• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Oud-voorzitter van het Jeugdparlement, Gwendell Marcelina, is twee jaar na het ontvangen van de prijs ‘Jongere van het jaar’, verkozen tot jeugdambassadeur van wereldplatform ‘One Young World’. “Ik krijg de kans om andere jongeren te inspireren met alles wat ik doe.”

One Young World brengt enthousiaste jongeren wereldwijd samen, zodat zij elkaars zorgen, meningen en beslissingen kunnen delen. In september werd de gedreven Marcelina geselecteerd om Curaçao te vertegenwoordigen bij het internationaal leiderschapsforum ‘One Young World’ in Zürich (Zwitserland). Hier werd hij op 17 november verkozen als eerste jeugdambassadeur van Curaçao, een benoeming voor het leven.

Mentaliteitsverandering
De belangrijkste taak van de jeugdambassadeur is het veroorzaken van een mentaliteitsverandering. “Ik wil jongeren ervan bewust maken dat alles mogelijk is als je met passie aan iets werkt. Op de wereldkaart is Curaçao bijna niet te zien, maar we hebben wel de beste sprinter ter wereld, de beste honkballers ter wereld en wetenschapper Bob Pinedo komt van Curaçao. Eigenlijk zijn wij hele bijzondere mensen, hier op dit eiland”, aldus Marcelina.

Strijd
2011 is voor Marcelina een jaar geweest waarin zijn leven volledig is veranderd. Hij verbleef twee maanden in Colombia voor een transplantatie aan zijn ogen vanwege een aandoening genaamd ‘keratoconus’. Een aantal maanden daarna werd de huidziekte vitiligo bij hem geconstateerd, bekend als de ziekte van Michael Jackson. Dit alles heeft deze jongeman geïnspireerd het beste uit het leven te halen en alles te geven met volharding, liefde en vertrouwen.

www.versgeperst.com