• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De opening van de competitie ‘Picture Perfect Curaçao’ vond gisteren plaats. Vier Amerikaanse fotografen namen het tegen elkaar op om de meest spectaculaire onderwaterfoto te maken in onze zee. De winnende foto zal worden gebruikt in de toerisme campagne van Curaçao.

De competitie is een initiatief van het Amerikaanse DivePhotoGuide. De drie talentvolle fotografen, Allison Vitsky uit San Diego, Rand McMeins uit Seattle, Jeremy Kozman uit Ohio nemen het op tegen de wereldberoemde Canadese onderwaterfotograaf Keri Wilk. De fotografen zijn voor de wedstrijd uitgenodigd op het eiland. Zij krijgen alle duiken die ze nodig hebben, om beelden van vijf verschillende thema’s te schieten, die de geest van Curaçao vangen.

Schoonheid
“Jullie hebben de gelegenheid om diegenen die de schoonheid van de wateren van ons eiland hebben mogen ervaren, te inspireren”, zei Minister Nasser El Hakim (Economische Ontwikkeling) bij de opening. “Het wordt een spectaculaire wedstrijd. Ik hoop dat de fotografen de schoonheid kunnen vastleggen zoals die is gecreëerd door God.” Maandag zullen de juryleden van de organisaties DivePhotoGuide, Curaçao Tourist Board en duikschool Ocean Encounters Curaçao de winnende foto uitkiezen.

7 reacties op “‘Picture Perfect Curaçao’”

 1. @Maria: zal niet lukken, alle budgetten zijn al vastegelgd voor buitenlandse tripjes van politci, hoffotografen en bestuurders! Voor het “plebs” kan er niets meer worden geregeld.

 2. Misschien was het voor de Amerikanen een leuk uitje om met elkaar te doen. We hebben inderdaad hier goede fotografen. Maar wij kunnen toch ook iets in het buitenland regelen met elkaar?

 3. En dan hebben we het nog niet over de kosten die eraan verbonden zijn…

 4. Wat een onzin, Curacao heeft geweldige fotografen, daar kunnen we toch ook mee pronken ? waarom amerikanen ? ik weet dat er genoeg YU DI KORSOWS zijn die
  SCHITTERENDE foto’s maken….

 5. 80/20 regeling alweer aan de kant geschoven? (selectief toepassen of is dat net zoiets als creatief boekhouden?)
  Fotos ISLA met zeer veel talenten die deelnamen. Laat ook locale fotografen meedoen!!
  ZWABBERBELEID

 6. We hebben onze eigen Bea Moedt en Carlin Castendijk. Laat hun ook meedoen aan deze foto wedstrijd.

 7. Leuk enzo, maar waar waarom is deze wedstrijd alleen maar tussen 3 Amerikaanse en ‘n Canadese fotograaf? Heeft dit eiland zelf een tekort aan fotografen?