• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De dagen zijn weer wat korter en het regenseizoen heeft duidelijk zijn entree gemaakt. Tijd voor wat meer licht en sfeer op het eiland. Na een succesvol Fiesta di Lus in 2010, zullen ook dit jaar in december de lichtjes weer aan gaan en de binnenstad vrolijk kleuren.

De voorbereidingen van Fiesta di Lus zijn in volle gang. Lokale ontwerpers zijn aan de slag gegaan om nieuwe decoraties te creëren en oude decoraties worden geprepareerd om nog een jaar de binnenstad te sieren. De officiële opening van Fiesta di Lus vindt 30 november feestelijk plaats.

Opening
Het initiatief van Gerald Rosina van DOW en Darick Jonis van Aqualectra wordt ondersteund door meerdere vrijwilligers. De organisatie hoopt met het lichtjesfeest, behalve sfeer creëren, ook activiteiten in de binnenstad te stimuleren. Het plan is om van Fiesta di Lus een jaarlijks event te maken en het steeds te laten groeien.

De Binnenstad
Fiesta di Lus zal plaatsvinden in de volgende gebieden: Punda: Columbusstraat, Madurostraat, Wilhelminaplein, Breedestraat, Gomezplein, Heerenstraat, Handelskade, Sha Caprileskade, Waaigat en een deel van de Ruyterkade. Otrobanda: Brionplein, Breedestraat, Rotonde bij Renaissance en de bij Rotonde Riffort. In tegenstelling tot vorig jaar worden ook de Pater Eeuwensweg, Rotonde Pater Eeuwensweg, Rotonde Parassasa en Rotonde Palu Blanku dit jaar verlicht.

www.versgeperst.com