• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Met 50 deelnemers, interessante presentaties, een jongerendebat over het thema milieu en maar liefst twee wedstrijden voor scholieren belooft de achttiende editie van de Studie- en Beroepenmarkt een succes te worden. Komende week worden weer duizenden bezoekers op de beurs verwacht.

De scholieren, ouders en andere geïnteresseerden zullen woensdag en donderdag in het World Trade Center informatie krijgen over studiemogelijkheden op Curaçao, Aruba en in Nederland. De Studie- en Beroepenmarkt wordt georganiseerd onder begeleiding van de Kamer van Koophandel en Nijverheid Curaçao.

Opleidingen
Bekende lokale opleidingen als de Universiteit van de Nederlandse Antillen, de University en de College of the Dutch Caribbean, Curises, SBO Eligia Martier en de RK MTS zijn vertegenwoordigd en uit Nederland zijn onder andere de Erasmus Universiteit, de Universiteit van Maastricht en de Hogeschool van Amsterdam aanwezig. Ook verschillende bedrijven en organisaties hebben een stand.

Studiefinanciering
Wie vragen heeft over studiefinanciering kan terecht bij de Stichting Studiefinanciering Curaçao of bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), die er speciaal is voor jongeren die in Nederland willen studeren. DUO is ook een van de organisaties die op woensdag en donderdag een presentatie geeft in Wayaka, een van de zalen in het WTC. Ook de Stichting Studiekeuze123 is op de beurs aanwezig.

Debat
Op donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur wordt er in zaal Wayaka een debat gehouden. Jongeren van de University en College of the Dutch Caribbean, het Kolegio Alejandro Paula (Peter Stuyvessant College) en Hoben Goberna discussiëren over een aantal interessante vraagstukken op het gebied van het milieu na een inleiding door Judeska de Palm van Selikor, Timo Brouwer van Green Force en André Casimiri van Green Town. Voor de school met de beste argumenten is er na afloop ook een prijs.

Wedstrijden
De organisatie van de Studie- en Beroepenmarkt organiseert dit jaar ook twee wedstrijden. Het betreft een wedstrijd voor een pakkend slogan die betrekking heeft op het thema milieu, en een wedstrijd waarbij middelbare scholen op Curaçao uitgedaagd worden om zoveel mogelijk blikjes te verzamelen en mee te nemen naar de markt. De school met de meeste blikjes wint een excursie voor dertig personen van natuurorganisatie Carmabi. Meer informatie over de wedstrijd is hier te vinden.

 

www.versgeperst.com