• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – CIBC First Carribean International Bank heeft Curaçao haar eerste regionale titel gegeven in de zoektocht naar ‘Unsung Heroes’ voor 2011.  Een 82 jarige dame uit Curaçao heeft deze titel gewonnen, omdat ze zich haar hele leven al inzet voor de rechten van de blinden.

Cornellie Schoonhoven-Muntslag (beter bekend als Tante Nellie) staat boven aan de lijst van 24 regionale kandidaten nadat de jury de uitslag bekend heeft gemaakt. Zij was één van de eerste personen op Curaçao die braille-geschrift heeft geleerd, en tevens les hierin gaf. Ze heeft geholpen bij het oprichten van de stichting voor blindenzorg en zet zich al 40 jaar in voor mensen met een visuele handicap. Het is de eerste keer dat een kandidaat van Curaçao de titel van ‘Unsung Heroes’ wint.

Overige winnaressen
Kandidaten van andere eilanden zijn ook in het zonnetje gezet. Cleopatra Jackson uit Saint Vincent and the Grenadines, die elke dag drie mijl loopt op slechte wegen om gratis naschoolse begeleiding te geven en Sylvaneta Brooks uit Antigua en Barbuda biedt onderdak en zorg aan minder bedeelde ouders en kinderen. Beide vrouwen zijn ook geprezen als ‘Unsung Heroes’ voor 2011. Alle winnaressen zullen volgend jaar aanwezig zijn op een ceremonie in Trinidad en Tobago, de woonplaats van de Unsung Hero van 2010, Stephen McLatchie. McLatchie zal zijn titel overdragen aan de winnaar van dit jaar. Tegelijkertijd zullen ze gaan beginnen met de zoektocht naar Unsung Hero voor 2012.

1 reactie op “Tante Nellie wint titel ‘Unsung Heroes’”

  1. Bravo tante nellie! Eindelijk een keer aardige, bescheiden mensen in het nieuws. Beter dan al dat geschreeuwlelijk!