• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Komediegroep Elouisa boekt succes. Zoveel zelfs dat zij koers zetten naar Nederland om daar maar liefst zes keer de voorstelling ATA! A LUBIDA RIBA MAI voor te schotelen aan publiek in Utrecht, Dordrecht, Tilburg, Almere, Rotterdam en Amsterdam.

In 2009 en 2010 zorgde de voorstelling al voor veel succes op Curaçao en Aruba. Nu gaan zij in samenwerking met Teatro Luna Blou optreden in Nederland. Het stuk gaat over twee zussen die tijdens het organiseren van een feest, vergeten hun moeder op te halen voor het feest. De voorstelling accentueert hoe ouderen soms verwaarloosd kunnen worden.

Waar en wanneer
ATA! A LUBIDA RIBA MAI is 29 november te zien in het Midi Theater in Tilburg, 30 november in Schouburg Kunstmin in Dordrecht, 1 december in de StadsSchouwburg is Utrecht, 2 december in Corrsosia! Theater de Roestbak in Almere, 3 december in Theater Zuidplein in Rotterdam en 4 december in het Bijlmerpaktheater in Amsterdam.

 

10 reacties op “Curaçaose komedie in Nederland”

 1. Flauwe opmerkingen die eerste drie. Stonden vast vooraan toen Henk Westbroek (jazeker, die van Het Goede Doel) hier op Cabana Beach in het Nederlands zong.
  Ook natuurlijk bij o.a. De Dijk, Guus Meeuwis, Marco Borsato en Jan Smit, die hier nog wel eens een optredentje meepikken.

 2. leuk!

 3. Ik denk niet dat het vertalen van het stuk in het NL net zo grappig zal zijn. Een taal heeft zijn eigen kleur en klank. De NL zal de Curacaose humor niet kunnen begrijpen. Het is hetzelfde als je Wim Kan in het papiaments gaat voordragen.

 4. Helaas wordt een, in mijn ogen, normale reactie van Nederlander, waar geen anti Curaçao sentiment achter zat volgens mij, beantwoord door een stukje van Kasuari die niet inhoudelijk reageert, maar op de persoon Nederlander. Ik vind het van mezelf een tekortkoming dat geen Papiaments spreek maar hoop dat niet elke Curaçaoernaar zo over mij denkt als Kasuari over Nederlander. Op het Bon Bini eiland zou dat niet horen…

 5. @Nederlander,

  Ja sorry iedereen moet maar rekening houden met de Nederlander. Er is helaas totaal niets anders om naartoe te gaan om een lollige avond te beleven (voor een Nederlander). Jammer dat JIJ nou net deze show wilde zien, maar in het Nederlands….

  Het is pas egoistisch dat je commentaar levert omdat JIJ een andere taal niet machtig bent om de show te kunnen begrijpen en dat jij hen daarom als “advies” meegeeft om het in het Nederlands te doen. Als zij als doelstelling hebben om Papiamentstaligen te voorzien van een lollige show, dan komt elke andere taal daar niet in voor.

  Dat zij een groter publiek kunnen bereiken met een andere taal is correct, maar door te denken dat men een miljoenenpubliek trekt door het Nederlands, heb jij het toch helemaal mis.

  Maar goed iedereen die geen rekening houdt met Nederland komt er niet… 😉

 6. @Kasuari, what’s wrong met zo’n vertaling, Martinus schreef ook alleen maar in het Nederlands omdat daar een markt voor hem lag, als zijn Dubbelspel in het Papiaments was geschreven had hij er nog geen droge pan frances aan over gehouden.
  En om ons een lollige avond te onthouden vind ik uitermate egoïstisch.

 7. Ja inderdaad voor een miljoenen publiek moet je het in de Nederlandse taal uitvoeren…

  Laat me niet lachen zeg…

 8. Wordt deze Komedie ook in het Nederlands opgevoerd ? Zal wel niet, had ik maar beter mijn best op school moeten doen tijdens de lessen Papiaments. Maar aan de andere kant ook weer jammer voor de acteurs, want dan hadden zij een miljoenen publiek gehad en hadden de witte Nederlanders ook eens kunnen lachen over die slapstick die ze Curaçao noemen onder aanvoering van die zwarte skinhead uit Den Haag.

 9. Nou na de Curaçaose Tragedie is zo’n Komedie natuurlijk een welkome verandering.

 10. Dankzij de commissie Rosenmoller hebben we in Nederland al genoeg Curacaose komedie gehad, in de vorm van de regering Schotte. Wat een rariteitenkabinet, waarin ministers het gebrek aan diplomas trachten te compenseren met veroordelingen op hun strafblad.