• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

kidsCURAÇAO – In het kader van de internationale Dag voor de rechten van het kind, die zondag plaatsvindt, doet Banco di Caribe een speciale donatie aan crèche Kas Krese Kontentu. De bank vindt dat kinderen recht hebben op gezondheidszorg, onderwijs en vooral op spelen en recreëren.

Kas Krese Kontentu is een crèche met in totaal zestig kinderen tussen één en twaalf jaar. De crècheleiders zijn toegewijd aan het onderwijzen en zorgen voor de kinderen. Banco di Caribe maakt het door het doneren van de crèche mogelijk om een speelplein met rubberen matten aan te leggen bij de creche. De bank vindt dat de rechten van kinderen serieus genomen moeten worden en zal daarom positieve ontwikkelingen in onze gemeenschap blijven steunen.

.

5 reacties op “Dag van de rechten van het kind”

 1. Regering Schotte zal hier binnenkort wel schande van spreken, immers, de regering zorgt goed voor haar kinderen. Speerpunt van beleid, toch? Stonden ze laatst niet op de foto met iets van Unicef?

 2. beter iets dan niets !

 3. BTW, prima initiatief van BdC.

 4. What about het recht van een kind om zijn beide ouders te kennen?

  Ik hoor meer en meer verhalen om me heen van lokale of regionale papa’s wiens Nederlandse of Curacaosche ex-vrouwen zonder overleg of aankondiging met het kind in Nederland gaan wonen.

  Voor de sceptici onder ons; ja, ook in gevallen dat het kind binnen een huwelijk geboren was, netjes erkent was door de vader, diens achternaam draagt, er een bezoekregeling afgesproken was en hij zijn allimentatie betaalde. En ze hebben geen poot om op te staan, tenzij ze de adem en portomonnee hebben om maandelang in Nederland zelf te procederen.

 5. GEWELDIG wat een perfect initiatief!! Nu nog wat donaties ivm sinterklaas en de kerstman en dan zijn alle zieltjes weer rein gekocht! Ondertussen roken we onze kinderen plat, schreeuwen we tegen ze, geven ze een goede klap en sturen we ze zonder eten naar school. En naar een school waar je niets kunt leren omdat er geen materialen zijn. Maar met een beetje pech word je als kind dan ook nog verkracht en als dat niet genoeg is verhandeld naar het buitenland.

  Wanneer gaan we niet de bron van alle ellende aanpakken en kopen we niet elk einde van het jaar of met deze bijzondere dag weer ons zieltjes rein voor tot het volgende jaar?