• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een boulevard van 4,5 kilometer, luxe hotels en een nieuw centrum moeten van Pietermaai een trendy hotspot gaan maken. Projectontwikkelaar Christiaan van Assendelft van Wijnck staat klaar om het project ‘Ocean Front Islands Boulevard & Kiki Beach’ te ontwikkelen. Het project kost bijna 1300 miljoen gulden.

Tijdens de eerste fase van het project zal een boulevardstrand van 1100 meter met twee eilanden van elk 5000m² worden gerealiseerd. Playa Kiki zal lopen van Marichi tot aan Ocean Beach Club Saint Tropez in Pietermaai. Na de eerste fase zal de boulevard worden uitgebreid tot een lengte van 4,5 meter met tien eilanden voor de kust. Het gaat hier om een investering van bijna 1300 miljoen gulden.

Werkgelegenheid
In totaal komen er 2000 hotelkamers en 600 appartementen op de 4,5 km lange boulevard. Het is de bedoeling dat het project 1500 vaste arbeidsplaatsen creëert. “Dit project zal meer werkgelegenheid creëren”, reageert minister van Economische Ontwikkeling Nasser el Hakim. “Het zal onze inkomsten verhogen en onze stad verheffen.” Tijdens de ontwikkeling van het project worden Curaçaoënaars ingezet voor de bouwwerkzaamheden.

Milieu
Projectontwikkelaar Van Assendelft van Wijnck gaf aan dat het strand van 1100 meter toegankelijk voor de bevolking zal zijn. Dit is een belangrijk punt voor het kabinet Schotte. Ook is er studie gedaan naar de milieu- en natuuraspecten in zee en is rekening gehouden met het zeezicht van de bestaande gebouwen.

Volk en toeristen
Behalve minister Hakim, waren ook premier Gerrit Schotte en minister van Ruimtelijke PlanningCharles Cooper aanwezig bij de vergadering met de projectontwikkelaar. “Het is een project voor het volk en voor toeristen. Onze regering heeft de fundering gelegd voor het realiseren van het project van Playa Kiki”, aldus Hakim.

 

66 reacties op “1300 miljoen voor project Pietermaai”

 1. De 1e spade moet nog in de grond worden gestopt, en zoals Sjors al aangaf stond er in het ADS van gistreren een advertentie dat schuldeisers van Jordanees die zijn namen heeft opgekocht zich konden melden.
  Dus Coopers.sluit u aan zou ik zerggen datoet er nog wel bij kunnen mnet het geld vd belastingbetaler.

  Dan stond er vanochtend een artikel in het AD dat de ‘procedure’ met de nwe Curoil directeur Lasten niet helemaal (kan dat nou weer) volgens de regels is verlkopen, plus dat de credentials van de man niet helemaal OK zijn.
  Ik ga er vanuit dat ook binnenkort de eerste claims zullen volgen?
  Dus dushi hende na Korsou dat wordt weer ‘bijbetalen’ – namens – ons.

 2. Dus geen pastechi’s voor de psychopaten in forti?

 3. Slim bedacht.
  Deze heren hebben vast al behoorlijk wat vastgoed in dit gebied. Alleen al door de aankondiging van een dergelijk project kan de waardevermeerdering van dat vastgoed flink oplopen. Wellicht toch een aktie voor de kortere termijn om dat vastgoed met flinke winst weer van de hand te kunnen doen?

 4. In de krant stond dat er een faillisement staat te verwachten voor de heer van Wijk en Asseldelft. Schuldeisers moeten zich al gaan melden. Woon en verblijfplaats was onbekend?

  Dus geen Kiki Beach?

 5. luctor et emergo

 6. Meneer Chris van Assendelft van Wijck schreef op 30 april 2012 een uitleg over zijn huidige activiteiten aan een aan mij bekende zakenrelatie:

  “….justitie en belastingen dat kwam door een projekt waarbij ik een paar zware jongens als partners had. Bij een heeft justitie 50 miljoen gevonden met een opgegeven gemiddelde inkomen van 60.000 per jaar”.

  Hoewel de heer Van Assendelft van Wijck dit ontkent (zie: https://www.versgeperst.com/nieuws/153315/stagiair-overvallen-door-een-dader.html#comment-43141), lijkt het er wel verdacht veel op dat de achterliggers van project ‘Ocean Front Islands Boulevard & Kiki Beach’ Robbie Dossantos is…

  Nog iets opmerkelijks: Van Assendelft van Wijck schijnt na 30 oktober 2011met deze presentatie: http://www.amigoe.com/english/89347-schotte-cabinet-announces-giant-project-of-13-billion-guilders- dikke vriendjes te zijn geworden met Minister Cooper, zo luiden de geruchten.

