• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Kas di Kultura en Museo Tula hebben in samenwerking met UNESCO vrijdag een conferentie georganiseerd met als thema ‘Collectieve Identiteit als basis voor duurzame ontwikkeling’. Premier Gerrit Schotte gaf vrijdagavond het startsein voor de driedaagse conferentie.

“Wij hebben geen tijd meer om te verliezen”, waren de openingswoorden van de premier. “Curaçao en haar ontwikkelingen zijn prioriteit nummer één: van u, van mij en van ons allen. Wij moeten ons verenigen op basis van begrip en waardering voor de culturele en historische wortels van ons land.”

Antwoord op de vraag
De organisatie had als doel om een sociaal en cultureel programma samen te stellen met een politieke agenda dat een instrument kan zijn voor het bouwen aan een collectieve identiteit. De driedaagse conferentie gaf ruimte voor discussies en diverse presentaties door plaatselijke en internationale sprekers.

Collectieve identiteit
Tijdens de conferentie zijn een aantal onderwerpen behandeld die samen een antwoord geven op de hoofdvraag: “Hoe bevorder en versterk je de collectieve identiteit als basis voor duurzame ontwikkeling?” De conferentie in de International School telde ongeveer 600 lokale en internationale deelnemers.

Foto’s: Ramsay Soemanta

1 reactie op “Een collectieve identiteit”

  1. Mijn reaktie voor wat betreft de recent gehouden Conferentie, georganiseerd door Kas di Kultura en Museo Tula met als centrale tema “Collectieve Identiteit als grondslag voor de vorming van de natie” is het volgende.
    Er hadden veel meer mensen aanwezig moeten zijn. Voor diensthoofden en hun 2de persoon had dit een verplichting moeten zijn. De hele onderwijssector, Cultuur, Sport en Wetenschap had op die Conferentie aanwezig moeten zijn. Dan zijn er verder organisaties als Fesebako, Unidat di Bario, ook zij hadden moeten verschijnen. Helaas is dit niet gebeurd, waardoor de ernst en de belangrijkheid van dit initiatief in twijfel is getrokken. Voor de hoofden van diensten is dit het plek bij uitstek om de broodnodige informatie te vergaren ten behoeve van de door hen uit te brengen adviezen aan de regering. Ook voor wat betreft de mogelijkheid van het creeren van nieuwe netwerken is dit belangrijk.