• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – 26 kassa’s en 6000 vierkante meter shopruimte. Aan de Cas Coraweg opende gisteren het megafiliaal van supermarkt Mangusa. De winkel biedt, behalve honderden meters shopruimte, 650 parkeerplaatsen en binnenkort ook restaurants en een klauterhoek voor kinderen.

Bezoekers van de nieuwe Mangusa kunnen hun hart ophalen. Van bossen bloemen tot tosti-ijzers, alles is te koop bij de mega supermarkt. Het filiaal opende gisteren zijn deuren, maar is nog niet helemaal compleet. Zo zijn de restaurants (onder andere La Place en New York Chicken) nog niet open en nog niet alle artikelen zijn geleverd. Naar alle waarschijnlijkheid is de Mangusa medio 2012 helemaal compleet.

52 reacties op “Mega-Mangusa geopend”

 1. Als je te klagen heb over het verkeer op Curacao dan ben je niet op veel plaatsen in deze wereld geweest, de verkeersregels zijn op zich genomen heel duidelijk en bijna precies hetzelfde als in Nederland. Dan moet je maar in Indonesie gaan kijken.

 2. Wat een trieste reacties zeg. Leven en laten leven. We zijn hier op Curacao, niet in Nederland. Pas je aan, toon respect en als je jezelf zo ergert ga dan lekker weer naar NL.

  Triest… probeer het eens positief te houden of zeg niets.

 3. fabien mangusa.bo snan tin luga pa jena reki..mi ta biba hulanda pero tin inteshon di bin biba korsou.mi kier jega traha.mi a jega di traha mas bes den supermarker e mi ta hasi mi werk hopi bon.sea amabel si mi por a hanja un papel di solisitatie via mi e mail adress..masha danki di antemano mw gm

 4. hallo,hebben ze jobs voor pakken ,ik ben 15,thnx

 5. @Ferd,

  Gebruik nog 3 van die alterego’s van je en je kan weer verder met je pret…. 🙂

 6. Buchi, Mangusa is voorlopig 8-20 uur open, net als Albert Heijn, maar ze gaan de definitieve openingstijden nog vaststellen.

  Tot dusver hebben slechts 2 mensen op dit forum om de supermarktregels gevraagd, bij 5 ga ik ze jullie geven.

  Voor de mensen die de parkeerregels begrepen en akkoord bevonden hebben heb ik een certificaat van deelname aan mijn online seminar parkeren beschikbaar.

 7. Nu on topic.
  Ik wil graag kijken hoe nieuwe Mangusa is.
  weet iemand de openingstijden?
  @Ferd,
  wat zijn de regels IN supermarket? Hoor het graag.
  Buchi

 8. @Ferd. je hebt helemaal gelijk. als een antiliaan vind ik het tijd dat iemand de waarheid vertelt. wat betreft parkeren lappen we deze regels zeker aan ons laars. en het geldt voor alle mensen op curacao, zowel makambas als yu di korsow.
  Een beetje hard maar ach, bavianen snappen het soms moeilijk.
  je merkt het dat ze zelf je naam Fred is geworden. dus verkeersregels is natuurlijk veeels te moeilijk.
  ga door. Toppie!

 9. Ik ben het helemaal met A eens. Fred en anderen probeert negatieve reacties uit te lokken en teveel mensen trappen daar steeds weer in. Versgeperst wordt dit negatieve geëmmer verpest en dat vind ik erg jammer.

 10. Zoals John al zegt… het onderwerp is de nieuwe winkel. En niet over het parkeer/rijgedrag van een Yui Korsou of Yui di Makamba… dus Ferd/Fred, jouw commentaar slaat helemaal werkelijk nergens op en laat zien dat je toch enigszins gefrustreerd bent. Dus stay on topic!

 11. Behoudt jullie gelijk nou maar, en zorg dat Nederlanders beter zijn.
  Ik zeg ook niet dat Nederlanders vies zijn of wel??…Nederlanders die niet weten dat ze in de BADKAMER hun tanden moet poetsen en NIET IN DE KEUKEN.
  Tot nu toe heb ik hier geen enkel opsomming over de Nederlander gezien!!
  Fred heeft bij sommige dingen gelijjk maar het kan anders gezegd worden PUNT UIT!
  Laat de beledigingen er buiten.NIet alle Antillianen zijn hetzelfde en ook niet alle Nederlanders…het is een FEIT!!

