• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Slenterend door Otrobanda of onderweg naar Banda Abou, kwam fotograaf Monique Harbers van alles tegen. De prachtig verweerde huisjes, oude landhuizen, cactussen die spontaan omhoog schieten en herinneringen aan vroeger inspireerde haar om de details vast te leggen met haar camera.

Momenten en plekken herleven weer. Tijdens Harbers haar tochten langs de verlaten panden en kleurrijke verflagen vroeg zij zich af wie er woonden in de panden en probeert zich voor te stellen hoe die mensen woonden. De kracht van het herinneren is dat het ook blijft bestaan, herinneren doet leven (recordar es vivir).

Vroeger
Curaçao heeft bijzondere plekken in overvloed en de kunstenares voelde zich geïnspireerd ze zo authentiek mogelijk met de camera vast te leggen. Harbers hoopt dat met de expositie Recordar es Vivir mensen helpt herinneren aan vroeger en hoe Otrobanda en Banda Abou er toen uitzagen.

Opening
Recordar es Vivir is de vierde solo fotografie-expositie van Harbers waar vooral nostalgisch geleefde panden evenals gerenoveerde landhuizen en enkele landschappen te zien zullen zijn. De opening is op vrijdag 18 november van 17.30 tot 22:00 bij Landhuis Prima’s. De entree is gratis.

Speciaal diner
Tijdens de opening bij restaurant Prima’s is er een wijnbar en heeft Prima’s een speciaal driegangen menu voor 60 gulden. Reserveringen kunnen worden gedaan via 4612901. Na de opening is de expositie Recordar es Vivir nog tot eind december dagelijks te zien tijdens lunch en diner bij het Landhuis.

4 reacties op “Herinneringen herleven bij Prima’s”

 1. @Edward
  Probeer eens Landhuis Vredenburg zal waarschijnlijk het zelfde zijn.
  Misschien een beetje meer Research van de knipsel krant zou handig zijn. Scheelt verwarring misschien weten ze zelf ook niet waar het zit of waar de locatie is.

 2. Landhuis Vredenberg.
  Via de Maalweg, boven bij zo’n car center linksaf en dan ben je er bijna.
  Mooi restaurant, sowiso een aanrader.

 3. Landhuis Vredenberg ligt aan de Bramendiweg 200. Primas is het restaurant in het Landhuis Vredenberg en daar binnen hangen ook alle foto’s op canvas.

 4. Waar kan ik dat landhuis vinden? Googlen op curacao landhuis prima’s levert geen adres op.