• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO –  Instituto Buena Bista (IBB) is na vijf jaar knippen, plakken en bouwen klaar voor de lustrum viering. De 27 studenten van de stichting zullen vanaf maandag hun werk delen met Curaçao. Ook kun je lezingen bijwonen van internationale kunstenaars in de Capriles kliniek.

Voor de lustrum viering zijn er verschillende internationale kunstenaars uitgenodigd. Amable Loez Melendez, hoofd curator van het museum van Moderne Kunsten uit de Dominicaanse Republiek zal een lezing geven. Ook zal zij, samen met kunstenaars Charo Oquet en Annalee Davis uit Barbados samenwerken met de studenten van het IBB en lesgeven aan de studenten.

Creatieve toekomst
Met zestien studenten die in Nederland studeren en 27 studenten op het eiland bouwt het IBB aan een creatieve toekomst van beeldende en toegepaste kunst op Curaçao. Het IBB is in een aantal jaar uitgegroeid en de kunst van de jonge studenten is momenteel op verschillende plekken te bewonderen. De toekomstplannen van de stichting zijn vooral gericht op kunst, maatschappelijke betrokkenheid en educatie.

Programma
De opening van de viering zal maandagavond plaatsvinden vanaf 19.00 uur. Minister van Onderwijs, Wetenschappen, Cultuur en Sport, Lionel Jansen, zal de avond openen. Hierna zal hoofd curator van het museum een lezing geven. Ook is er een documentaire te zien van het IBB. Op 3 november zullen er in de Capriles kliniek verschillende kunstenaars lezingen geven. Ook zal de officiële opening van de tentoonstelling plaatsvinden door de voorzitter van de stichting IBB.

www.versgeperst.com