  Zo kan ik nog meer dingen wat me aan de Nederlander erger opnoemen maar hier ben ik veelste mens voor!!!

 12. En niemand ziet in dat de reactie van Fred 1 grote grap is?

  Het spijt me, ik vind het al die overdreven reacties gewoon echt belachelijk.

  Ja Fred scheert iedereen over 1 kam, ja het is neerbuigend. Ja maybe is Fred wel heel erg bekrompen. Ja je hebt maybe andere humor dan Fred.

  ‘Boze reactie mensen’, please denk hier toch eens over na en laat je niet meeslepen.

  Ventileer je woede over alles wat los en vast zit toch een andere manier, het lijkt wel een kleuterschool.

 13. Ferd, nutteloze informatie. je scheert nu iedereen over 1 kam. ik kan niet anders zeggen dat je een heel bekrompen mind hebt en als het je niet bevalt koop een enkeltje terug naar waar je vandaan komt.

 14. Nou, nou, nou… wat een reacties op mijn basis cursus parkeren. Ik had jullie vanavond al de basis cursus winkelen in de supermarkt willen geven, maar als de basiscursus parkeren nog niets een begrepen wordt… Het is dan blijkbaar toch waar wat men zegt van het niveau van de studenten in het onderwijs op Curacao.
  Zijn er misschien vrijwilligers die mijn cursus in het Papiamentu willen vertalen of helpt het als ik toettoet gebruik in plaats van auto?

 15. Curacao,,,,,,VERKEERREGELS,,,,zijn die er dan!!!!!
  Bekend gezegde iin Nedeland is….als je op Curacao kunt rijden ,kan je overal in deze wereld rijden !!!
  De wet van de meest brutale,onbeschofte en meest bezopen of onder invloed van…….geldt hier op dit eiland !!
  Kortom een k..zooitje,

 16. Wat een verzameling onzinnige reacties op een vrij duidelijk onderwerp. Ik heb vandaag echter heerlijk gewinkeld in de mooiste supermarkt van Curacao, ruim, schoon gevulde schappen (kan de AH wat van leren) en dat alles ook nog voor een (voor lokale begrippen) eerlijke prijs. Als men dit alles vol blijft houden blijf ik er graag voor terugkomen! Is er dan geen minpuntje? Tuurlijk wel, hij staat voor mij aan de verkeerde zijde van Curacao!

 17. Anywho,…ik vind de nieuwe Mangusa geweldig! 🙂

 18. Ging dit stuk niet over de nieuwe Mangusa? Of is het een afreageerhoekje geworden van vele gefrustreerde bewoners van dit eiland?

  Mangusa gefeliciteerd met jullie geweldige super moderne nieuwe zaak. Heerlijk was het om te zien de ruime keuze en de ruimte die zeer modern is ingericht. Het zal zeker een moeilijke klus worden voor uw concurrenten om nog bij te benen want dit is een top zaak waar we lang op hebben moeten wachten. PABIEN Mangusa!

  PS een klein minpuntje is uw te koude airco, zou die svp wat beter afgesteld kunnen worden tot een aangename temperatuur?

 19. De enige juiste reacties hier zijn van Rick, Katrien en nu deze van mij. Want Ferd heeft gewoon gelijk, of dat nu leuk is of niet. Hij brengt het wat spottend, maar dat is gewoon humor die de meeste mensen dus blijkbaar niet hebben. Ik weet zeker dat Ferd hardop meelacht als een yu Korsow zo de macamba overdreven neerzet, relativeren en zelfspot heet dat. Maar het blijkt maar weer eens dat de Curacaoenaar heel lange tenen heeft.
  En wat Mangusa betreft: die is prachtig geworden, petje af.

 20. ha ha ha ha ha………

  Wat een korte lontjes bij sommige mensen maar weer,

  Als je je netjes gedraagt hoef je toch ook aangesproken voelen op de punten die Fred noemt dan maakt het toch niet uit ???