  Opmerkelijk daarbij is dat hij 19 november 2011, dus 3 weken later, opeens van Cooper een splitsingsvergunning van zijn pand Villa Toscane op Pietermaai, het stuk achter Beachclub St Tropez krijgt.

  Opvallend hieraan is dat het Chris van Assendelft van Wijck al zo’n 3 jaar bezig is geweest deze splistingsvergunning te krijgen, omdat het een groot stuk achter dit gebouw op illegale landaanwinning is gebouwd. Dat op zich is namelijk een reden om geen vergunning te krijgen.

  Edoch: 3 weken na deze presentatie heeft Van Assendelft een zeer omstreden splitsingsvergunnning gekregen, voor een gebouw dat dus deels op illegale grond staat.

  Fyi: Cooper is minister is van DROV, de uitgevende instantie….

  Het kan natuurlijk allemaal legaal en zijn, maar naar mijn bescheiden mening riekt eea,,,,

 7. @ tra. Trouwens, WIE gaat dit project financieren? Daar lezen we niets over en er staat nergens wat over.

  Diezelfde vraag staat nog steeds open bij het nieuwe hospitaal.

 8. Projectontwikkelaar Van Assendelft van Wijnck de Jordanees die een paar namen heeft gekocht.
  Onvoorstelbaar dat dit soort volk hier ‘projecten mag ontwikkeleln’. We zxakken steeds verder in de mud.

 9. @Roger, op 08-05-2012 om 20:33
  (volgens jou link)…

  Wat krijgen we nou?
  Is dit dezelfde meneer die met een project van 1300 miljoen (betaald door?) wil komen?

  Wielssssssssssssssssssssss kom er maar binnen !!!

 10. keep on dreaming…ben benieuwd wanneer ie de plaat poetst met de centen…

 11. maar er word gepraat over nieuwe projecten, what about het ziekenhuis dat moet ongeveer in 2014 of allang klaar zijn.
  als het project klaar is is het ook daadwerkelijk voor het volk ervan te genieten?
  men de alleen aan toerisme. hebben de projectmensen met en samen met het volk zitten praten en uitleggen wat en hoe en wie, waar het volk erin past?
  het geld dat wordt ginvesteerd in curacao, hoop dat het niet naar het buitenland wordt gesluisd. in de hotels buitenlanders werken inplaats van het volk.

  mensen en vooral voor mr schotte het ziekenhuis is most important en zorg voor de problemen over school.

  en zorg dat er hoeft niet te betalen voor de stranden alleen zorg dat het volk het schoonhoud klaar.

 12. Trouwens, WIE gaat dit project financieren? Daar lezen we niets over en er staat nergens wat over.

 13. [” Tijdens de ontwikkeling van het project worden Curaçaoënaars ingezet voor de bouwwerkzaamheden.] Met en zonder ”diploma’s”…

  En wat nu na de omwikkeling ervan? Wie worden er DAN ingezet?
  Gaat met weer filipinos met ”diploma’s” rekruteren? Of Latino’s met ”diploma’s?
  Over internet ”diploma’s” gesproken…

  Neem daarna gewoon Curaçaoënaars in dienst en laat ze daar werkervaring en scholing opdoen, zo gaat het overal. Zo is het ook altijd gegaan op Curacao en er waren nooit problemen.

 14. De WERKELIJKE achtergronden van deze man?

  https://www.versgeperst.com/nieuws/153315/stagiair-overvallen-door-een-dader.html

  lees & huiver

 15. Beste meneer van Assendelft van Wijck,
  eerlijk gezegd ben ik niet enthousiast over het plan om artificial eilanden te plaatsen voor onze zuidkust. Het kan niet goed zijn voor het rif die al veel te veel heeft geleden de afgelopen decennia. Dat u wilt investeren in een hotel/resort is prima, maar het hoeft niet zo groot te zijn, ( past niet het historische binnestad) en de natuur hoeft er niet van te lijden.

  Waar is er bovendien een 4.5 KM strip te vinden? 2000 hotelkamers en 600 appartementen zijn veels te veel waardoor er mogelijk Hyatt taferelen zullen ontstaan. 700 hotel kamers en 200 appartementen zijn meer dan genoeg. liever zelfs kleiner. Als de plannen wat bescheidener zouden zijn , zou de bevolking het eerder accepteren in plaats van een mega project met mega economische en ecologische risico’s.

