• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

AHCURAÇAO – De Albert Heijn die binnenkort op Bonaire opengaat, zal niet onder de AH-naam haar deuren openen. Ondernemer Gerard van den Tweel die de supermarkt als Albert Heijn-winkel wilde exploiteren, botst met de supermarktorganisatie en opent de supermarkt op Bonaire als Van den Tweel Supermarket.

Volgens De Pers is de ondernemer niet te spreken over de Albert Heijn organisatie. Van den Tweel heeft vijf AH-winkels waaronder één op Curaçao. Binnenkort zou hij ook op Bonaire een AH openen, maar hij vindt dat de supermarktorganisatie te veel garanties probeert te krijgen en een winkel volgens de AH-formule werkt: dit doen zij door panden van franchisers te kopen of huurcontracten over te nemen.

Opening
Van den Tweel wil de panden in eigen bezit houden en niet gebonden zijn aan de organisatie. De organisatie heeft op haar beurt aangegeven dat er alleen een AH op Bonaire mag komen mits er een oplossing komt voor de winkels van de ondernemer in Nederland. Van den Tweel is van mening dat deze argumenten niets met elkaar te maken hebben. Zodoende zal de supermarkt 24 november geopend worden onder de naam Van den Tweel Supermarket.

Tweede AH op Curaçao
Of de tweede Albert Heijn op Curaçao ook onder een andere naam haar deuren zal openen, is niet bekend. De nieuwe AH zal in Jan Thiel komen en rond de 1000 vierkante meter groot worden. Volgens Van den Tweel heeft Albert Heijn hem bij de opening van de eerste AH exclusiviteit op de Antillen beloofd. “Albert Heijn verbiedt mij nu om voor de nieuwe vestigingen die ik op de Antillen wil openen de naam van Albert Heijn te gebruiken. Dat is tegen de afspraak en daar ben ik woest over”, meldt de ondernemer die vijf jaar geleden de eerste AH op ons eiland opende, aan Distrifood.

14 reacties op “AH wordt Van den Tweel Supermarket”

 1. Dat de prijzen van de AH Hoger zijn dan bij de rest lijkt me duidelijk. Dat je in minstens net zo mooi winkel als de AH goedkoper kan shoppen dat is deze week duidelijk geworden. Maar de kern van het probleem vergeet iedereen !

  Waarom betaal je als ondernemer op curacao geen invoerrechten op parfum, wat mij een luxe product lijkt. Maar wel 13 % procent over eten ?

 2. Henk heeft volledig gelijk, alleen hij vergeet de tatoeages van die tasjesvullers te noemen. Door die tasjesvullers denk ik vaak dat ik de Bronx in New York verlaat in plaats van de Albert Heijn in Willemstad.

 3. Euroshopper heeft gelijk, afgezien van de soms veel te hoge prijzen is er op AH weinig aan te merken, al komt het ook wel nog eens voor dat bepaalde artikelen niet meer in het schap liggen. Des te jammer is het dan aan het einde van je shopping experience je boodschappen worden ingepakt door jongelui die niet zouden misstaan in een rape rap videoclip (oorbellen, lang rasta haar, gouden tanden en piercings). Kom op van der Tweel, neem geen personeel aan waarvan je ook niet wilt dat je dochter ermee thuis komt.Is er echt niets beschaafders te vinden op deze klip?
  AH krijgt nu in ieder geval geduchte concurrentie van de mooiste super op het eiland, Mangusa. Jammer dat die stank van de oude Mangusa er verdwenen in. Als ik daar inkopen gedaan had, had ik vervolgens 2 weken geen last meer van muggen.

 4. De prijzen bij AH hier zijn zo omdat er mensen zoals ik geld voor over hebben om boodschappen te doen in een winkel waar:
  1) de azijnpissers hieronder wegblijven en een prettige sfeer hangt
  2) alles schoon is en zonder vieze lapjes die de schoonmaakster gewoon in het schap heeft laten liggen
  3) vriendelijke cassieres waar je contact mee kunt maken, ipv niet eens wat terugzeggen als je ze begroet, de andere kant opkijkend met hun collega ouwehoeren (Centrum!)
  4) zelden een product over de datum in het schap staat, ipv dat je alles moet checken om te voorkomen dat je belazerd wordt
  5) geen maden of andere beestjes in houdbare producten of rare gifsmaak aan kaas e.d. (Centrum!)
  6) als er een product niet meer in het schap staat en je vraagt het aan willekeurig welke medewerker dan stoppen ze direct met wat ze aan het doen zijn, gaan het checken in het magazijn en komen snel terug met vaak het gewenste product
  7) kinderkarretjes en een veilige speelhoek

  Er zijn meer factoren dan alleen de prijs. En inderdaad, dan ga je toch naar een andere winkel of koop alleen je chocoladerepen bij de Appie.

  Sinds de Appie op Curacao er is, zijn een aantal andere supermarkten die stoffig ingeslapen waren wakkergeschud en ineens meer hun best gaan doen, met ruimere openingstijden, verbouwingen en dergelijke, alleen omdat ze het in hun kassa voelden. Leve de concurrentie!