  Maar vele voelen zich schijnbaar aangesproken of zijn gepikeerd.. zal er dan toch een kern van waarheid in zitten lijkt me zo….

 21. @fred,
  Zal ik je met beide benen op aarde plaatsen jongen.
  In NL is het niet anders. So keep up dreaming. Zoek een psychi….. en shop bij AH

 22. Ferd je praat over yu di Korsow alsof NEDERLANDERS perfect kunnen rijden, ze vergeten alle verkeersregels op Curacao
  1 Vergeten hoe je om een rotonde moeten gaan
  2 Bij stoplichten af en toe ook doorrijden alsof het normaal is
  3 Verboden richting gewoon door rijden waarom niet ik heb een grote SUV
  4 Parkeren voor een bedrijf’s ingang met een grote “No Parking” bord en zelfs ook gewoon binnen rijden en ik zie dit iedere dag. Doen gewoon alsof het normaal is of misschien moet het in Nederlands geschreven worden zodat jullie kan begrijpen.
  5 Verkeerde ingang binnen rijden bij Mcdonalds en voor de deur parkeren en drive through belemmeren en rijden de verkeerde kant door alsof het gewoon NORMAAL is !!

  En wat een grap want de meeste SUV’s zijn van de Nederlanders die eindelijk een grote bakje kunnen rijden nadat ze een kleine Fiat moesten rijden in NL

  Wonen voor 2-3 jaar op Curacao en kunnen geen woord Papiaments spreken of verstaan, zelfs een hond leert zijn commandos in papiaments sneller PISS OFF !!

 23. Is wat Ferd doet niet gewoon een zogeheten ‘troll’? Hij pakt gewoon een hoopje dingen die waar zijn. Zet dit op een enigszins grappige manier (naar mijn mening) in een lijstje. Hij noemt hier dingen op die in Nederland minder zijn.. inderdaad, maar betekent dat het hier niet fijner zou zijn als het ook zo zou gaan?
  Ik denk niet dat het zo serieus moet nemen maar er gewoon om moet lachen, dikke kans dat de mensen die al deze dingen doen.. niet op versgeperst zitten. Het is gewoon een heerlijk cynisch bericht voor met stereotypering, gewoon omdat het kan. Lach erom en ga lekker winkelen bij de nieuwe mangusa 😉

 24. @MAKAYU,

  Meneer Fred heeft best wel gelijk maar wees een eerlijk jij vind jij of vond je het een mooie manier om de dingen te zeggen??? Waarom moeten allerlei woorden bij..
  obesitas, bank eigenaar,

  Hier hebben we dikke vrouwen ja..in Nederland heb je veel anorexia patienten.
  Niet iedereen houdt van opscheppen, wat Meneer Fred hier doet is iedereen over een kam scheren!!!

 25. @ Katrien.

  Luister dame…Meneer Fred heeft bij sommige dingen best wel gelijk!!!Maar heb je gezien hoe hij de dingen formuleert??
  bijvoorbeeld dit:

  “We weten dat u graag uw nieuwste SUV wilt laten zien, zeker omdat die 2 keer zo groot is als uw huis en ondanks dat niet u maar uw bank de eigenaar is”

  Waarom moet er gezegd worden dat “we” onze nieuwste SUV willen laten zien?
  Waarom??
  Hier bedoeld ie mee dat de Antilliaan van opscheppen houdt, ook al is dit misschien waar laat het er buiten..niet alle Antilianen zijn hetzelfde!!

  Waarom moet er gezegd worden dat de bank eigenaar van de auto is??? Alsof wij hier op de Antillen niets zonder een bank kunnen bereiken..?

  hetgeen destemeer klemt indien deze lijden aan obesitas, waarop de kans hier natuurlijk vrij groot is.
  Waarom moet dit gezegd worden met de worden obesitas en waarom waarop de kans vrij groot is??
  Accepteer gewoon dat we hier volle en dikke vrouwen hebben punt uit..sta je dit niet aan kijk dan niet naar de vrouwen..so simple as that! of ja…ga dan naar een land zoals Nederland waar je je uit moet hongeren en een anorexia patient moet worden alleen maar om geaccepteerd te worden!!

