• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte geeft morgen het startschot voor de opening van het studiekeuzesteunpunt op Curaçao. Scholieren kunnen vanaf morgen elke zaterdag tussen 10.00 en 13.00 uur terecht bij het steunpunt in de Openbare Bibliotheek voor hulp bij het maken van hun studiekeuze.

Het studiekeuzesteunpunt is een initiatief van Stichting Studiekeuze 123. “Met dit studiekeuzesteunpunt willen wij aankomende studenten goed voorlichten over het maken van een juiste studiekeuze voor een studie in Nederland of op Curaçao”, vertelt projectcoördinator Studiekeuze123 Jochim Schueler.

Studeren in Nederland
Jaarlijkse verhuizen honderden studenten van Curaçao naar Nederland om te studeren. Van deze studenten stopt een deel voortijdig met hun studie of switch naar Nederland. Studiekeuze123 is van mening dat Curaçaose studenten vooraf beter voorgelicht moeten worden zodat zij op de hoogte zijn van het onderwijs in Nederland en wat er bij komt kijken als een student naar Nederland verhuist.

Aan de slag
Bij het steunpunt kunnen studiekiezers aan de slag met de website van Studiekeuze123 en kunnen zij vragen stellen aan Curaçaose studenten die op dit moment studeren in Nederland maar voor stage terug zijn op het eiland. Tevens zijn ook lokale organisaties actief bij het steunpunt. Zij begeleiden studenten en beantwoorden praktische vragen over het wonen en studeren in Nederland. “Door het onafhankelijke karakter van het steunpunt willen wij een zo groot mogelijke groep studiekiezers aanspreken, die van plan zijn te gaan studeren in Nederland of op Curaçao”, aldus Schueler.

www.versgeperst.com