  Ook bij de Appie valt nog wel wat te verbeteren trouwens (Van der Tweel, leest u mee?):
  1) bereikbaarheid vanaf de Emancipatieboulevard, dan moet je over een van de meest beroerde stukjes asfalt van het eiland (het nieuwe asfalt is halverwege gestopt?)
  2) een expresskassa bij de broodjes? Voor mensen die ‘sochtends op weg naar hun werk of in de pauze een paar belegde broodjes willen kopen, zonder dat je 10 minuten op bejaarden moet wachten die lekker komen koffieleuten voor wie tijd geen rol speelt
  3) beter vlees-assortiment, waarom is er bijvoorbeeld geen kalfsvlees?
  4) bezorgservice, online bestellen zoals albert.nl?
  5) een filiaal aan de Jan Noorduynweg? Er zijn heel wat mensen ten westen van de brug die liever bij de AH kopen, maar nu toch ook aan de Centrum Piscadera overgeleverd blijven als je niet voor een paar dingen die je nodig hebt dal hele eind wilt gaan rijden

 5. Ik vind het POSITIEF dat van Tweel op Bonaire investeert , hij had het ook gewoon in Nederland kunnen doen ! (had hij minder tegenwerking gehad)

 6. Laat je niet foppen: Ad – Henk – Ferd – en … = één en dezelfde azijnpisser!
  Toch is de INHOUD van zijn verhalen wel degelijk van een hoog waarheidsgehalte, het komt alleen zo lullig uit z’n strot!
  Dus als je op deze aliassen reageert doe dat dan op INHOUD en dan valt er verassend veel waarheid te lezen, waar degenen die zich eraan schuldig maken vaak het felst reageren (kritek is moeilijk te verwerken toch, porko’s).

 7. @ Henk Giesberts,

  Wat een gebral sla jij uit man!!
  Zonde van je tijd om dat hele verhaal te schrijven wat jij nu doet. Het slaat helemaal nergens op. Hou eens op met het verwijzen dat mensen iedere keer verwijzen naar de slaventijd en naar de middeleeuwen. Jou gedrag past daar beter bij thuis bij die tijd.
  Iseeku maakte een leuke woordspeling welke wel paste bij het stukje van de heer Ad Latjes.
  Ik stel voor matig even je toon, want dit is vrij abnormaal gezien je reactie

 8. Iseeku, ik wordt een beetje heel veel moeite met reacties zoals die van u, waarvan dit forum helaas vol staat. Bij iede woord van opbouwend bedoelde kritiek volgt standaard het antwoord van een yu Korsow met mega lange tenen: ‘dan ga je toch terug naar Nederland’ of ‘dan ga je toch ergens anders heen’. Nee, Iseeku, dit is de mentaliteit van de slaventijd, de mentaliteit van accepteer alles maar (kijk de andere kant op) of ga weg.
  Daarom is dit eiland in de middeleeuwen blijven steken.

  Mensen, Probeer zaken te veranderen die niet goed zijn, wees niet zo slap als Iseeku maar toon een beetje ruggegraat. Heb kritiek als dat gepast is. Spreek mijnheer Martina aan als hij de bioscoop verlaat met zijn beker cola onder zijn stoel. Vertel mevrouw Martes links naast u bij het stoplicht dat haar richtingaanwijzers voor en achter stuk zijn. Zeg mijnheer Jacoba rechts naast u bij het stoplicht dat we 2011 jaar na Christus inmiddels zo beschaafd zijn dat we geen etenswaren meer uit het autoraam gooien.En zoi kan ik nog wel even door gaan. In ieder geval: wees geen Iseeku!

 9. Gehoord bij de kassa van Albert Heijn:
  Kassiere: ‘Dat is dan XXX gulden, mevrouw.’
  Klant:”Maar juffrouw, ik wil graag alleen mijn boodschappen afrekenen, niet dit gebouw kopen’.

 10. Ik boycott al een tijdje de AH op Curacao. Laat staan op Bonaire waar het nog duurder zal zijjn. Alleen bij hoogste uitzondering zal ik mischien iets komen halen als de andere supermarkten dicht zijn.

 11. @Latjes, je hoeft toch niet bij AH te shoppen? Er zijn genoeg andere supermarkten.

  Als je niet wil………dan koop je toch niet bij Van der Tweel??

 12. @latjes: like 😉

 13. De prijzen bij Albert Heijn zijn pure diefstal, een produkt dat in Nederland 2.50 euro kost ligt hier in de winkel voor 16.99 naf en dan komt daar nog eens 5% OB bij. Dat het hier duurder is begrijp ik best, maar dat een artikel hier 300% van de prijs in Nederland moet kosten is belachelijk.

  Ik zou zeggen: boycotten AH, zodra je dit soort prijzen ziet.

  Ben je scheel, dan koop je bij van der Tweel.

  Betaal je graag teveel, koop dan bij van der Tweel.

  Koop bij van der Tweel, dan is een lege beurs je deel.

  Shoppen bij van der Tweel, dan erger je je groen en geel.

  Is je verstand nog heel, loop dan niet binnen bij van der Tweel.

 14. Een bericht van 2 weken oud, jullie heten toch vers?