• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De eerste autoloze zondag werd gisteren ingeluid bij de Rijkseenheid Boulevard. In de vroege ochtend, om 06.00 uur, begon premier Gerrit Schotte met een wandeling van tien kilometer. De premier werd vergezeld door ministers Jacinta Constancia en Nasser El Hakim.

De weg zal elke zondag worden afgesloten zodat de bevolking kan sporten, vissen en picknicken. De weg moet op zondag een centrale ontmoetingsplek worden, aldus de premier.


11 reacties op “Eerste autoloze zondag”

 1. Als regelmatig gebruiker van de Koredor kan ik jullie verzekeren dat deze niet meer autovrij is. Sinds het Jazz Festival van twee jaar geleden zijn de stenen aan de waterfabriek kant weggehaald omdat er eenmalig bussen over de Koredor moesten. En die stenen zijn gek genoeg nooit meer terug geplaatst. Dus nu moet er blijkbaar een andere plek autovrij gemaakt worden in plaats van een paar stenen terug te plaatsen.

 2. @ Marieke,

  Noem het gewoon geen “Autoloze zondag”, maar bijvoorbeeld Schotte-dag… dan voldoet de naam veel meer aan het eind resultaat.

  Ik weet niet of jij het gezien hebt, maar ik heb heel veel auto’s zien rijden voor een “autoloze” zondag…

 3. Nou ik vind het ook niks.
  Iedereen is elke dag en overal in de mogelijkheid om lekker te wandelen, rennen, fietsen, zwemmen, snorkelen enzovoort. Kan je dan ook in veel mooiere omgevingen doen en zonder die ‘would be’ politici erbij.

 4. Er waren meer Dixi’s dan deelnemers. Of waren deze bestemd als schuilhut voor Schotte??

 5. Wordt echt moe van elke keer die negatieve reacties.
  Het was gezellig en goed georganiseerd. 1 dag in de week kan je best om rijden!
  en idd lekkere batidos en muziekje erbij.. Mijn kids hebben zich vermaakt!

 6. Iedereen was overigens met de auto naar plek van bestemming gekomen om vervolgens te kunnen wandelen etc….. hoezo autoloze zondag hahha…

  En kunnen de ministers nooit iets alleen doen? Ze gaan overal tenminste met zn 3-en ergens naartoe om iets te doen… gebrek aan zelfvertrouwen?

 7. Allemaal met de auto naar de autovrije zondag! Daar ff op en neer wandelen en dan weer met de auto terug naar huis.

  Ik zeg: goed bezig.

  (Hoop dat het sarcasme goed begrepen wordt).

 8. Er zijn inderdaad meer locaties die minstens zo geschikt zijn met minder kosten zoals de koredor.

 9. wtf? waarom is de koredor er dan in godsnaam?

 10. En wat heeft ditgekost allemaal? Waarom moesten de mangroves verdwijnen?

 11. Goed initiatief hoor, voor mij was 6 uur ‘s ochtends nog wat te vroeg, ben gaan fietsen rond 9h, toen was het niet druk maar toch werd er lekker gefietst door groot en klein, geskeelerd, hardgelopen en gewandeld. Heb van anderen gehoord dat het rond 17h veel drukker was met veel kids op fietsjes etc. Goed geregeld met afzettingen, de fietspolis, toiletten en containers, ik hoop dat dit uitgroeit tot iets heel positiefs net als in Bogota.
  Nu nog een paar slimme ondernemers die (gezonde) batido’s en fruit verkopen, mooi spandoek zodat de mensen die in auto’s langs biesheuvel en het monument rijden kunnen zien wat er gaande is!