• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Verhalen die zich afspelen rond een natuurgebied op Curaçao, waar in vroegere tijden Indianen woonden. De Nederlandse auteur Charlotte Doornhein en beeldend kunstenaar Frouwkje Smit schetsen daar een verhaal over, genaamd ‘Kwelgeesten rond de kapokboom’.

Vorige week vond de lancering van Kwelgeesten plaats, tijdens het festival Hollandse Nieuwe in Amsterdam. Daarna reisden de twee door naar Curaçao en Bonaire om Kwelgeesten te presenteren. Morgenvroeg presenteert Caribpublishing, in het kader van de kinderboekenweek, samen met literaire Stichting NANA een speciaal programma voor middelbare scholieren in Teatro Luna Blou. Van 9.00 tot 10.00 uur zal de cross-over roman en de kunstvideo Kwelgeesten rond de kapokboom gelanceerd worden. Scholieren vanaf 15 jaar kunnen gratis terecht bij de voorstelling. Scholen kunnen zich aanmelden bij Luna Blou via productie@lunablou.org

Programma Kwelgeesten
De ochtend begint de kunstvideo Kwelgeesten rond de kapokboom. Daarna wordt het boek door de peettantes Sonia Garmers en Rina Penso op Curaçaose wijze gedoopt en zullen er theatrale voordrachten uit het boek worden gedaan door de jonge kunstenaars Sebastian Meijer, Quinsy en Jörgen Gario en de doorgewinterde actrices Laura Quast en Diana Lebacs. Na afloop van het programma kunnen de scholieren in de tuin kennismaken met de schrijfsters, actrices en kunstenaars.

Samenwerking
De samenwerking tussen Doornhein en Smit is ontstaan doordat zij meer aandacht willen voor de Curaçaose literatuur en kunst. “Het is nodig om Curaçao op een andere manier in de belangstelling te krijgen. Er heerst in Europa, vooral in Nederland, een eenzijdig beeld over Curaçao. De kunst- en literaire wereld kan voor meer diversiteit en kleurrijke beelden over en weer zorgen”, vinden de auteur en beeldend kunstenaar. Wil je meer kwelgeesten ontmoeten? Kijk dan op deze website.

1 reactie op “Wil jij kwelgeesten ontmoeten?”

  1. Hoeft niet via de website hoor je kan ook gewoon naar forti, kwelgeesten genoeg!