• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sinterklaas is weer op het eiland! Samen met zijn zwarte Pieten kwam hij vandaag aan op de Mattheywerf in Otrobanda. In een witte BMW reed hij vervolgens naar het Brionplein, waar er al volop gefeest werd. Helaas bleef het niet helemaal droog tijdens het kleurrijke spektakel.

Tijdens de grote show op het Brionplein begon het hard te regenen, waardoor de meeste mensen (Sinterklaas en Pieten inclusief) moesten schuilen in een tent of onder een afdak. Dit mocht de pret niet drukken voor de vele kinderen en ouders die kwamen kijken naar de goedheiligman. Zodra de regen zo goed als over was, kon de show weer hervat worden.

Ballonnen en snoepgoed
De Pieten deden erg hun best om iedereen te vermaken met hun acrobatische kunsten en dansjes. Ook werden er ballonnen en snoepgoed uitgedeeld door de knechtjes van Sinterklaas. De kinderen in het publiek stonden dan ook te dringen om dit in hun handen te krijgen. Aan het eind lieten de Pieten tientallen ballonnen los in de lucht, wat een mooi tafereel vormde. Sinterklaas liep het hele plein rond om naar iedereen te kunnen zwaaien, waarna hij zijn reis over het eiland voortzette.

8 reacties op “Welkom Sinterklaas!”

 1. Thanks Rikketik,

  Zal wel een loze dreigement zijn, er staat namelijk wordt… en het is pijnlijk voor de regering als je alleen maar donkere mensen zag bij de intocht.

  Naast dat denk ik wel dat een organisatie zoals dat hoe dan ook de moeite moet nemen om het commercieel af te handelen. Aan sponsors ontbrak het niet, zelfs de hoofdpiet werd gesponsord door Pizzahut… Polar ontbrak ook niet aan het evenement en een grote pepsi sign was ook duidelijk aanwezig.. dus subsidie lijkt mij hoe dan ook niet mee nodig met deze grote namen.

 2. http://www.radio1.nl/contents/41798-omstreden-intocht-sinterklaas-op-cura-ao

 3. @ Rikketik,

  Is dat zo? Heb jij een bron?

 4. in en in triest van de regering om de subsidie voor dit evenement stop te zetten vanwege een incident in dordrecht.

  dit geeft maar weer eens aan hoe hoog de frustratie zit!

 5. Wat een leuk filmpje, volgense mij heeft iedereen ondanks de regen veel plezier gehad.

  Een klein schirkpuntje voor mij en het zeeleven, hoe leuk ballon loslaten ook is, het zou eigenlijk niet meer mogen. Veel dieren die in de zeeleven zien ballonnen aan als een lekker hapje met alle gevolgen van dien.

 6. Nee ze waren daaaaaaaaaaaar juan weet je wel bij je ………………..a

 7. Hoe gaat Osepa dat aan Nederland uitleggen.

 8. Ooo geen antiliaan met een spandoek of provocerend shirtje?