 16. Chris van Assendelft van Wijck:

  Eindelijk iemand die zijn nek durft uit te steken! Vele jaloerse reacties die je ook lekker met rust laat.

  Laat eindelijk is een keer een mooie boulevard aangelegd worden met mooie strandtenten en winkels. Vooral toegankelijk voor iedereen! Hopelijk dat je alle medewerking gaat krijgen om dit te bewerkstelligen. Al die negatievelingen zijn de eerste die komen!

  Zijn er al tekeningen voor de 1e fase openbaar beschikbaar?

 17. hoezo bij hem meld een ?????????? ook hij is gestopt met werken voor je heb ik begrepen en je moet lezen ik heb het niet overmelden maar waarschuw iedereen dat ze de eigen niet moeten laten oplichten

 18. @ Chris van Assendelft van Wijck, iemand heeft gevraagd naar de studie m.b.t. milieu- en natuuraspecten, maar u reageert hier niet op en heeft uw bedrijf ook een website ik zou graag hier een kijkje willen nemen, en als ik op google zoek vindt ik helemaal niets.

 19. @Chris van Asendelft van Wijck.
  Beste heer als dit zo een fantastisch project is en goed is voor iedereen dan kan je toch zo naar een bank lopen voor dit “super fantastisch rendabel project”.
  Oh ja dat kan niet, want de banken hebben er geen vertrouwen in dus gaat u aankloppen bij de corrupte overheid……… Is het zo gegaan? of bent u meteen naar de overheid gegaan omdat uzelf weet dat het geen nut heeft om naar de banken te gaan?

 20. Zou zijn naam wel echt zijn “van Assendelft van Wijck” ? Hadden ook zo’n soort figuur die met een prinses van het Huis van Oranje trouwde en dacht dat de wereld voor hem open ging, had zich ook een dubbele naam aangemeten ,loopt nu in de bijstand.

 21. Toen hij zei dat men hem best mocht screenen, bedoelde hij niet om dat zo letterlijk op te vatten. Dit is nou echt zo’n figuur die per direct als persona non grata op het vliegtuig gezet moet worden. (pek en veren ?)

 22. Mijnheer van Assendelft, is het waar hetgeen Cayenne schrijft: heeft u een strafblad?
  Dat zou in ieder geval wel verklaren waarom u zo positief bent over Schotte en Cooper, die beiden ook alles behalve brandschoon zijn.

 23. Jh jammer dan voor die mensen vind ik wat belangrijk is dat curacao opnieuw wordt gebouwt en ontwikkelt. Pro voor hoger gebouwen op het eiland waar cooper en vooral wiels voor staat. Er komen deze jaren veel curacaonaars van buiteland terug wonen op ccuracao en die nemen hun kinderen mee die in. Buitenland zijn ge boren en hogere gebouwen en moderne helpen ook bij als de bevolking groeitt en aantal toeristen met bv hotels. Help bij gebrek aan ruimte ook al heeft curacao vind genoeg ruimte over

 24. Volgens een document waar de Amigoe over beschikt heeft Van Assendelft van Wijck een strafblad.

  Hij is in het verleden aangeklaagd en veroordeeld voor geweldsdelicten als doodslag, mishandeling met voorbedachte rade, vernieling, verduistering en opzetheling.

  >> https://www.versgeperst.com/nieuws/125445/ingezonden-sloper-monument-pietermaai-wil-schikking.html#more-125445

 25. Vraagje,

  Wat met de mensen die daar een huis of grond hebben en ineens hun zeezicht wordt ontnomen ? hooe zit het daarmee ?.

  bas

 26. Yes eindelijk komt er weer een goeie plan. Want de turisme op curacao begint te groeien. Ik hoop wel dat de hotels die op het boulevard komen wel hotels zijn met hogere gebouwen want dat is tog wat we nu nodig hebben op dit niewe curacao
  Dit is een hele goeie ivestering waar veel winst zal zijn.

 27. Chris van Assendelft, ik vind het een fantastisch project, alhoewel ik mij afvraag waarom u niet heeft gekozen voorn het braakliggend terrein naast Princess Beach waar mogelijkheden zijn voor een fantastische boulevard die aansluit op dus Princess Beach, Kontiki beach, Mambo beach en Lions Dive.

