• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “We wonen niet in Willibrordus, we wonen in Williwood”, vinden de jongeren uit St. Willibrordus. Daarom heeft Curaçao sinds gisteren haar eigen Hollywood. Met de Williwood Route en het plaatsen van de ‘Williwood’ letters is er een begin gemaakt om dit natuurrijke gebied op de kaart te zetten.

De naam ‘Williwood’ is jaren geleden ontstaan door een groep jongeren uit St. Willibrordus. Eén van de jongeren heeft deze naam toen op de muur gespoten. Het project is ontstaan als een grap, als idee voor een toeristische attractie om meer leven in het gebied te blazen. Naast de landhuizen en de mooie natuur heeft Williwood natuurlijke stranden, snorkel -en duikgelegenheden, kun je flamingo’s bezichtigen en tot rust komen door een wandeling of fietstocht.

Dromen verwezenlijken
Naast het idee om het gebied te gebruiken als toeristische attractie is het een opstap voor jongeren uit het gebied die hun dromen willen waarmaken. Het is een leidraad om lokale projecten te bevorderen, workshops te geven en hen de kans te bieden hun creativiteit met het eiland te delen. 

Afslag Williwood
Bij Toko Willibrordes is een ‘Down Town St. Willibrordes’ verkrijgbaar waarin je informatie kunt vinden over de touristische route, de mogelijkheden die Williwood te bieden heeft en de map vertelt je meer over de geschiedenis van het gebied. Binnenkort zal er ook een afslag ‘Williwood’ worden geplaatst. Voor geïnteresseerden die het gebied nu willen bezoeken, kunnen zij de borden Willibrordus volgen.  Voor meer informatie kun je hier terecht.

 

 

9 reacties op “‘Williwood’ het nieuwe Hollywood”

 1. We waren bij de opening van de winkel aanwezig op 6 november.

  ik hoop dat williwood ook zo bekend wort alls holliwood

  want wie niet op williwood was,was niet in curacao,en een van de mooiste stranden DAAIBOOI

 2. Het begin met een steen E ta bon pa skucha bos di nos hubentud, hopi forsa i exito.

 3. Go Williewoodstockers Go!

 4. Cool!

 5. Leuk !

 6. Leuk bericht en mooi.

 7. Kijk, in plaats van al dat negatieve gedoe over de ontwikkeling van Rif St. Marie, gewoon omdraaien en er iets positiefs uit laten ontstaan, SUPER!

 8. Ik neem regelmatig afslag St. Willibrordus om één van de chille strandjes daar te bezoeken. Leuk om het zo wat extra aandacht te geven!

 9. Jaja in Williwood gebeurt het!
  Kom en ontdek het ook zelf.