• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De kinderboekenweek is van start gegaan. Het programma van de vierde editie, Superhelden-dapper durven zijn, is in volle gang en er staat deze week van alles op het programma. Zestien Antilliaanse, Nederlandse en Vlaamse kinder- boekenauteurs bezoeken Curaçaose scholen.

Behalve op de scholen, staan er ook exposities en boekpresentaties op het programma, op verschillende locaties. Gisteren vond de opening plaats in de Zuikertuintje Mall. In de Openbare Bibliotheek, het Curaçao Museum, Teatro Luna Blou, de Gouverneur en Boekhandel BoekPlus zullen ook verschillende activiteiten plaatsvinden.

Poem Express 
In de Aquariumruimte van de Openbare Bibliotheek is een expositie te zien, genaamd Expositie Poem Express. Dit is een Internationaal project waar gedichtenposters van Curaçaose kinderen te zien zijn. Morgen vindt in het auditorium van de Openbare Bibliotheek om 15.30 uur de prijsuitreiking van de expositie plaats. Ook zullen verschillende schrijvers vanaf 14.30 hun verhaal doen.

Curaçao Museum
In het Curaçao Museum zal woensdag om 10.00 uur de opening van NANA’s ‘festivalgastenboek’ door onder andere kunstenares Ariadne Faries plaatsvinden. In dit gastenboek wordt werk opgenomen van Nederlandse, Vlaamse en Antilliaanse illustratoren en schrijvers dat in de afgelopen twintig op het eiland ontstond.

Luna Blou
Donderdag om 09.00 uur is er een presentatie te zien in Luna Blou van Kwelgeesten rond de kapokboom, het nieuwe boek van Charlotte Doornhein, in combinatie met een kunstvideo van beeldend kunstenaar Frouwkje Smit. Deze bijzondere jeugdroman voert de lezer mee naar een natuurgebied op Curaçao waar in vroeger tijden Indianen woonden. Ook kunnen kinderen van zes tot negen jaar donderdag om 16.00 in het Curaçao Museum terecht voor een vertelprogramma van Siska Goeminne en Guineta de Palm.

Afsluiting
Zaterdag zal in BoekPlus de afsluiting van de kinderboekenweek plaatsvinden. Er worden verschillende boeken verloot en er zijn andere verrassingen voor de kinderen. De kinderboekenweek krijgt hierna nog een vervolg. Tot en met april 2012 zullen Curaçaose kinderen op school, in de bibliotheek of in BoekPlus skypen met kinderboekenschrijvers uit Nederland en België. Van 20 tot en met 28 april zijn de schrijfsters Joke van Leeuwen en Anne Provoost op Curaçao om de kinderen in levenden lijve te ontmoeten. Samen sluiten zij  op 28 april het programma van de kinderboekenweek 2011-2012 af.

 

 

 

www.versgeperst.com