  Verder spreekt het niet in uw voordeel dat u niet de indruk heeft dat Schotte malafide is. Zelfs Stevie Wonder kan zien dat deze kerel niet deugt, leest u anders het memo van de AVD er nog eens op na. Om over zijn partij (MFK) gefinancierd door de momenteel voortvluchtige crimineel Dos Santos maar te zwijgen. Ja, onze ministerpresident valt meer op door zijn oplichting dan door zijn opleiding (zie AVD rapport: verzekeringsfraude).

  Maar goed, ik kan begrijpen dat u, net als Stella van Rijn, ja en amen dient te zeggen tegen Schotte om er uw voordeel mee te doen (zij een riant salaris, u het doorgaan van uw project).

  Ondanks bovenstaande hoop ik van harte dat uw project slaagt, een prima zaak voor het eiland, waarbij mijn vurige wens wel is dat u een rechte rug toont en niet meedoet aan het nepotisme van Schotte, Asjes en overig gespuis van MFK.

 28. Beste Bram Dekkers,
  Onderstaande tekst verbaasd mij van U !
  Wij zijn de allereerste die op voorhand toestemming vragen om te bouwen in zee.
  Al onze voorgangers hebben eerst gebouwd en dan een gedoog vergunning aangevraagd.
  Wij hebben voor deze weg gekozen om twee reden : 1. Financiers en investeerders geen tam tam wensen rond vergunningen 2. Uit respect voor de bestuurders van dit land .
  Niemand heeft dit eerder getoond ! Gaat U mij nu verwijten dat ik aan tafel heb gezeten met vertegenwoordigers die door het volk zijn gekozen ????
  En het spijt mij maar mevr van Rijn alsmede premier Schotte en Minster Cooper, hebben bij mij niet de indruk gewekt malafide te zijn. Totslot : Vrouwen spelen een bijzondere rol in mijn leven. Om die reden verzoek ik U vriendelijk U taalgebruik aan te passen. En wat mevr van Rijn slikt is haar zaak. Het is niet gewenst dit soort opmerkingen te plaatsen rond discussie over ons project.
  vr gr Chris van Assendelft van Wijck

  Bram Dekkers, op 31-10-2011 om 15:44 schreef:
  Chris, ik wens je alle succes met dit fraaie project, een aanwinst voor het eiland. Maar ik neem aan dat u er begrip voor heeft dat wij twijfelen als u aan tafel zit met Schotte en Cooper (hadden nooit minister mogen worden vanwege hun corrupt verleden) en niet te vergeten Stella van Rijn, wiens enige kwailiteit is dat ze blond is en alles slikt wat Schotte spuit.

 29. Curacao het komt goed.maak geen zorgen god zorg alltijd voor mensen met en goeie hart jou kant komen.weet je nog Dutch met zijn project bij bapor kibra Sea Aqarium en de place to be Mambo beach.en mr:Wardekker met ze luna blow en omgeving in otrabanda wat deze mensen heeft gedaan voor ons eiland is onbetaalbaar.en nu Cris aan de buurt je bent welkom op onze dushi Curacao.laat die mensen boze geweten jou niet schrikken.gaat gewoon door net als je voorgangers.succes en hopi swerte.

 30. Beste Henk , je noemt mij een rasoplichter en vraagt of iedereen zich wil melden die ik heb opgelicht !!!
  Natuurlijk zou ik kunnen overwegen om jou voor smaad aan te klagen,en nog een paar andere die mij te pas en te onpas uitmaken voor oplichter.
  Al jaar en dag is mijn advocaat mr Mirto Murray,laat de vermeende slachtoffers zich bij hem melden . Ik betreur het dat in zo’n kleine gemeenschap bepaalde mensen zo slecht en ongefundeerd spreken over andere. Geloof een ding van mij : Als je een beetje geld hebt weet iedereen je te vinden . Succes met je zoektocht en oproep !

 31. Iedereen die tegen deze project is.ik heb advies koop en enkel ticket ga weg uit Curacao.hou op met negative spiraal.als jullie niet beval.daar is Hato en wegwezen lat ons eiland voor die gene met echte hart voor ons dushi Korsow.doei tot nooit.

