• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Eén van de bijzondere kenmerken van moderne kunst is de grote variatie aan stijlen, materialen en thema’s. Om dit nogmaals te benadrukken exposeert Mon Art Gallery vanaf vrijdag het werk van drie heel verschillende kunstenaars met elk een eigen stijl.


De Arubaanse kunstenaar Alfonso de Windt laat zich, naast natuurverschijnselen als bron van inspiratie, leiden door het proces van schilderen. De kunstenaar zegt zelf dat het een persoonlijke, intieme en oneindige strijd is met het oppervlak. De Windt brengt op zijn schilderijen laag na laag verf aan. Hierdoor verschuift hij de ontstane oppervlakken en speelt met transparante en bedekkende lagen, waardoor de schilderijen geheimen lijken te verbergen of juist onthullen. Het resultaat is een collectie van bijzondere abstracte schilderijen waarin het typische Caribische licht en natuur herkenbaar zijn.

Schatten uit de geheime tuin
Sieradenontwerper Margo Nelissen laat zich ook inspireren door de natuur maar dan vooral door de woeste en ruwe kant van de natuur, zoals de vlakte van Hato of de scherpe lavastenen bij Boka Patrick. De sieraden die in Mon Art Gallery worden tentoongesteld komen voort uit een collectie met zaden met onder meer de Lotus- en Eucalyptusvrucht. Daarnaast creëert de sieradenontwerper colliers geïnspireerd door het verblindend wit van Curaçaose koraal. Nelissen noemt dit de schatten uit haar eigen geheime tuin of onderwatertuin.

Diep in gedachten
Het contract tussen het werk van De Windt, Nelissen en de Curaçaose kunstenaar Carl Ariza is groot. Ariza begon als graffiti-artist toen hij nog op de middelbare school zat. Zijn graffiti achtergrond is nog duidelijk zichtbaar in zijn werk. Nog altijd maakt hij, naast acrylverf, gebruik van stiften of spuitbussen en creëerd daarmee bijzondere creaties. Zelf heeft Ariza de volgende gedachte bij zijn kunst: “Het gebeurt diep in onze gedachten. We leggen verbanden, een déjà vu misschien. Een fractie, een glimp van een indruk, van ooit waardevolle gedachten.”

Tentoonstelling
De werken van de drie kunstenaars worden vanaf vrijdag tentoongesteld in de galerie van Mon Art Gallery. De expositie wordt om 19.00 uur geopend en is tot en met 6 december te bezichtigen.

www.versgeperst.com