  Waarom zo’n beledigende reactie meneer Fred?? Waar schiet je er mee op..dingen kun je anders zeggen!!

 26. @Fred…
  U kunt bij sommige dingen best wel gelijk hebben…maar het lijkt me beter als wij jou leren communiceren..wat een belachelijke manier om met je medemens te communiceren.
  Jij discrimineert gewoon, de manier waarop jij de dingen formuleert vindt ik belachelijk, te gek voor woorden meneer Fred. Op z’n Curacao’s gezegd vind ik het : hinkamentu di dede!!Sorry hoor!!

 27. Aan de heftige reacties te zien zit er dus wel degelijk een kern van waarheid in de punten die Ferd opnoemt en dan voelt de YU zich al snel “aangevallen” en gaat het probleem omzeilen door allerlei niet relevante vergelijkingen op te dissen.
  Wees eens eerlijk want 99% van de opgesomde punten hebben een kern van waarheid ook al brengt de boodschapper de boodschap met een flinke saus cynisme, maar dat maakt de boodschap niet minder waar!

 28. @ Katrien,

  Heb jij het over de overgrote meerderheid of is het maar een select groepje, waar je in elk land last van hebt?

  Want de waarheid is ook, dat er in de supermarkt kinderverkrachters, moordernaars, fraudeurs, racisten, kankerpatienten, mensen met stinkvoeten, alcholisten, drugsverslaafden etc etc komen.
  Maar of het een meerderheid van de bezoekers is, dat is een tweede en ik lieg niet of wel?

  Moeten we voor elke minderheid een bijdehandte reactie zoals die neppe Ferd Janssen noteren? En dan vooral op zo’n racistische denigrerende manier? Sterker nog als ik die Ferd Janssen zie lopen op de parkeerplek zal ik al “zijn” regels negeren ;).

  Als die man zoveel frustraties heeft dan kan hij toch lekker naar een ander land gaan? Ik ben nog zo aardig door hem niet naar zijn eigenland terug te sturen. Dat gebeurd in tolerant nederland wel… “Niet tevreden, dan ga je toch lekker terug naar je eigen land?”.

 29. @ ferd een beetje onnodig discriminerend om de op de curacaoenaar te gooien in “mijn” Curacao rijden vooral de Nederlanders is hele grote suv’s voor de rest heb je gelijk een ieder ongeacht zijn kleur afkomst of schoenmaat zou zich wel stukken beter kunnen gedragen op de parkeerplaatsen. Ook de supermarkt zou zich beter kunnen aanpassen, de prijzen bij de appie zijn zodaning dat vooral de mensen met de dikke suv dat nog kunnen betalen maar probeer die maar eens in een parkeervak ter grote van een postzegel te krijgen.

 30. Als eenieder gewoon leest WAT meneer Jansen heeft geschreven inplaats van hem terug naar waar hij vandaan komt te verwensen. Wij moeten allemaal toegeven dat hij best gelijk heeft en als we gewoon met elkaar afspreken deze punten te verbeteren dat is alles wat hij waarschijnlijk wil bereiken. Jullie zullen je allemaal ook eens aan dergelijke aso’s hebben geergerd of misschien je zelf schuldig hebben gemaakt hieraan, dus nu niet de schijnheilige boon uithangen en doen alsof meneer Jansen dit allemaal uit zijn duim heeft gezogen om iedereen boos te maken. Ik ben heel benieuwd naar de regels in de supermarkt…

 31. Waar de heer Ferd Jansen vandaan komt weet ik niet,maar het perfecte land zal het zeker zijn.Waarom blijf je dan niet lekker daar man.Als je hier komt om zo verschrikkelijk denegrerend over de antiliaan te doen ,heb je hier niets te zoeken.Misschien wordt het een tijd dat u zich aan de regels van vele antilianan gaat aanpassen en o ja de weg voor mijn huis is eenrichtingsverkeer….misschien moet ook u de gewenste rijrichting gaan aanhouden,moeten wij antilianen in Nederland een gaan doen…..Hoe kortzichtig kan iemand zijn!!!!!