 32. de grootste oplichter van dit eiland betaald nooit en nimmer iemand en praat over 600 app voor hoeveel miljoen hij moet opgenoemen worden per direct
  vele mensen en aannemers krijgen geld van deze oplichter en nu wil ie nog meer mensen pakken over zijnnnnnnnnnnnnnnnnn lijk

 33. Sommige dingen begrijp ik niet van de bestuurders van dit land. Eerst willen een 80/20 regeling en dan nu wel een mage project binnen halen waar natuurlijk heel veel banen mee gecreëerd worden.
  Alleen wie gaat al dat werk verrichten?
  Het is nu al moeilijk lokale werknemers te vinden laat staan lang in dienst te houden. Op welke bouwplaats vind een meerderheid aan lokale bouwvakkers?
  Welke hotels en restaurants vind een meerderheid aan lokaal personeel?
  Het zijn er maar enkele kleine bedrijfjes die door lokale personeel word gerund en er word door de regering ook niet gestimuleerd dat de lokale mensen hier een opleiding in volgen en ook hier voor kiezen. Volgens mij gaat het hier veel te makkelijk dat mensen weg blijven van hun werk en daar ook recht op hebben als ze geen zin hebben in die dag te gaan werken.
  wens het project veel succes en alle geluk toe.

 34. Dit is natuurlijk een opsteker voor iedereen die het niet met deze regering eens is. De projectontwikkelaar weet ook dat er over drie jaar weer verkiezingen zijn en dat hij daarna te maken krijgt met heel andere mensen . Dat is een blijk van vertrouwen in de toekomst van Curacao. Dat Schotte CS hiermee mooi weer spelen en anderen weer eens de schuld geven was te verwachten. Meer het vertrouwen in de toekomst is kennelijk aanwezig bij investeerders met geduld.

 35. Het plan is interessant, maar de lokatie is jammer. Het is een uniek stuk stad daar in Pietermaai aan zee. Het zou voor altijd zijn karakter verliezen als er daar de zee ineens een project van 1,3 miljard verrijst.

  Kunnen we het plan niet naar Mundo Nobo verschuiven? De waterfabriek gaat daar op termijn toch weg. Het stuk land tussen de mega-pier en het WTC ligt daar nu al tijden te wachten tot iemand er wat mee gaat doen. Detail: er is al daar een boulevard en een waterpartij. Met een injectie van 1,3 miljard kunnen we van dat gebied iets geweldigs maken.

  Het project kunnen we dootrekken naar het (dan leegstaande) Sehos en zo verder naar Otrobanda. Dan voeg je echt iets toe en maak je maximaal gebruiik van de bestaande situatie.

 36. Toegankelijk, maar ook gratis toegankelijk voor de bevolking?

 37. Weer een stuk zee en strand prive?

 38. Ik vind het een mooi sprookje. Wellicht dat golddigger Stella van Rijn nu achter van Assendelft gaat aanlopen in plaats van achter Schotte. In beide gevallen is haar bijdrage nihil, want als ze met van Assendelft meegaat is dat in ieder geval niet op kosten van de belastingbetaler.
  Chris, kun je ook nog een huisfotograaf gebruiken voor je project? Heeft ervaring met plaatjes schieten op allerhande exotische bestemmingen. Ook op kosten van de belastingbetaler.

 39. @Chris van Assendelft van Wijck, je hebt het over een milieu rapportage, waar is die rapportage in te zien ?

 40. hoeveel mensen worden er nu weer opgelicht door deze kerel.
  laat hij eerst alle anderen mensen eens betalen die voor hem hebben gewerkt
  roep de bevolking en alle aannemers op om voor deze ras oplichter niks te doen

 41. Geachte Cayenne,

  Het zal niet het eerste en ook niet het laatste zoekgeraakte dossier zijn.
  Ik weet hoeveel tijd geld en moeite wij hebben gestoken in ons project.
  Mevr Elhage geeft in ieder geval aan dat wij haar hebben gesproken.
  Positief verder blijven geloven in het project.
  En gelooft u mij ik heb veel leukere dingen te doen dan onzin verzinnen.
  Schotte en CS,hebben het wel met zeer veel aandacht ter harte genomen !

 42. Beste John M ,

  Precies hetzelfde als de overige ca 120.000 eilandbewoners , en zo heeft god het bedoeld.

