• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Cijfers zijn belangrijk, vindt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarom organiseren zij de interactieve quiz Konta ku Sifra voor kinderen van groep 7. De quiz wordt 25 november grootschalig aangepakt in het World Trade Center en later uitgezonden op televisie.

De interactieve quiz Konta ku Sifra (Reken op Cijfers) wordt gehouden onder acht scholen voor funderend onderwijs: Angela Jessurun, Johan van Walbeeck, Prins Bernhard, A.E. Goilo, Sint Margaretha, Sint Franciscus, Marnix i Kolegio Erasmo. Deze scholen vertegenwoordigen 4 van de 8 schoolbesturen van Curaçao. Van elk van deze scholen doet er één groep 7 mee aan de quiz. Bij de quiz worden er vragen gesteld over Curaçao, CBS en Census.

Prijzen
Aan het einde van de quiz krijgen alle winnaars prijzen. De leraar wint een iPad 2, elke leerling van de winnende groep krijgt een iPod Shuffle en de leerling met de beste resultaten wint een mini laptop. Bovendien krijgen alle deelnemende scholen een ActivExpression set ter waarde van 5.000 gulden. Aangezien de meeste scholen op Curaçao over een Interactive Whiteboard beschikken, zal de ActivExpression set zeker van toegevoegde waarde zijn voor de scholen.

Doel
CBS wil de bevolking bewust maken van het belang van zowel de cijfers die het CBS produceert als de cijfers in het leven van alledag. Bovendien wil het CBS met Konta ku Sifra bijdragen aan de intellectuele vorming van de bevolking van Curaçao en daarbij investeren in kinderen en jongeren, door middel van het educatieve aspect van de quiz.

www.versgeperst.com