• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Wereldwijd wordt morgen het startsein gegeven voor de carnavalsperiode. Alles wordt uit de kast getrokken: er wordt gevast, gegeten, gedronken en natuurlijk gefeest. Ook op Curaçao breekt een spannende tijd aan met als hoogtepunt de carnavalsdagen die deze keer eind februari vallen.

De organisatie van het Karnaval op Curaçao is in handen van Fudeka. De organisatie staat voor ontwikkeling van Karnaval op het eiland met als hoofddoel de organisatie en het Curaçaose Karnaval wereldwijd bekend te maken. “Om dit te bereiken, moeten we beginnen met onze bevolking leren haar Karnaval te waarderen. Dan kunnen wij ons Karnaval verkopen in het buitenland”, aldus Fudeka.

Tumba
De carnavalsperiode wordt zoals gebruikelijk in januari ingeluid met het Tumbafestival. Het festival start op 7 januari. De weken daarna volgen de verkiezingen tot Prins, Pancho, Koning en Koningin. Op 22 januari wordt het festival afgesloten en het carnavalslied van 2012 gekozen. En dan is het tijd voor de carnavalparades.

Parades
Aan de paarden de eer om de eerste parade te lopen. De paardenparade vindt zondag 5 februari plaats. Donderdag 9 februari volgt de verkiezing tot Internationale Carnival Queen waarna de zondag daarop, 12 februari, de kinderparade wordt gelopen. Woensdag 15 februari wordt een ouderenfeest gehouden in Stadion Odulio Willems.

Gran Marcha
Vrijdag de 19e gaat het feest door met de Tienerparade waarna het zondag 19 februari tijd is voor de Gran Marcha. De volgende dag nemen de kleintjes afscheid van Karnaval tijdens de Marcha di Despedida Mucha waarna dinsdag de 21e ook de rest van het eiland gedag zegt tegen het carnavalsfeest tijdens de Marcha di Despedida.

2 reacties op “Carnavalsperiode van start”

  1. Iedereen alvast veel plezier met alle voorbereidingen maar ik hoop wel dat Minister Constancia komende maanden wel tijd heeft om aandacht te besteden aan muggen en dengue, dat was er vorig jaar vanwege de drukke Carnavalstijd bij ingeschoten.

    Maak me toch zorgen als ik lees wat Aruba en Bonaire afgelopen maanden al hebben gedaan en weet hoeveel mensen vorig jaar al ziek zijn geweest terwijl op Korsou er nog nauwelijks aandacht voor is en ik elke dag 100 muggen in mijn huis tegenkom omdat de rooien niet worden schoongemaakt…

  2. Yesss laat maar komen hoor ik heb er weer zin in!!