 43. Nooit van gehoord
  In het officiële persbericht van het kabinet Schotte waarin het project wordt bekendgemaakt, wordt melding gemaakt van het feit dat Van Assendelft in 2008 het project bij de voormalige regering heeft ingediend, doch nooit meer iets van de regering heeft vernomen. In verband hiermee heeft de Amigoe contact opgenomen met de voormalige minister-president van de Nederlandse Antillen, Emily de Jongh Elhage. Zij verklaart inderdaad met de projectontwikkelaar te hebben vergaderd. Echter gezien het eilandelijke karakter van het project, heeft zij Van Assendelft destijds naar het Bestuurscollege (BC) van het eilandgebied Curaçao doorverwezen. Zij heeft een brief naar het BC geschreven, waarin het project naar de Curaçaose overheid werd doorverwezen. Voormalig gedeputeerde van Financiën, Mike Willem, die sinds 2007 deel heeft uitgemaakt van het BC, verklaart met klem nooit iets van dit project te hebben gehoord. Bron: http://www.amigoe.com/PDF%20amigoecur/31-10-2011c.pdf , pagina 2.

 44. @Chris, hoeveel gaan Charles, Stella en Gerrit hier personelijk aan verdienen?

 45. Waaom laat Wiels niet per direct de 29 miljoen lening opeisen van de Hayett eer de bank van Nova Scotiabank op alles beslag legt. dat gebouw kan mooi gebruikt worden als ons nieuw Ziekenhuis langs de zee of voor huurwoningen van het volk gebruiken.Misschien een gek idee dat dat te realiseren valt. Maar moet de regering snel handelen. Gewoon binnen een paar weken het gehele bedrag opeisen en in handen brengen van een deurwaarder zodat er snel gehandeld kan worden, beslag leggen op Hayett.

 46. Beste Incido ,
  De grootste vervuiler ter wereld is al decennia lang China! Het land maakt ook al decennia lang een enorme groei door ( tot afgelopen jaar ).
  Natuurlijk moet men stilstaan bij milieu- en natuuraspecten versus economische ontwikkelingen. Dat zijn wij onszelf en onze kinderen verschuldigd.
  De vermeende schade is nagenoeg niet meetbaar zo enorm klein is deze in tegenstelling tot de economische voortgang,een voortgang die nodig is om ons voortbestaan te waarborgen.
  Beste Joke ,
  Sprookjes ? En een zuidwester ? Mensen zijn tot veel meer instaat dan uitsluitend zwart kijken en denken.
  Beste Misty , toegang gratis en voor niks en dat blijft zo immers mensen trekt mensen aan.En daar ontstaat dan vanzelf een economische ontwikkeling rond.
  Geachte heer Seng, volledig mee eens !!!! Ziekenhuis moet er komen,weet U waarom het er nog niet is ???????? Omdat de verzekeringsmaatschappijen pensioenfondsen overheid en beleggers het tot op heden niet eens kunnen worden. Voor u duidelijkheid : Ziekenhuizen komen steeds meer in handen van beleggers en institutionele instellingen. Ik heb vernomen dat er thans zeer professioneel naar gekeken wordt.Ik ben zelf twee keer betrokken geweest bij een ziekenhuis project,en ik kan u verzekeren het komt er.familie Neuman staat oa klaar.
  Geachte bongoman, leergeld is hier niet van toepassing ! Dit projekt wordt met 100% risicokapitaal gerealiseerd,zonder belastinggelden.
  Overige kritische noten kunt U zenden naar chris@vanassendelftvanwijck.com.
  Curacao heeft het

 47. kom op mensen overal kritiek op, het is iets voor het eiland en niet voor schotte, schei toch uit ,

  als je van curacao zou houden zou je dit project zeker steunen.!!!! hou gewoon jullie mond dicht als jullie niks beter te zeggen hebt

 48. Chris, ik wens je alle succes met dit fraaie project, een aanwinst voor het eiland. Maar ik neem aan dat u er begrip voor heeft dat wij twijfelen als u aan tafel zit met Schotte en Cooper (hadden nooit minister mogen worden vanwege hun corrupt verleden) en niet te vergeten Stella van Rijn, wiens enige kwailiteit is dat ze blond is en alles slikt wat Schotte spuit.

 49. @Chris van Asendelft van Wijck. Wat wilt u dat de overheid doet om het plan te starten?

 50. Er wordt aangegeven dat er studie is gedaan m.b.t. milieu- en natuuraspecten. Dat er studie is gedaan geloof ik meteen, echter wat is de conclusie van de studie? Wordt het voortbestaan van het toch al zo schaarse en kwetsbare rif gegarandeerd?
  NB. Een gezond rif in zee is schaars heel erg schaars.

