• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het recyclingbedrijf Green Force is tijdens de vierde editie van de Heineken Regatta Curaçao ingeschakeld voor het inzamelen en recyclen van alle aluminium blikjes. Tijdens dit driedaagse evenement is er voor 80 kilo aan aluminium blikjes opgehaald.

“Er is goed gebruik gemaakt van de recycling bins” meldt Timo Brouwer van Green Force. “We hebben berekend dat we 68 procent van alle aluminum blikjes hebben kunnen scheiden van het afval. Dit is een vrij hoog percentage.” De recycling bins waren niet over het hoofd te zien. De aanwezige bezoekers werden geconfronteerd met twee bakken naast elkaar, een voor algemeen vuil en de ander voor het recyclen van aluminium.

5 reacties op “Succesvolle recycling bij Heineken Regatta”

 1. Beste Josh,
  Goedemiddag, alle blikjes die Green Force inzamelt worden gegarandeerd geexporteert voor recycling. Er bestaat geen recycling fabriek op Curacao omdat met de huidige water en stroom prijzen dit niet mogelijk is. Buiten dat is het niet rendabel omdat er nog te wijnig wordt ingezameld.

  De blikken gaan naar metal inzamelars die het zullen processeren voor export en recycling.

  In het buitenland worden de blikjes omgesmolten en worden er nieuwe producten van gemaakt zoals raam en deur kozijnen, vliegtuigen, autos, pc’s, telefoons en nieuwe blikken.
  Green Force

 2. Wat gebeurd er met die blikjes? Staat er een recyclefabriek op Curacao of gaan ze naar een apart hoekje op de landfill?

 3. Beste Ferd Jansen, breng jij je blikjes weg voor recycling?.

  Waarom zo negatief omtrent deze goede innitiatieven die het eiland langzaam maar zeker vooruit helpen?. Ja ik ben overtuigd dat het merendeel op de grond zou hebben gelegen en daardoor is het waarschijnlijk dat er 68% gevangen is, maar dat doet er niet toe, zonder Green Force was het 0% geweest.

  Dat er varkens genoeg zijn op ons eiland weet iedereen, maar ieder mens die van de gelegenheid gebruik maakt om te gaan recyclen is er een meer die de beschaafde wereld instapt. Een mens die de wereld help.

  Over de gebruikers van de bios, ja daar moet het personeel van de bios die varkens maar aanspreken. Een spotje voor de film zou ook helpen om mensen op te voeden. Reclame genoeg voor junk food, nu nog wat educatieve spotjes.
  YWN

 4. Nice job Green Force!!

 5. Vind het een druppel op de gloeiende plaat, zolang de mentaliteit is alles maar in de mondi te gooien. Zelfs in de bioscoop laat men zijn afval liever in zijn stoel achter dan het bij het verlaten van de zaal in de daarvoor bestemde afvalbakken te deponeren.