• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Vroeg investeren in kinderen, kan hun kansen en talenten voor de toekomst vergroten. Daarom organiseert OCaN morgen het jaarlijkse congres met als thema ‘onderwijs en educatie voor Caribisch Nederlandse kinderen, jongeren en volwassenen’.

Tijdens het congres wil de organisatie kennis, inzichten, visies en ervaringen delen met de bezoekers. Op dit congres kun je antwoorden krijgen op je vragen over educatie en onderwijs. Er worden verschillende workshops gegeven over onderwerpen die betrekking hebben op het thema.

Aanmelden
Afgelopen twee jaren heeft OCaN drie congressen georganiseerd. In elk congres werd er een ander onderwerp naar voren gebracht, dat betrekking heeft op de Caribisch Nederlandse gemeenschap. Het congres vindt plaat in het Holiday Inn in Leiden. De toegang tot het congres is gratis en de dag start om 11.30 uur. Je kunt je aanmelden door te mailen naar onderwijscongres@ocan.nl.

3 reacties op “Educatie en talenten zijn de toekomst”

 1. Het OCaN moet haar naam even wat oppoetsen na dat Zwarte Piet debacle. Die subsidie moet wel weer even veilig gesteld worden, stel je voor ! Waste of energie, reken maar dat ze jullie op de korrel hebben, die PVV mensen zitten er als havikken bovenop. Dus ga je koffers alvast maar pakken.

 2. @Ad Latjes, dacht dat jij opgesloten zat voor oplichting in de reiswereld. Net vrij soms ? Maar je wordt morgen wel weer opgepakt voor discriminatie, dus je vrijheid zal van korte duur zijn.

 3. Ik weet niet of dit allemaal wel zoden aan de dijk zet gezien de situatie in ons onderwijs. De U van UNA staat voor Universiteit, maar het werkelijk niveau is niet meer dan een veredelde MAVO. Het ligt ook aan de mentaliteit van de studenten, want allemaal willen ze zo snel mogelijk een zo hoog mogelijk diploma en er zo min mogelijk voor doen.
  Nu is het wel zo dat deze studenten ook geen enkel role model hebben. Wat moet je in dat verband met een ministerpresident die alleen de lagere school heeft afgemaakt en daarna alleen nog maar in het nieuws is gekomen met vrouwen en fraudes?
  Overigens heb ik diverse vrienden in het onderwijs die het bovenstaande met een eindeloze rij voorbeelden kunnen bevestigen. Zoals de student die een onvoldoende kreeg voor zijn examen maar erop stond dat hij toch een voldoende kreeg omdat hij zo vaak (niet altijd!) naar de les was geweest.
  En kijk ook eens naar het onderwijs in Nederland waar studenten met een Curacaos diploma instromen. De uitval onder hen is schrikbarend en docenten in Nederland vragen zich af of de diplomas op Curacaol al bij de geboorte uitgedeeld worden.
  Ik ken zelfs gevallen van werkgevers die een bachelor of master in economics zoeken sollicitanten met een dergelijk diploma behaald aan de UNA meteen terzijde schuiven.
  Op zich is het terecht dat hier ruchtbaarheid aan wordt gegeven, want je zult maar met lang en hard studeren aan de Erasmus universiteit een diploma behaald hebben dat gelijkgesteld wordt met een diploma behaald aan het opvanghuis dat UNA heet.