• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Rotary Club Willemstad, Mon Art Gallery en beeldend kunstenaar Marcel van Duijneveldt hebben hun krachten gebundeld en organiseren donderdagavond een kunstveiling. Tijdens deze avond zullen twintig kunstwerken worden geveild om geld in te zamelen voor het goede doel Teatro KadaKen.

De twintig kunstwerken die worden geveild zijn gemaakt door Van Duijneveldt, die sinds tien jaar woonachtig is op Curaçao. De kunstenaar omschrijft zijn kunst als surrealistisch en experimenteert sinds kort, naast zijn schilderwerk, ook met sculpturen.

Transformatie van creativiteit
Tijdens een schoolproject, toen Van Duijneveldt als docent kunstvak op het Radulphus College werkte, liet hij leerlingen kleine geitjes beschilderen zodat die geveild konden worden. Een aantal geitjes werden niet geveild of verkocht en na verloop van tijd ontdekte de kunstenaar dat ze in een slechte staat verkeerde of kapot waren. Hij benaderne Daisy Casimire van Mont Art Gallery met het idee om de geitjes te repareren.

Hybriden
De kunstenaar liet zijn creativiteit de vrije loop gaan en transformeerde de geitjes naar surrealistissche hybriden. En daarmee was het begin van zijn collectie ‘Hybrids – we come in pieces’ geboren. De titel verwijst niet alleen naar de verschillen in vorm, gebruik van uiteenlopende materialen, inspiratiebronnen maar ook een diversiteit van culturen, muziek, talen, architectuur en kunst waaruit onze gemeenschap bestaat.

Veiling en expositie
De veiling wordt donderdagavond gehouden in het Mon Art Gallery in het Renaissance Riffort en begint om 19.00 uur en zal rond 21.00 uur eindigen. Geïnteresseerden kunnen alvast een kijkje nemen in het Mon Art Gallery waar sinds vrijdag de expositie ‘Hybrids – we come in pieces’ wordt tentoongesteld.

www.versgeperst.com