• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Theater Luna Blou presenteert deze week twee voorstelligen, van politiek tot het leven van kunstenares Frida Kahlo. De voorstellingen van auteur Rudolf Crispulo en choreograaf Alydia Wever zitten vol met spanning, kunst, muziek, fotografie, literatuur, dans en muziek.

Auteur Rudolf Crispulo heeft nieuw theaterstuk geschreven genaamd ‘Bululu den Talkshow’ en laat zien hoe van een klein misverstand kan leiden tot hevige discussie. Tjidens een talkshow onstaat op basis van een uitspraak van een jongere een misverstand tussen talkshowhost Kenepa en de politicus Wiels. Beide kanten interpreteren de situatie helemaal verkeerd. In een tijd van spanning kunnen kleine opmerkingen grote gevolgen hebben. De Papiamentstalige voorstelling is op vrijdag en zaterdag om 21.00 uur te zien in het theater en zondag om 20.00 uur, de entree is 27,50 gulden.

Muhe Frida
Dit verhaal neemt ons mee in het leven van de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo. Na haar dood is zij uitgegroeid tot het grootste wereldicoon uit de Mexicaanse kunstgeschiedenis. Choreograaf Alydia Wever toont door een mix van beeldende kunst, film, theater, fotografie, literatuur en muziek de zeven belangrijkste fragmenten uit het leven van Frida Kahlo. De fragmenten worden gepresenteerd in scenario’s en hebben een relatie met haar leven en schilderijen. In monologen gebaseerd op haar dagboekfragmenten ontstaat een interactie tussen Frida en haar fragmenten waarin zij ook via dans en zang opgaat in haar zelfgeschapen paradijs van pijn en leed. Haar werk manifesteert een multiculturele kruisbestuiving en voedt de tijdloze ‘wie zijn we’ vraag. Het Papiamentstalige dansproject van Wever speelt zaterdag in La Tentashon om 20.00 uur  en op zondag om 15.00 uur. Entree is voor bezoekers van 16 tot met 25 jaar 20 gulden en voor 25 jaar en ouder 35 gulden.

www.versgeperst.com