 32. kom op freddy dat gebeurt ook in nederland duhhhhh
  lood om zeer oud ijzer !

 33. Wat dacht je van die yui Makamba Korsou-ers? Die zich gedragen alsof zij de heerser zijn en daar vooral naar gedragen…. beetje met de vingers te knippen, lekker belangrijk lopen te doen bij Mambo, St. Tropez etc. Waarschijnlijk omdat ze in +31 nobodies zijn en dan hier de Shon kunnen uithangen. En nee, ik ben geen yui Korsou ik ben een Nederlander die met grote regelmaat voor langere tijd op het eiland verblijft en heus wel weet wat er speelt. Respect naar een ieder…

 34. Wat de heer Fred Jansen doet, is een nationale sport geworden in Nederland. Zo erg dat de Telegraaf website, het aantal artikelen waar je op kan reageren, heeft beperkt. En om De Heer Jansen te verzoeken terug te keren naar Nederland is natuurlijk onzin. Waarom zou hij in hemelsnaam zijn vrijstaande woning met een echte tuin opgeven voor een door de staat op gedrongen piepkleine rijtjeswoning met een kattebakje achterin die we tuin noemen. Hier kan je tenminste nog in een SUV rijden in tegenstelling tot Nederland waar het te duur is gemaakt. Een peugeotje is daar al heel wat.

  Sterker nog, de heer Jansen zal niet eens op de Nederlandse provincie in de tropen dat Bonaire heet willen wonen. Het idee dat je kapitalen kwijt ben aan belasting om een hondje van amper 3 kilo in bezit te hebben, geeft hem rillingen.

  Dus meneer Jansen, schrijf maar hier lekker op los. Tis jouw manier om op een perverse Nederlandse manier (over vooroordelen gesproken) je blijheid voor dit land te uiten.

  p.s. Wat ben ik blij met de supermarkten op Curacao waar je zoals overal in de wereld uit meerdere merken per product kan kiezen. In Nederland kennen we nog de communistische kruideniers mentalietiet waar je uit twee merken kan kiezen. Overgins kun je niet eens bij de meeste supermarkten parkeren.

 35. @ Ferd.ten eerste,Shanty is een vrouwelijke naam. volgens mij begint corruptie in Holland,dus beter kunnen wij h als ”kids”niet overnemen.en je hebt het over door rood rijden,net alsof hier in Holland dat niet gebeurd,op invalide plaats parkeren met gestolen invalidekaart,waarom denkt j dat r zo’n programma als,wegmisbruikers,overtreders,blik op weg bestaan.Doe j oogkleppen af man,en begin naar j eigen te kijken.P.S.trouwens het klinkt als jaloezie als j elke keer schrijft over de dikke wagens van die yu Korsou.schaaf eentje aan,ruil j lelijke eend in.

 36. Hier zijn behoorlijk heftige reacties te lezen; er is duidelijk meer aan de hand, waarbij de hele set van verkeersregels, (gebrek aan) gedrag, normen en waarden veel stof doet opwaaien. Liever daarom even terug naar het feitelijke artikel, geschreven door Elisa Koek.
  Het werd de hoogste tijd dat AH er een geduchte concurrent bij kreeg, want dat betekent voor de eilandbewoner meer keuzevrijheid en volgens mij zit het wel goed met die 650 parkeerplaatsen! Dat is een file van ruim 3 km. Kunt u het zich voorstellen? En dan nog een klauterhoek voor kinderen; dat heeft de AH volgens mij (nog) niet. Misschien dan ook maar een klauterspeelhoek voor volwassenen? Of een rijvaardigheidstoets, ergens in de hoek van het grote terrein?
  Laat ik verder maar niet meer reageren op de lange lijst van reacties hieronder en gewoon blij zijn met deze nieuwe supermarkt, die misschien nog beter bereikbaar is voor vele bewoners. We zijn zelf nog geen eilandbewoner, maar binnenkort wel.

