• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Hand in hand en gewapend met fotocamera’s kwamen dinsdag een aantal homoseksuele koppels het cruiseschip ‘de Eurodam’ afgelopen. Twee horeca-ondernemingen laten zich deze dag van hun beste kant zien en zorgen ervoor dat de 2700 passagiers een warm welkom op Curaçao krijgen.

Mundo Bizarro en Bermuda hebben speciaal voor de komst van de Eurodam gay parties georganiseerd. “Er werden vandaag weinig activiteiten speciaal voor homo’s georganiseerd”, legt manager van Mundo Bizarro, John Kantelberg uit. “Er komen 2700 mensen, waarvan er maar een aantal naar carnaval zullen gaan. Voor de mensen die niet naar carnaval gaan, hebben wij samen met Bermuda leuke feestjes georganiseerd.”

Lokale homo’s
Het feest in Mundo Bizarro, dat om 12.00 uur begon, duurt tot 18.00 uur. Men kan genieten van een muziekje en een heerlijke cocktail. “De reacties van de bezoekers zijn tot nu toe zeer positief. Ze hebben het leuk en vinden de cocktails lekker.” Kantelberg verwacht dat er ook zeker lokale homo’s op de feesten af komen. “Er zijn zeker driehonderd homoseksuele mannen op het eiland, die zullen wel even langskomen, denk ik.”

Taboe
Van een taboe op homofilie is volgens de manager weinig te merken op het eiland. “Ik woon hier al jaren en ben openlijk homo. Ik heb nooit negatieve reacties gehad. De echte gaybar hier trekt me niet, maar een drankje bij Wet ’n Wild vind ik best leuk. Er is niemand die je vreemd aankijkt.”

www.versgeperst.com