• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Bij de Studie- en Beroepenmarkt in het WTC heeft er woensdagavond een flashmob plaatsgevonden. Scholieren van Kolegio Alejandro Paula (voorheen het Peter Stuyvesant College) hadden dit oorspronkelijk opgezet voor een gymproject.

Scholieren, ouders en andere geïnteresseerden konden woensdag en donderdag naar de Studie- en Beroepenmarkt in het WTC , waar ze informatie kregen over studiemogelijkheden op Curaçao, Aruba en in Nederland. De flashmob, die als nevenactiviteit was opgezet tijdens deze studiemarkt, was een groot succes bij het publiek.

16 reacties op “Flashmob bij studiemarkt”

 1. @Jan,

  Er was nederlamd kennende allang sprake van een fiasco bij InHolland, maar wat niet weet wat niet deert ging op de duur niet meer op. En ja dan moeten er schuldigen worden aangewezen, om NL zo min mogelijke schade toe te brengen. En dan zijn het ineens individuen die geroyeerd gaan worden.

  Ja Nederland heeft wat te verliezen, ze zijn al geen al te grote speler qua gerespecteerd wereld niveau, dus nog meer verlies is niet goed voor hen. Curacao daarentegen heeft niks te verliezen, dus wat is het nut om mismanagement en andere wantoestanden bij een UNA aan de grote el te hangen. Het dramatiache niveau is mede te danken aan Nederlands overzees beleid. Hoe sneller er hogere lokale opgeleiden waren, hoe sneller zij Nederland op niveau konden aanspreken zonder dat er een poppenkast zoals nu gaande is. En tuurlijk kreeg men de “kans” om in Nederland te studeren, maar die dat deden waren de gematigden dus werd getolereerd.

  Wat betreft de aanwezigheid van makamba’s… Zie het als een groter wordende kloof…. De rijker worden rijker en de armen worden armen….. Studeren is bijna alleen maar weggelegd voor de rijken, dus over paar jaar zal je helemaal geen makamba’s meer zien. Of juist weer meer blanken die het ook niet meer kunnen veroorloven om hun kinderen buiten Curacao laten studeren, maar dan zijn geen makamba’s, maar witte Curacaoenaars 🙂

  Ja Nederland is niet dom, maar net zoals bij InHolland…. De waarheid achterhaald zich wel…

 2. Kasuari,

  Daar heb je helemaal gelijk in!!!
  In Nederland worden deze ontoelaatbare praktijen ten minste nog bloot gelegd en aan de kaak gesteld.
  Op Curacao ook ?????
  Het lullige van het verhaal is dat dit soort Nederlandse pseudo – wetenschappers meestal een baan op de UNA aangeboden krijgen !!
  Dat noemt men dan op Curacao….Niveauverhoging!!!
  Overigens viel het mij direct op ,dat bij het getoonde filmpje van de ongeveer 200 getoonde leerlingen er maar een macamba te zien was !!!
  20 jaar geleden was die verhouding nog 60- 40%,zegt denk ik meer dan genoeg vwb de opgelegde en ingevoerde naamsverandering van dit kolegio !!

 3. @ Hans van Delft: je slaat de plank volledig mis. Dit is een gymproject, helemaal zelf in elkaar gedraaid door een groep leerlingen die hier maanden voor hebben geoefend. Ik ben heel trots op alle leerlingen (oa mijn dochter) die meededen aan dit project en op het resultaat wat ze met dit project hebben bereikt! Daar kunnen vele anderen een goed voorbeeld aan nemen! Jammer dat jij zo negatief bent ingesteld.

 4. @ Hans ” Het beeld dat een diploma halen hier bestaat uit een paar jaar feesten en dansen, en als je na afloop daarvan nog in staat bent je eigen naam te spellen wordt die op een diploma afgedrukt.” Waarmee ze dan met driehonderd per jaar naar Nederland gaan om verder te studeren, een diploma halen, een baan krijgen. Alsof er iemand in Nederland wakker ligt van (onderwijs op) Curacao.

 5. Geweldig!!!!
  Leuk om te zien. En ze hebben er met zijn allen geweldig veel zin in.
  Together we can change the world.
  Be united and stay United.

 6. Zuur he? Die fles azijn smaakt je niet Hans?

 7. Speciaal voor de heer Hans van Delft en zijn alterego’s: http://www.collegehumor.com/video/5817726/internet-bridge-troll

 8. Kennelijk heeft de heer Hans van Delft het idee verkeerd begrepen…

 9. *week

 10. @Hans & Jan,

  Gelukkig is er nog een InHolland.. in jawel Nederland met fraude plegende wetenschappers 🙂

  Dus veel slechter is het hier ook niet…

  En Hans, er zijn dansers die meer geld verdienen dan jij en dat zetten ze nog op hun CV ook…

  Hans einde van het weekend…. je hebt nog ff om lekker al je frustraties van je af te gooien.

 11. Hans, wat een grote onzin verkondig jij daar zeg, slaat werkelijk nergens op. Waar baseer jij je mening op dat Nederland zo denkt….Ze zien toch genoeg kinderen naar Nederland komen om te studeren, en die hebben dat diploma echt niet bij een pakje boter gehaald.
  Eigenlijk zegt de opmerking hieronder al genoeg; Flauw!

 12. Gelukkig zaten mijn 2 Kinderen nog op het Peter Stuyvesant college,en zijn gelukkig maatschappelijk prima terecht gekomen.
  In de huidige situatie mag je blij zijn als een enkele leerling van dit kolegio nog toegelaten kan worden op de UNA ,voor een vervolgcursus van een pretpakket!!

 13. Ria, laat die studenten dan eens bewegen in de collegebanken!

  Overigens alle respect voor het optreden, ziet er fraai uit, maar je kunt hem niet op je CV zetten.

 14. @hans;
  flauw………

 15. Flashmob is gewoon fun, het is goed voor de ontspanning, maar ook voor de hersenen. In Nederland worden regelmatig dit soort dingen georganiseerd voor de lagere scholen en universiteiten. Ooit gehoord van bewegen is goed voor U :))

 16. Dit filmpje bevestigt nu precies het beeld dat men in Nederland heeft van het onderwijs op Curacao. Het beeld dat een diploma halen hier bestaat uit een paar jaar feesten en dansen, en als je na afloop daarvan nog in staat bent je eigen naam te spellen wordt die op een diploma afgedrukt.