• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Unicef heeft november uitgeroepen tot de maand voor bewustwording van mishandeling van mensen. Een belangrijke rol van Ofisina pa Biene di Mucha (voorheen Voogdijraad Curaçao) is om alle minderjarigen te beschermen tegen elke vorm van mishandeling en geeft dit thema deze maand extra aandacht.

Ofisina pa Bienestar di Mucha oefent taken uit die verankerd zijn in de wet, zowel op civiel- als strafrechtelijk gebied. Op deze manier behartigen zij de belangen van minderjarigen en beschermen hen wanneer hun ontwikkeling gevaar loopt.

Belangen minderjarigen
Het bureau is te benaderen voor hulp in situaties als onderhoud van kinderen, alimentatie, voogdijschap, adoptiezaken en bezoekregelingen tussen ouder en kind. Daarnaast komen zij ook op voor de belangen van minderjarigen in het geval van onderzoeken naar verdenking van mishandeling, strafzaken en resocialisatie. Het bureau komt ook in actie wanneer beschermende maatregelen voor minderjarigen moeten worden genomen.

Artikelen en lezingen
Ofisina pa Bienestar die Mucha publiceert deze maand artikelen over dit onderwerp en organiseert ook een aantal lezingen over het onderwerp mishandeling. Geïnteresseerden die een lezing willen bijwonen kunnen contact opnemen met het bureau.

Meer informatie
Het bureau is dagelijks de bereiken voor degene die informatie willen inwinnen over het werk of om een melding te maken via telefoonnummer 4616166. Voor consultatie is het bureau van maandag tot donderdag te bereiken van 08.00 uur tot 10.00 uur.

www.versgeperst.com