• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De griezelbeelden en pompoenen verschijnen langzaam weer op het toneel. Nog een paar dagen en de Fright Night staat weer voor de deur. Ga jij de huizen langs, is je kostuum al klaar of laat je je verrassen? Versgeperst.com zet de halloween activiteiten nog even op een rijtje.

De naam halloween is afgeleid van All Hallows Eve (Allerheiligen). In Ierland betekende dit oudejaarsavond, want op 1 november begon het nieuwe jaar. De oogst was binnen, het nieuwe zaaigoed klaar en het was tijd voor een vrije dag voor Samhain (november) begon.

Griezelverhaal
Waar komt dan het griezelelement vandaan? De Kelten geloofden dat op 1 november de mensen die het vorige jaar waren gestorven, terugkwamen om een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar. Om die reden worden er ver van tevoren al offers verzameld om aan de doden te geven en graven van dierbaren versierd en geëerd.

Halloween op Curaçao
Op Curaçao vieren we halloween op onze eigen manier met feestjes en verkleedpartijen. De meest griezelige gedaantes bewegen zich op straat en menig Curaçaoënaar wordt de stuipen op het lijf gejaagd. Het halloweenfestijn gaat vanavond al van start. Bij Bermuda is het Halloween Weekend en griezelt het dagenlang.

Halloween bij Bermuda
Het weekend begint met Halloween goes Hypnotiq. DJ’s Fai Oz, Carlito & Maarten Schakel en live band Rhydd’m zorgen voor muziek terwijl iedereen voor 5 gulden kan genieten van Hypnotiq-mixjes. Zaterdag gaat het griezelen door met Captain Morgan’s Halloween Part. De Captain zal samen met verschillende DJ’s zorgen voor een spannende avond. Ook zijn er griezelige vuurshows, bodypainters en sexy dansers om je te vermaken. Zowel vrijdag als zaterdag is de entree 5 gulden.

Halloween bij Tu Tu
Niet alleen bij Bermuda is het griezelen geblazen. Ook bij Tu Tu Tango wordt het feest groots aangepakt. Vanaf 21.30 uur zorgen DJ’s Carlito en Sandro voor ‘scary sounds’. Drager van de meeste griezelige outfit sleept bovendien  prijzen in de wacht.

Halloween bij Cartouch
Ook Cartouch griezelt dit jaar weer mee. De halloweenparty The Haunted House trekt ieder jaar honderden enge bezoekers in de meest uiteenlopende kostuums. The Haunted House, The Real Halloween Party begint om 21.00 uur. Entree is 75 gulden inclusief drankjes.

Halloween bij Porto Mari
Ook aan de kleintjes wordt gedacht. Bij Porto Mari is het zondag Trick or Treat Family Beach Sunday. De zondag begint om 11.00 uur met een Zumba workshop voor jong en oud. Om 15.00 uur gaat het dansen door met een salsa workshop waarna de band Loading zorgt voor muzikaal vertier.

Halloween bij Asia
Maandag, op de officiële halloweenavond, wordt Asia de Cuba omgetoverd tot een waar spookhuis. Eargasm Management organiseert Dead Sexy Halloween Party-Moulin Rouge. DJ’s Jack en Carlito spelen de griezeligste klanten terwijl het publiek elkaar al dansend de stuipen op het lijf kan jagen. Dress code: vermomd met rode lipstick voor alle dames. Entree is 25 gulden.

2 reacties op “Griezelige dagen op komst”

  1. Iemand tips voor winkels waar ik kleding kan kopen voor dit feest?

  2. Ik heb dit jaar 2 maal een Statenvergadering bijgewoond, en moet zeggen dat ik griezels die ik daar heb gezien op Halloween nooit ben tegengekomen. Ik griezel nog van Wiels, Asjes en Schotte.