• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Jacinta Constancia (Gezondheid, Milieu en Natuur) geeft het morgen het officiële startsein voor ‘LoveNsex’, een website over seksualiteit voor jongeren van Antilliaanse afkomst. Deze jongeren hebben relatief meer problemen op het vlak van seksuele gezondheid dan Nederlandse jongeren.

LoveNsex beantwoordt alle vragen over liefde, relaties, (veilig) vrijen, anticonceptie, soa’s en zwangerschap. Ook is er speciale aandacht op de website voor het leren aangeven van wensen en grenzen op het gebied van seksualiteit. Minister Constancia zal door middel van de website haar reactie geven op het initiatief en het belang van voorlichting aan (Antilliaanse) jongeren.

Speciale aandacht 
Jongeren hebben zelf aangegeven informatie over liefde en seks belangrijk te vinden op deze site. Uit onderzoek blijkt dat jongeren van Antilliaanse afkomst relatief meer problemen ervaren op het gebied van seksuele gezondheid, dan Nederlandse jongeren. Soa’s en zwangerschappen komen vaker voor en het gebruik van condooms en anticonceptie is minder consequent. De website LovenSex wil hier aandacht aan besteden.

5 reacties op “LoveNsex voor jongeren”

 1. http://healthland.time.com/2011/11/14/mind-reading-what-we-can-learn-from-the-dutch-about-teen-sex/

 2. Over kerken gesproken, het probleem met de Antilliaanse jongeren is dat ze pas na het zingen de kerk uitgaan. Met als gevolg duizenden kinderen waar de vader niet naar omkijkt of waarvan de vader zelfs onbekend is. Waar de rest van de samenleving vervolgens de prijs voor betaalt middels onderstandsuitkeringen en de dagelijkse 6 pagina’s atrakos in de Vigilante gepleegd door kinderen die geen enkele opvoeding hebben gehad.
  Overigens is dit de moeders van deze kinderen net zo aan te rekenen. Zolang vrouwen hier hun benen spreiden in ruil voor een opwaardeerkaartje voor hun mobiel of een Johny Cake hoeven we daar echter weinig verandering te verwachten.

 3. Komt helemaal goed. Als je goocheld op de term LoveNsex kom je uit bij Cosmopolitan, die een toelichting geeft met schetsmatige afbeeldingen van praktijkhandboek de Kamasutra. Allemaal gelijk door naar de hoofdklasse jongelui.

 4. The problem is the church is advising young people to sustain and not use condoms!!! Sexual education has to begin at a young age in the classroom and needs to be supported NOT hindered by the church.

 5. Voor Constancia zelf komt deze website helaas te laat. Mmmm.