 51. Dank aan u allen voor uw reactie tot op heden.
  Beste lezers 1.3 miljard ofwel 1300 miljoen komt in deze minder goede periode van de economische ontwikkelingen niet realistisch over.
  Echter even voor u duidelijkheid en mogelijk om iets zelf te ondernemen in de nabije toekomst het navolgende :
  Wij wensen geen overheidssteun of garantie’s in welke vorm dan ook.
  Het is bewezen rond mambo beach en het royale resort gronden in zee goed te ontwikkelen zijn .Een boulevard en strand nagenoeg direct bereikbaar vanaf de binnenstad is uniek.
  Mijn achtergrond dames en heren !!!! Geloof hebben in je zaak en ervoor gaan,zonder de overheid voor te liegen middels listige contracten opgesteld door de bekende advocaten die het eiland c.q land Curacao honderden miljoenen heeft gekost.
  600 appartementen is ca 540 miljoen 2000 kamers is ca 400 miljoen 2500 overdekte parkeerplaatsen is ca 120 miljoen . En natuurlijk zal dit niet van de ene dag op de andere worden gerealiseerd . Maar gelooft U mij gronden aan en in zee is schaars heel erg schaars .
  Succes met het verder bedenken van negatieve geluiden,ik ben altijd bereid om u gerespecteerd van repliek te dienen.
  Chris van Assendelft van Wijck

 52. jullie gaan dure hotels etc bouwen in pietermaai, maar what about het ziekenhuis.
  dat is meer belangrijk dan al dat gekke dingen. blijf alleen maar aan de toerisme denken, alsof de lokale mensen niet tellen.
  als de pueblo gebrek heeft aan gezondheid faciliteiten en ontboden van alles dat gemaakt wordt op de grond van e pueblo, hoe kan hij smilen voor de toeristen en hun helpen zonder te protesteren.
  pueblo keda sinta laga e partidonan sigi papia pa boso.
  si e pueblo lanta i tur bai protesta , bisa ta basta kos nan lo kambia.
  dan gaan de mensen denken wow e pueblo gaat voor zijn rechten vechten.

 53. Je zou zeggen dat ze nu wel beter weten…

  Bron: dolfijnfm.com

  donderdag 01 september 2011 09:50
  Pueblo Soberano leider Helmin Wiels verwacht dat er binnenkort beslag wordt gelegd op het Hyatt Hotel. Het hotel heeft de eerste twee jaar zo’n 15 miljoen dollar verlies geleden en daarom kan Scotiabank, een van de insteerders,volgens Wiels beslag laten leggen op de gebouwen en het terrein. Het land Curacao heeft het Hyatt 29 miljoen dollar geleend in de vorm van een achtergestelde lening. Hierdoor krijgt Curacao bij een faillissement pas als laatste investeerder zijn geld terug. Wiels vreest dat het land naar die miljoenen kan fluiten, aldus het Antilliaans Dagblad

 54. De doodsteek voor een zeer groot gedeelte van het rif.

 55. sprookjesboek wodt steeds dikker!

 56. Ik zie het al voor me… 1300 miljoen…. en toen kwam er een zuidwestertje die de boel met de grond gelijk maakte… als we zelfs geen korrel zand op onze stranden kunnen houden bij een klein beetje ruwe zee die de naam storm niet eens mag dragen, wat gebeurt er dan met zo’n fabelachtig 1300 miljoen kostend verhaal? Dan heb ik het nog niet eens over de gevaren voor natuur en milieu, de haven en de bedenkelijke achtergronden van deze ‘investeerder’. En dan nog een vraag: hoe zit het met die mooie drop-off daar aan de zuidkust… ach ja we hebben sprookjes nodig om in te geloven, misschien dat we beter de sprookjes van Grimm kunnen gaan lezen, gratis te dowloaden van het internet!

 57. Hebben ze een website met alle tekeningen???

 58. Was dit niet dezelfde ontwikkelaar die dat mooie monument naast de MCB in Punda liet platwalsen en er nu alleen maar asfalt heeft gestort?

