• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een beter milieu begint bij jezelf. En bij de jeugd! Hierom staat de Studie- en Beroepenmarkt dit jaar geheel in het teken van het milieu. Het thema gaat gepaard met wedstrijden en activiteiten voor en tijdens de beurs.

Om het milieuthema invulling te geven zijn er twee wedstrijden georganiseerd: een slogan- en een afvalwedstrijd. In de slogan moeten zowel het aspect studeren als duurzaamheid worden verwerkt. De inzendingen worden volgende week beoordeeld en de beste zal op de beurs groot afgedrukt op een banner te zien zijn. Inzendingen kunnen worden verstuurd naar studieberoepenmarkt@gmail.com.

Verzamelen!
De afvalwedstrijd draait om blikjes verzamelen. Alle middelbare scholen die zich hebben opgegeven voor de Studie- en Beroepenmarkt worden uitgedaagd zoveel mogelijk blikjes te verzamelen en die vervolgens mee te nemen naar de beurs in het World Trade Center. De winnende school wint een excursie die wordt aangeboden door de organisatie van de afvalwedstrijd, Green Force. Dertig personen mogen mee met de natuurorganisatie Carmabi en zullen één van de prachtige natuurgebieden van Curaçao bezoeken.

Tijdens de beurs
Ook tijdens de Studie- en Beroepenmarkt Curaçao, op woensdag 16 en donderdag 17 november, is er alle aandacht voor het milieu. Zo zal er een apart deel van de beursruimte gereserveerd zijn voor bedrijven en organisaties op het gebied van duurzaamheid en zal er een debat plaatsvinden met deskundige sprekers en studenten. Bedrijven en organisaties die meer informatie willen over de Studie- en Beroepenmarkt Curaçao of die de beurs graag op een andere wijze willen steunen, kunnen voor informatie terecht op de website.

1 reactie op “Milieuvriendelijke Beroepenmarkt”

 1. Begin met je zelf; kom op de fiets!!!

  Laten we maar eerst met het begin beginnen;
  Milieuvriendelijk vervoer naar het WTC toe en van de ingezamelde afval
  Lekker duurzaam gebouw trouwens, het WTC
  En hoe komen die dertig mensen in de natuurgebieden? ook op de fiets?