• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Haal de pepernoten, chocoladeletters en taai taai maar tevoorschijn, want Sint en zijn pieten zullen op 19 november de Curaçaose bodem betreden. Samen zullen ze de haven binnenvaren op een boot van KTK, die aan zal leggen aan de Matheywerf, waar ze officieel ontvangen zullen worden. 

Na de opening vertrekken de Sint en zijn pieten naar Brionplein waar alle kinderen staan te popelen om de goed heilig man te zien. Vanaf 20.30 uur zal er een kleurrijk toneelstuk voor ze worden opgevoerd. Na de ontvangst op Brionplein, zal Sinterklaas over de pontjesbrug achter de brassband ‘Curaçao Percussion’ naar Punda lopen.

Optredens
De achtergebleven kinderen kunnen op het Brionplein nog genieten van een optreden van Area 51. De Sint en zijn pieten zullen vanaf Wilhelminaplein met een busje naar de KFC van Sta. Maria worden gebracht voor een ontmoeting met de kinderen daar. Daarna rijden de busjes door naar Soto en vervolgens naar Montagne, waar de kinderen shows kunnen verwachten.

16 reacties op “Zie ginds komt de stoomboot”

 1. @Edward; Dit jochie is anderhalf. Hij mag, zeker om voor de eerste keer Sinterklaas te zien, best later naar bed maar maar hij is, of zelf in slaap gevallen, of enorm-jengelig rond 8 uur. Ik weet niet hoe jouw kid(s) (als je die hebt) zijn/waren op deze leeftijd.
  Op een HH bij W&W houdt hij het tot uiterlijk half 9 vol…….

 2. Hoe laat vindt de intocht plaats?

 3. Pfffff, op z’n Curacaos…..

 4. @Redactie: er wordt niet vermeld hoe laat de Sint aankomt.
  @Edwin: kinderen om 20 uur naar bed? Hoe Europees. Ze mogen best een keertje om half twaalf hoor.

 5. Inderdaad edwin, de sinterklaasoptocht op otrobanda is meer gericht op de wolwassenen, met name de sponsors. De kinderen komen niet aan bod. Dat die goeie sint uberhaubt nog voet aan (ei)land mag zetten!

 6. @sarah, ja ik kan me best voorstellen dat jij ook wel ens wat wil zeggen, is prima maar houd je dan wel aan het “onderwerp” en vervuil de issue niet met allerlei onzin. Niemand heeft in deze reacties iets gezegd over regering dit, regering dat. Neen dat komt helemaal uit je eigen duim en ik denk dat je dat gebruikt om vorige regeringen erbij te betrekken. Maar je onderschat duidelijk de intellegentie van je hermanos en hermanas en het zijn ook de onbenullen zoals jij die dit forum levendig houden.

 7. Vanaf 20:30 een toneelstuk, dan naar Punda, Sta. Maria, Soto en Montagne…….? Ons kind slaapt om 20:00uur…..Tot hoe laat moeten de kinderen in Sta. Maria, Soto en Montagne op blijven? Of is het alleen voor grote kinderen?

 8. @Mevr. Jacinta K.A. Briete-Poot, Asjes krijgt natuurlijk ook een fijn groot pak billenkoek van Zwarte Sint, nou zal hij best lekker vinden !

 9. Haaaahaaa Sara trapt er nog in ook.

 10. Gaan we weer!!!!!!!!!!!Deze overheid zal dit,deze overheid zal dat vinden,maar deze discussie was er ook al ten tijde van de vorige regering.Mensen worden julie niet moe van jezelf?????????

 11. niks nieuws onder de zon , in de jaren 80 hebben we al eens een zwarte klaas gehad.\de toenmalige gezaghebber Ronnie Casseres wilde dat toen en de MAN was aan de macht. Gelukkig kijken kinderen niet door een gekleurde bril. Maar wij als ouderen wel, vandaar dat de wereld zo verdeeld is.
  Onze kinderen zijn een produkt van onze denkwijze, dus als je als ouders maar lekker afgeeft op anderen of het nu kleur, geaardheid, geloof of namen noemen dan nemen onze kinderen het zo over.

 12. Vergat erbij te vermelden “so what’s new”. En waar kan een klein eiland groot in zijn, nou pietenhaat, dus.

 13. Alle anti-pieten moeten een verlanglijstje naar Sint Nicolaas sturen met het verzoek om Curaçao in het vervolg maar over te slaan.

  Voor de goede orde, deze discussie bestond ook al in 1948 toen hadden wij op de St.Bonifaciusschool (Groot Kwartier) Zwarte, en ja ook, Witte Pieten.

 14. Kunnen wij niet de boel eens omkeren? Een ZWARTE KLAAS en witte boeman Pieten? Zwarte SINT Hassan bv. met een rose bril uit zijn brillen toko op zijn neus.
  Witte boemannen die Wiels in een plastic zak proppen en op de boet naar Afrika zetten.
  Gerrit die van ZWARTE SINT flink op zijn donder krijgt omdat hij er zo’n rotzooi van maakt.
  Asjes krijgt natuurlijk ook een fijn groot pak billenkoek van Zwarte Sint.
  en! niet te vergeten vrouw Constantia die van Zwarte SINT het milieu op Campo moet gaan inspecteren en bakken neerzet voor gescheiden afval.
  Dat zal me een leuk SINTER KLAAS FEEST WORDEN.
  Veel plezier alvast. De pontjes brug staat voolopig een week lang open dus kan ZWARTE KLAAS zo binnen varen.

 15. Die discussie in inmiddels onderdeel van de sinterklaastraditie dus laten we het dit jaar niet overslaan.

  Trouwens, waarom gaat sinterklaas in een busje naar KFC en gebruikt hij niet gewoon zijn paard?

 16. Ah, ik verheug me alweer op de jaarlijks terugkerende discussie over ” zwarte ” pieten en het kolonialisme wat dat veroorzaakt heeft, of zoals u wilt het neerbuigende aangezien zij de grote witte KLAAS dienen, of het feit dat zwarte mensen als boeman worden gebruikt of… enfin vul zelf maar in, de ingezonden stukken zie ik alweer voor me. Wat zou deze tijd van het jaar zijn zonder deze comotie.