 59. Crieria voor selectie
  Heeft investeerder al een soortgelijk project of zijn we de eerste die leergeld moeten betalen!
  Wat is de return on investment?
  Hoeveel eigen geld van de investeerder?
  Wat is de break even point?
  Wat is de terugverdientijd? 40 jaar? Zodat de hele toko na 10 jaar over de kop gaat en wij ons overheidsgeld kwijt zijn? Zie Marriot case.
  Hoeveel tax holiday?
  Kan de investeerder binnen 18 maanden starten? Zo niet, don’t waste my time.
  Hoe is de kredietwaardigheid van de investeerder?
  Belangrijkste: wat is zijn prognose van de bezetting van dit hotelproduct? Welke markten? Zal zeker niet de Nederlandse markt zijn, want die zijn we aan het wegjagen met ons anti makamba beleid.
  Hoe en wat gaat hij doen om die toeristen hier te brengen?
  Wat is de impact op ons natuur? Paar stenen dumpen voor de kust vernietigt al het leven onder water.

  Zo maar een paar vragen. Ben benieuwd naar de business case en de cijfers.

  Hoop dat de heer Wiels even kritisch blijft als daarvoor en nu niet komt met een fabelproject.

 60. Het isla en boo project waren ook boven 300 miljoen dollar. Ik kan ook met een project komen van 1.3 millard gulden. Wat iedereen vergeet te vertellen is dat dit de totale projectuitgaven zijn. In een open economie moet bijna 95 procent vervolgens geimporteerd worden. Machines, stenen, apparatuur etc. Inde bouwfase van 2 a drie jaar verdient de lokale bevolking dus alleen zo’n 5 procent van dit bedag, wat gaat naar lokale bouwbedrijven en werlui. Als we niet allemaal chinezen en thaise mensen uitnodigen van buiten.

  De man krijgt vervolgens een taxholiday van 40 jaar dus ook geen winstbelasting etc. Dus in de operationele fase moeten we hopen dat er lokalen twerkgesteld worden.

  Curacao moet wel de toeristische kant op. Ik heb liever een toeristisch project dan die waardeloze import van fruit via cruiseboten wat niets oplevert.

  Wat ook goed is dat dit werk oplevert van 1000 man. Kunnen we eindelijk die vuile raffinaderij op termijn opdoeken en al die techneuten omscholen tot kelners, koks, tuinmannen en bell boys.

  Laten we hopen dat die man zijn eigen geld meebrengt en een fatsoenlijk business case heeft en niet vraagt om ons overheidsgeld.

  Kortom de regering doet wat ie moet doen: projecten lanceren. Het is aan ons en aan de staten om dit nu kritisch te blijven monitoren.

 61. Let’s hope for the best of this huge project. Een aanzet voor een beter en aantrekkelijk Korsou!
  Hiermee kan de regering bewijzen iets structureel goeds voor Curacao te willen ontwikkelen. GRATIS toegankelijk voor iedereen maar uiteraard gaat “alleen voor niets de zon op” en zal er voor extra faciliteiten gewoon betaald moeten worden!

 62. Iedereen die dit fabelproject van 1.3 mld ziet en denkt “YES! dit hebben we nodig want dit is goed voor Curacao”. AUB stop, kijk in de spiegel en vraag jezelf of dit niet “too good to be true” is. Waarom?
  Nee, niet vanwege de standaard argumenten ten opzichte van onze opportunistische minister president en zijn top adviseur(s). Nee, laten we eens naar de investeerder kijken. Wat weten we eigenlijk van deze man?? Zoek (goed) en gij zult vinden zou ik zeggen……

  Daarnaast het investeringsbedrag. Absurd & onrealistisch hoog. Pak de GDP van Curacao over 2009 (ANG 7.2mld, centralbank.an). Dan is dit zo’n 18% van ons GDP. Geloof je het zelf? Om dit project rendabel te maken Moeten er per jaar honderden miljoenen verdient worden.
  Geef die 1.3 mld maar beter aan een partij die de isla opdoekt…

 63. Prachtig project … Ik kijk al uit naar meer details en informatie hierover

 64. Het strand is toegankelijk voor de bevolking tegen betaling van………………. (inclusief stoel, parasol, dranke etc). Bijna alle stranden zijn toegankelijk voor de bevolking als er maar betaald wordt

 65. Prachtig project, had al 10-20 jaar eerder uitgevoerd moeten worden want dat braakliggend terrein grenzen aan een toeristen hotspot vroeg er al zo lang om.
  Desondanks heb ik weinig vertrouwen in het project, en wel om de simpele reden dat ik op de foto zie dat Schotte en van Rijn erbij betrokken zijn. Iemand (Schotte) die zijn verzekering al op licht voor een paar duizend gulden zal hier helemaal willen gaan graaien.

 66. Moraal van dit verhaal:
  ONDANKS de politiek is er toch nog een investeerder bereid gebleken geld in ons eiland te stoppen.