• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Dolphin Academy start met haar educatieproject ‘Bayena i Dòlfein’ (Walvissen en Dolfijnen) voor het schooljaar 2011-2012 . Het doel van dit project is dat leerlingen kennis maken met de dolfijnen en het leven in zee, zodat zij kunnen bijdragen aan het behoud van de zee en haar bewoners.

In 2010 heeft Dolphin Academy dit educatieproject in een nieuw jasje gestoken en uitgebreid met lespakketten voor groep 3 tot en met 8 van het Funderend Onderwijs.

Adopteer een klas
Uit ervaring blijkt dat het voor de scholen moeilijk is om de lespakketten zelf aan te schaffen. Dolphin Academy vraagt daarom de bijdrage van lokale bedrijven en instanties die een klas willen adopteren. Als dank geeft Dolphin Academy onder andere gratis programma’s cadeau aan de sponsor van een geadopteerde klas.

Donatie voor een kus
Dave Schram, bekende Nederlandse regisseur die zich nu op het eiland bevindt voor de première van zijn film ‘Razend’, en de lokale band Dreams zijn de eerste twee organisaties die samenwerken aan ‘Bayena i Dòlfein’. Dreams heeft een groep leerlingen van de Soeur Hedwigschool geadopteerd. Dreams heeft daarnaast een extra donatie gedaan, zodat deze leerlingen ieder een kus hebben gekregen van de dolfijnen en deze op een foto mee naar huis konden nemen.

3 reacties op “Adopteer een klas voor ‘Bayena i Dòlfein’”

 1. De heer Henk van der Ban is typisch weer zo een blinde ja kniker die de film/documentaire “The cove” niet heeft gezien.

  Heer Van der Ban, wat zijn uw belangen bij de Dolphin Academy dat u de heer Ducth verdedigt?. Heeft u wel is kritiek geuit over de staat van de installaties bij het sea aquarium?.

  Hoe durft u de bewoners van Seru Fortuna te vergeljken met dolfijnen?. De bewoners van Seru Fortuna moeten gewoon stoppen met paren, en hun geld uit te geven aan hoeren, drugs, alcohol en gokken. Als hun hun eigen familie zouden inplannen en het geld wijs zouden besteden, dan zouden zij er een beter leven aan over houden. Maar dat doet er niet ter zake.

  Een dolfijn is een wild dier die niet thuis hoort in een aquarium, die hoort thuis in zee. Dit is pure dieren exploitatie voor economische winst. Het zeflde als circussen, die worden nu ook overal ter wereld (waar men beschaafd is en aan dierenwelzijn denkt) verboden of aan zeer strenge regels gehouden. Maar hier op Curacao hebben we geen regels omtrent het vangen, houden en exploitatie van dieren.

  “Dutch Schrier investeringen waar iedereen van mee profiteert” bedoeld u daarmee zijn projecten aan zee die ten koste zijn gegaan van een stuk natuur en kustlijn?, bedoelt u daarmee een handje vol mensen in eigen kring en in de politiek die hier rijk van wordt?. Of bedoelt u u zelf hiermee?.

  Wel is gehoord van duurzaame projecten die rekening houden met economie, mensen en natuur?. Vast niet aangezien het projecten betreft die alleen om economisch gewin gaan zonder rekening te houden met het milieu.
  YWN

 2. Graag wat meer respect voor Dutch Schrier en zijn investeringen op het eiland waar iedereen van mee profitieert.
  Het Seaquarium is een aanwinst voor het eiland en ik denk dat vele dolfijnen er een beter leven hebben dan veel bewoners van Seru Fortuna.

 3. Dit is wer een truck van de Dolphin Academy en de heer Dutch om meer geld te verdienen, onder het rookgordijn van “oh de kinderen moeten geadopteerd worden” gaan zij weer geld maken op kosten van de lokale bevolking en bedrijven.

  Meneer Dutch uw installaties schieten ver te kort, het personeel wordt geintimideerd als zij hun mond open willen trekken over mistanden binnen het bedrijf, en u bent rijk geworden door “geneeskunde” te verkopen aan gehandicapte mensen die het zelfde effect zouden kunnen behalen door over een hond of een ander soort dier te mogen aaien. Dat veel goedkoper is dan wat u aanbiedt.

  U en uw academy zijn niets meer dan uitbuiters van wilde dieren, dieren die niet achter tralies horen te zijn. Een groot circus waar mensen hun geld wordt afgeklopt door schimmige constructies en belooftes.

  Tijdens het hoge seizoen worden de dieren ook gedwongen om vaker op te treden en harder te werken om u rijker te maken. Of zijn we de dolfijn incidenten al vergeten van vorige jaren?.

  Als u geld wilt besparen, stuur dan wat mensen naar huis, u heeft te veel medewerkers. Te veel die niets doen de hele dag.

  Voor alle mensen die denken dat een dolfinarium een goed idee is, ga is de film/documentaire “The Cove” is kijken.
  YWN