 37. Hey Ferd, zet je Hollandse bril eens af! Je hebt op sommige punten best gelijk, maar wat jij wilt is gewoon de Nederlandse gewoonten van toepassing laten zijn op Curacao. Je bent net bij de Macdonalds geweest. Heb je daar ook op z’n “hollands” alles op tafel laten staan toen je klaar was?? Om maar even een puntje te noemen waar ik me in NL zo aan erger!

 38. Hey Fred,

  Ja ik heb het begrepen, ik zal proberen er aan te voldoen…..

  Ben ik nu toe aan de gedrags regels voor in de supermarkt?
  Ik wil ook graag binnen gaan kijken namelijk.

  Groeten

 39. Was het in de oude Mangusa niet te harden van de stank, de nieuwe Mangusa is zo koud dat ik er binnenkort pinguins en ijsberen verwacht aan te treffen.
  Maar het is een prachtige super geworden, de mooiste van het eiland, ja Albert Heijn is die titel sinds gisteren kwijt. Masha pabien Mangusa!
  En ja, Ferd heeft wel gelijk, het parkeren bij supermarkten mag wel eens onderdeel worden van onze rijopleiding want daarvan lopen ook mij vaak de tranen over mijn billen. Ik zou aan het lijstje van Ferd willen toevoegen je autodeuren niet tegen de deuren van andere auto’s open te gooien. Heb hierdoor zelf al veel schade ondervonden.

 40. Nou zeg “Ferd Jansen” dat je de moeite hebt genomen om die mooie lijst te typen en dan ook nog ns voor mekaar te krijgen om mensen te beledigen. Wat een vooroordelen allemaal. Ik ben echt benieuwd waar u vandaan komt. Leven ze daar wel volgens jouw regeltjes? Alsjeblieft man, als je zo negatief gaat lopen doen, ga dan maar weer terug naar die perfecte plek waar je vandaan bent gekomen. Ajuu.
  -17 jarige studente

 41. Dat er volgers zijn die de reactie van Ferd (wat een naam, een van de vele verschillende?) goed vinden..

 42. Dat er domme volgers zijn die de reactie van Ferd (wat een naam, een van de vele verschillende?)

  Ik begin steeds meer een afschuw te krijgen aan de man door een malloot zoals die ferd en dan ook nog van die PVV volgers. Maar ik ga er nog steeds vanuit dat het maar een malloot is met meerdere namen en kga er vanuit dat meerdere blanken die gast net zo verafschuwen (zijn reacties) als mij (hoop ik, maar tegen beter weten in of niet?)

  Maar meneer blijft zich schuilen achter een nep naam… en veilig achter een pc. Ik zal wel eens een debat willen aangaan met deze anonieme persoon, desnoods mag hij anoniem blijven omdat die het anders vast niet aandurft… tja je blijft een Nederlander he 😉

 43. Ik vind het wel leuk, die reacties van types als Shanty die niets anders kunnen zeggen dan ‘ga dan maar terug naar Nederland’. En er valt ook niets anders te zeggen, want ik heb gewoon punt voor punt gelijk.
  Dan zegt hij ook nog dat hij zich ook aan moet passen in Nederland, klopt, maar in Nederland pas je je aan aan de regels. Hier wordt ik geacht me aan te passen door door rood te rijden en op invalidenparkeerplaatsen te parkeren. Zie je het verschil?
  Net nog even bij de McDonalds geweest. Daar zijn een paar parkeerplaatsen gemarkeerd met ‘McDrive clients only’. Maar al deze plaatsen werden ingenomen door Yu Korsows die achteloos er hun auto parkeren en bij McDonalds naar binnen lopen.
  Maar wat kun je verwachten van de Yu Korsow, die hun stem in het stemhokje laten bepalen door de lengte van de strafbladen van de kandidaten. En dus krijgen wij Constantia, Godett en Schotte.

