• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sinterklaas heeft inmiddels in verschillende landen zijn intocht gemaakt en is nu onderweg naar Curaçao. Volgens berekeningen komt de goedheiligman morgen om 08.45 uur aan bij het Matheywerf. Hij zal daar, samen met zijn paard, pieten en heel veel pakjes de haven van Curaçao binnenvaren.

Iedereen kan zich vanaf 08.30 uur verzamelen op het Matheywerf om Sinterklaas een groot welkom te geven. Iets over 08.30 uur zal er een grote show van start gaan op het Brionplein met zang, dans en een brass band terwijl de stoomboot langzaam aan de horizon verschijnt. Om 09.45 uur zal de goedheiligman de haven binnenvaren.

Feest
Hierna barst het feest pas echt los. Zowel Sint, de Pieten en alle kinderen zullen dansen en zingen op het Brionplein. Rond 11.00 uur wordt er afscheid genomen van het gezelschap op de Matheywerf en gaat Sint verder met zijn reis over het eiland. De kinderen kunnen verder dansen op de sound van Area 51.

Sta Maria, Soto, Rio Canario
Sinterklaas wordt morgen om 12.15 uur verwacht in Santa Maria: hij zal hier een uur uittrekken om alle kinderen gedag te zeggen. Hierna zet hij zijn tocht voort richting Soto. Samen met Piet geeft hij hier om 14.00 uur een show waarna hij verdergaat naar Rio Canario. Tussen 15.15 en 15.35 uur maakt hij bij Vanddis Rio Canario tijd om de kinderen te ontmoeten.

Montaña, Breezes
De Sint moet zich daarna haasten naar Montaña waar hij om 16.00 uur samen met Piet weer een show opvoert. Om 17.30 uur sluit Sinterklaas samen met alle Pieten de dag af met een toeristenshow bij Breezes.

12 reacties op “Sinterklaas is onderweg!”

 1. beste juan je kan de 2de wereldoorlog niet vergelijken met de slavernij want wel degelijk hebben de macambaas nog steeds een pril verleden met de 2de wereldoorlog maar daar zeuren ze bijna niet over het is slechts nog maar zoon goeie 70 jaar geleden duhhhhhh de slavernij is al zoon 400 jaar geleden en we blijven daar over doorzeuren en we kiijken niet naar het heden maar steeds naar het verleden tja dat schiet niet op ! we moeten vooruit weg met het verleden en een posietief heden

 2. Mooi gezegd djaki! Helemaal gelijk

 3. @Moresah, je hebt je huiswerk niet goed gedaan of je weet niet waar je het over hebt. Sinterklaas is niet door een macamba bedacht. Het is een turk die in Spanje woont. En zijn hulpjes zijn niet per definitie Curacaoenaren hoor! wat jij waarschijnlijk wel denkt En de sint slaat niet alleen kindjes hoor als ze lief zijn worden ze beloond. Dat zouden ze hier ook moeten doen de stoute Curaçoaenaren (of macamba’s) straffen en de liefe belonen dan hebben we binnen een mum van tijd weer een gezellig leefbaar eiland. En je moet ophouden met piepen over de slavernij. Je hebt het zelf niet meegemaakt en jeouder en opa en oma ook niet dus wat zeur je nou. Dit is het zelfde als de Macamba;s die blijven zeuren over de duitsers. Dat zijn er ook niet veelmeer die dat meegemaakt hebben maar de haat word generatie op generatie overgegeven. En daar moeten we een keer mee ophouden. Ik wens je een fijn sinterklaas feest en hoop dat je leuke cadeautjes krijgt teminste als je dat verdiend hebt maar dat zal je zelf wel het beste weten.

 4. @Moresah, als ‘t zo erg is dat voor u (zwarte) Piet en de Sint met racisme te maken heeft, waarom dan niet meteen aan Rei Momo beginnen? Ik vraag me dat af, want zo te zien moeten we wel, wat racisme betreft, consequent blijven. Een Rei Momo is normaliter een (levende) man die gekozen wordt om deze rol te spelen gedurende de karnaval, maar hier kiezen we voor een pop, bedekt met zwart material die later aan het einde van de viering in vlammen gestoken wordt. En zo kunnen we heel veel andere voorbeelden noemen. Trouwens, karnaval is niet op dit eiland onstaan, dus weer zo’n gekopieerd traditie. En als we zo door blijven peuteren, zullen we ons moeten neerleggen bij het feit dat 90% van wat zogenaamd onze tradities zijn andermans cultuur is. Dat heb je wanneer je op een multicultuur gebied woont, en dat kun je moeilijk weg moppen. Ik heb persoonlijk geen probleem met Sinterklaas viering, ben blij met m’n cadeautjes en ik voel me niet minder en ook niet meer dan de rest. Dus ook niet gediscrimineerd.

 5. denk niet dat je aan volksfeest, sinterklaas, carnaval en koninginnedag moet komen op curacao…..die zijn hier heilig!

 6. @Moresah Van der loo.
  Dacht even dat ik een brief van Zwarte Piet aan St.Nikolaas zat te lezen, heb uiteindelijk de essentie van je brief begrepen maar vraag me toch af waarom je die brief niet in het Papiaments geschreven hebt. Ik heb namelijk het gevoel dat je je in die taal begrijpelijker kan uitdrukken en een veel groter bereik zou hebben, maar ja het is jouw keus.

 7. Als de regering (lees PS) en voornamelijk hen die het bewuste T-Shirt aanhangen zo slim zijn om de pieten in diverse kleuren te laten komen, dan zal menigeen begrip hebben voor de actie.Maar wat ik nu op het Brionplein zie zijn het alleen pieten in een donkere kleur.

 8. @Kasuari, speelt Wiels dan voor Sinterklaas ? Wist ik niet, hadden ze beter Gerrit kunnen nemen, die heeft zijn kleur tenminste mee.

 9. Ten eerste een Goede Morgen aan me mensen vanuit Curacao

  Er is een gedragscode gezet hier op deze site en wat is voor jullie gedragscode je eigen mening mag je toch niet uiten want anders wordt het niet gezonden want het is in ogen van jullie discriminatie. Nou het op toch van sint is een belachelijke traditie die de hollander hadden bedacht om zo de manier te laten zien dat de zwarte mensen eng zijn en alleen werken voor de witte volk. En dat we alleen maar kinderen slaan die stout zijn misschien zou het zo zijn maar wie corrigieren onze kinderen de witte volk misbruik hun kinderen dus wat is beter. Nou dat is niet de discussie het sint moet nu opgehouden worden want ten eerste Curacao is niet van hun en nu hebben we onze eigen status apparte dus die feest is van Hollander dus ze moeten weg met hun feest en stoppen met mensen te beledigen en als je een feest wil houden die bij drag aan een positieve communitie dan mag je maar niet dat je blijft de zwarte volk verminken als een slechte volk en moet zich schamen voor hun huids kleur en hun afkomst. God heeft verschillende volken op de werdeld gezet en de wereld is niet van een volk alleen die denkt de boel te kunnen runnen want we hebben elkaar nodig om een wereld te bouwen. En sint en piet is een discriminatie en als de Curacaosenaar hebben geen ruggegraat om te zeggen het is klaar met belediging dan is het heel triest. Dit is wat ik er over denkt

 10. Ik hoop dat het droog blijft. Het is een feest voor kinderen !!!!

 11. Ja ik kom met een t-shirt

  Sinterklaas = Nazi
  Paard = niet in de bek kijken
  Boot = Milieuvervuiling
  Pepernoten = duur
  Schoorsteen = Airco

 12. Gaat er hier ook gedemonstreerd worden?