• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – People, Planet en Profit, dat zijn de steekwoorden die centraal stonden in een prijsvraag georganiseerd door Innovatiecentrum Curaçao (ICC) en Universiteit van Curaçao (UoC). Studenten van UoC moesten een duurzame oplossing ontwikkelen en presenteren.

Studenten met de beste oplossing en presentatie kregen de kans om hun plan te presenteren in Nederland. De drie beste teams, in totaal twaalf studenten, zijn vorige week naar Leeuwarden afgereisd en hebben daar hun plan gepresenteerd tijdens de duurzaamheidsconferentie Global Energy Now.

Kennis uitwisselen
Op de conferentie waren, naast Curaçao, ook vertegenwoordigers uit Suriname, Uganda, Nederland aanwezig om kennis uit te wisselen op het gebied van duurzaamheid. Tijdens de conferentie hebben onder andere de directeur van Stichting Institute for Sustainable Innovation Development, Prins Carlos de Bourbonde Parme, voormalig minister van VROM Jaqueline Cramer, directeur Innovatiecentrum Curaçao Javier Samson en Aroena Lakhi van Huntu Korsou. Daarnaast waren ook afgevaardigden van het Kabinet van Curaçao en Aruba aanwezig.

Beleving van duurzame oplossingen
Naast diverse lezingen in het hotel van het WTC konden deelnemers ook meedoen aan het buitenprogramma. Zo konden ze een rondleiding krijgen door het bedrijf Omrin, waar reststoffen worden omgezet naar energie. Of in de naastliggende zoutfabriek Blue Energy, waar het systeem bekeken kon worden waarbij energie wordt opgewekt door het samenvoegen van zoet en zout water. De conferentie schonk ook aandacht aan de beleving van duurzame oplossing. Deelnemers konden een ritje maken in een elektrische auto of op elektrische steps.

1 reactie op “Beleving duurzame oplossingen”

 1. Whahaha…Lekker duurzaam met het vliegtuig naar een milieuconferentie!
  Even de minister van Milieu en Natuur inlichten…oh, die is ook naar Nederland gevlogen…
  Kennis uitwisselen kan niet meer via internet dan?
  Scheelt een hoop kerosine van die snoepritjes…
  Van dit geld kan een eindelijk eens een beetje subsidie geven worden om zelf duurzame energie zelf te gebruiken….oh maakt ons het Nutsbedrijf dat onmogelijk? hoe duurzaam…