 44. Ferd heeft wel gelijk, ik was vanmiddag bij de nieuwe Mangusa en werd er drie (!) keer op het zebrapad (er liggen er vele) bijna overreden door yu Korsows in hun SUV’s die het voorrang van de voetganger totaal negeerden. Twee daarvan waren met hun Blackberry bezig (ik heb het idee dat voor de Yu Korsow wat vroeger de spiegeltjes en kraaltjes waren nu de Blackberries en de I phones zijn!).
  Ook wat een ander punt betreft heeft Ferd gelijk: alle lokalen willen vlak voor de deur parkeren (links van de oprit) terwijl recht naast de super een zee van ruimte is. Gevolg: een file op de oprit die pas ophield op de Cascoraweg.

 45. Heeft Fred ongelijk dan? Pure realiteit. Fred: TOP post!

 46. Hee ferd,

  Ga jij eens lekker op een onbewoond eiland wonen… Het gaat hier om een nieuwe supermarkt, niet over hoe jij je ergert aan je medemens..

 47. @ Ferd.Bevalt h j niet,hoe men h doet,dan s r een andere oplossing.Pak j boeltjes in en sodemieter maar lekker op.wij moeten ons ook aanpassen in Holland toch?Normen en waarden toch.Nu s h jou beurt.pffff.

 48. @reactie.. Goede reactie reactie!!

 49. @ Ferd Jansen: Ik herken een aantal punten zeker uit je opsomming. Toch is het heel erg onnodig om zo neerbuigend en propvol met je vooroordelen te reageren op een berichtje als deze. Net zo goed dat het onnodig is om zo’n drama te maken van het Sinterklaas stukje wat gebeurde dit weekend in Dortdrecht is het zeker onnodig om hier zo op te reageren. Je bent gewoon een onruststoker en ik als Nederlander schaam me voor mensen zoals jij. Doe aub een positieve bijdrage om de leefsituatie voor iedereen leuk te houden.

 50. Haha mooie actie Ferd!
  Ik ben nog niet bij de nieuwe mangusa geweest maar zal er deze week nog heen gaan. Mooi dat die oude ook dicht is, hij stonk nogal…

 51. 10+ voor Ferd Jansen

 52. Wellicht is het handig dat ik voor de geboren Curacaoenaars nog even de regels voor het parkeerterrein bij de supermarkt herhaal:
  1) Een voetganger heeft altijd voorrang op een auto, vooral als de laatste achteruit rijd;
  2) Als u 35 keer voor de voordeur op en neer heeft gereden voor een plek vanwaar u slechts 5 meter hoeft te lopen probeert u het eens 50 meter verder. Zeker weten dat u daar wel plek vind en het scheelt u liters benzine;
  3) Invalidenparkeerplaatsen zijn parkeerplaatsen vpor… juist, invaliden.Of zijn alle Curacaoenaars die ik daarop uit hun auto heb zien stappen ineens genezen? Hallelujah!;
  4) Het is toch wel een beetje asociaal om als u iemand naar zijn parkeerplaats ziet lopen er van uit te gaan dat deze binnen 5 seconden wegrijdt,,daarop te blijven wachten en derhalve een file van 50 meter te veroorzaken;
  5) De witte lijnen op de parkeerplaats zijn geen lijntjes cocaine die u gewend bent snel te verbergen voor de politie door uw auto erover heen te parkeren – nee, het is de bedoeling dat u uw auto tussen deze lijnen parkeert.
  6) Indien het u niet lukt om in minder dan 10 keer insteken te parkeren, overweeg dan eens met de bus te komen.
  7) Loopt u met een winkelwagentje naar uw auto, dan wordt u geacht deze na gebruik naar de winkel terug te rijden in plaats van deze twee parkeerplaatsen te laten blokkeren.
  8) We weten dat u graag uw nieuwste SUV wilt laten zien, zeker omdat die 2 keer zo groot is als uw huis en ondanks dat niet u maar uw bank de eigenaar is. Parkeer u uw benzineslurper dan echter op de parkeerplaats voor leveranciers om de bestuurders van de auto’s naast u ook de mogelijkheid te bieden in te stappen, hetgeen destemeer klemt indien deze lijden aan obesitas, waarop de kans hier natuurlijk vrij groot is.

  Wanneer u mi laat weten dat u bovenstaande begrepen heeft zal ik de gedragsregels in de supermarkt ook aan u uitleggen.