• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De regering heeft besloten dat op 6 november de eerste autovrije zondag wordt gehouden. Niet alle wegen zijn dan verboden voor auto’s, maar alleen de hoofdweg bij Nieuwe Haven: de Emancipatieboulevard. De autovrije zondag heeft als motto ‘Balor na nos bida’ (Waarde voor ons leven).

Premier Gerrit Schotte meldde gisteren tijdens de persconferentie van de Raad van Ministers dat vanaf 6 november de nieuwe haven elke zondag wordt afgesloten. “Het volk kan daar gaan joggen, fietsen, picknicken langs het water en genieten”, zegt Schotte. “Het wordt een plek waar mensen in een prettige sfeer elkaar kunnen ontmoeten.”

Sportief startsein
Op de eerste autovrije zondag geeft de premier op sportieve wijze het startsein samen met enkele andere ministers. “Het volk van Curaçao is hierbij uitgenodigd. Ik nodig iedereen uit om met mij te komen joggen, fietsen, picknicken of een hengeltje uit te gooien.” Van 05.00 tot 22.00 uur is de Nieuwe Haven vanaf Biesheuvel aan de linkerkant afgesloten. De rechterkant richting DOK, Aqualectra en Freezone, blijft open omdat het werk bij die bedrijven doorgaat.

17 reacties op “Eerste autovrije zondag komt eraan”

 1. ik snap het verband tussen ‘waarde voor je leven’ en een autovrije halve boulevard niet. Dit plan is ook totaal tegenstrijdig: eerst probeert Wiels de bevolking uit elkaar te halen, en vervolgens moet het dan op zo een idiote manier weer gelijmd worden? Door ‘gezellig’ op de weg bij elkaar te komen? Daar trappen wij niet in.

 2. Er woont niemand aan de Nieuwe Haven, dus al die auto’s gaan door WOONWIJKEN alsnog naar plek van bestemming…. lekker doordacht…

  De rest is alweer gezegd volgens mij… mooie poppenkast!

 3. “De autovrije zondag heeft als motto ‘Balor na nos bida’ (Waarde voor ons leven)” .. en in de tussentijd staat de isla vrijelijk het eiland onder te kotsen met zijn troep. Wat een volkomen onzinnige toestand zo een autovrije dag als je er even bij stilstaat.

 4. Henk Dijkstra, als je je paintball terrein niet kunt bereiken door de autoloze zondag dan stel ik voor dat u uw paintball geweren gaat richten op Schotte (10 punten!) die die dag aan het joggen is op de Emancipatieboulevard.

  U doet daar de lezers van Versgeperst een groot plezier mee en… us schiet altijd raak! Ieets teveel naar links gericht en u raakt de huisfotograaf (6 punten!), iets teveel naar rechts gericht en u raakt Stella van Rijn (8 punten!).

 5. Extra van vandaag: “E karta di minister Donner a yega. Mi a tuma nota di dje. Pero tin yen problema pa atendé kuné aworaki…. lo mi formulá un karta manda pa minister Donner”. De autovrije zondag is zeker ook zo’n (urgenter) probleem…..

 6. Lekker, woon aan de Emancipatie Blvrd en werk iedere zondag ben benieuwd hoe ik mezelf en mijn benodigde materialen op mijn paintball terrein krijg.

 7. Deze zondag is net zo autovrij als de integriteit van de ministers uit het kabinet van Schotte.

 8. De man is niet bij zijn hoofd, wat een onzin !

 9. Weet je wanneer je ook een hoop vervuiling tegengaat?? Als Schotte wat minder in een vliegtuig zou gaan zitten emt zijn grote delegaties en schoothondje(s)..

 10. Een keer zijn huisfotograaf en troetel poedel Stella Van Rijn thuislaten op weer een vakantiereis naar een verre bananenrepubliek spaart het milieu meer dan deze autoloze zondag.

 11. @ Willem; alsof iemand de auto gaat laten staan omdat de nieuwe havenweg afgesloten is… Als je ergens heen moet rij je gewoon om, dus vervuiling zal het zeker niet tegen gaan. En als het een succes wordt stappen we allemaal massaal in de auto om in de berm van de Schottegatweg (vernoemd naar … , inderdaad!) te parkeren om leuk sportief te doen op de nieuwe havenweg.

 12. @Willem
  het is inderdaad een schande dat de Isla door mag gaan en we voor het milieu een autoloze zondag gaan verzinnen.
  scandalig en belachelijk….

 13. Fotografen in de startblokken …..

 14. Ik vermoed dat één Islavrije zondag meer vervuiling elimineert dan een heel autoloos jaar.

 15. Het wordt vast zo’n gezellige bedoening als zijn feestje op Brionplein was op 10-10-11!

 16. Typisch Schotte, zaken halfslachtig aanpakken. Het is auto’s verbieden op alle wegen of helemaal niet. Ik acht hem nog in staan om een paar van zijn bysides een beetje zwanger te maken.

 17. De eerste Schotte-vrije zondag komt er ook aan, reken daar maar op.