• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Dertig tambú- en aguinaldogroepen gaan de komende maanden verschillende  feesten af om het publiek hun kunsten te laten zien. De start van het tambú-seizoen vindt zondag plaats op het Brionplein, maar om de opening door te laten gaan, moest Kas di Kultura andere activiteiten laten schieten.

Cultuurstichting Kas di Kultura heeft het niet erg breed, maar wilde het tambú-seizoen toch spectaculair van start laten gaan op het Brionplein. Om dit te bewerkstelligen moest de stichting de begroting goed onder de loep nemen en speciale activiteiten links laten liggen. Hierdoor zal het tambú-seizoen iets soberder zijn dan voorgaande jaren.

Seizoen
Dit jaar doen ongeveer dertig tambú- en aguinaldogroepen mee. De groepen verzorgen optredens bij verschillende snèks, buurthuizen en feesten. Een vergunning kost 55 gulden en wordt geregeld en betaald door Kas di Kultura. Met een vergunning krijgt een groep maximaal twee optredens per week vergoed door Kas di Kultura. Het tambú-seizoen loopt tot eind januari. Het is onzeker of de afsluiting ook groots wordt aangepakt.

Vergunningen
Volgens de groepen moet de wetgeving betreft de vergunningen worden versoepeld. Groepen moeten vijf dagen voor een optreden een vergunning hebben aangevraagd en doordeweeks om 23.00 uur ophouden met spelen. In het weekeinde mogen ze een uur langer doorgaan Volgens Kas di Kultura moet de overheid met een structurele oplossing komen.

8 reacties op “Tambú-seizoen minder spectaculair”

 1. Herman de Paarl moet ophouden met zijn reacties, anders is hij na de Aqualectra directie ook aan de beurt.

  En ik ga lekker de tambu dansen met Stella van Rijn (mijn persoonlijke fotograaf krijgt een dagje vrij).

 2. Bomboklad: nos mes por? Hahahahahahaha! Te dom om verder op te reageren.

 3. Voor hen, die blijkbaar niet teveel begrijpen over de samenleving waarin zij zich bevinden:
  http://kaleidoscope.caribseek.com/Rene_Rosalia/Tambu/index.shtml

  Evenzo, vind ik het Sinterklaas feest horen op Curacao. Respecteer de een, respecteer de ander. Tradities maken een cultuur rijk.

  @Geert, Tambu was verboden vroeger. En waar blijft mijn lomito uit de Air-Berlin tread.

 4. inderdaad herman het lachen is u wel vergaan op dit eiland dat hebben we wel gemerkt, wat houdt u nog hier ? oja lekker negatief reageren op versgeperst.com wat een leven !nos mes por

 5. @verbakel , Ik begrijp niet wat jou motivatie en drive is om je hier altijd zo negatief en denigrerend te uiten over mijn dushi Korsow.
  Hou je bij je klompendans en wij bij onze tambu.
  je kan je nu negatief uiten, maar ook bij jou jeukt het. Dus grootspraak want ik weet zeker dat your dreams are black.
  Onthoud een ding, once you drive black you never go back.

  I LOVE TAMBU

 6. Bomboklad, ik denk dat er op dit moment weinig reden is om positief te praten over Curacao. De enige die positief praat over Curacao is de regering, maar die bestaat dan ook uit een stelletje eigenpijpers die zichzelf o zo goed vinden.

  En het Curacaose volk pikt het allemaal (stemde zelfs op hen) en geeft zich over aan een pornografische dans, de tambu die ze zelfs nog onder de noemer cultuur willen schalen. Nog even en atrakos en bolitas slikken worden ook als cultuur gezien. Laat me niet lachen.

 7. meneer verbakel zoek astublieft een andere hobby dan het eiland curacao negative te verwoorden op versgeperst.com . we weten het nu wel langzamerhand. u heeft u punt duidelijk gemaakt negatief negatief negatief wat zal u een gelukkig mens zijn !!

 8. Ik vind tambu een bijzonder ordinaire dans die grenst aan geslachtsverkeer. Je zal als toerist maar net op Hato geland zijn en als eerste impressie in een tambu feest terecht komen. Dios spar nos!
  Deze dans zou verboden moeten worden, althans op straat in het openbaar. Wat iemand thuis in de slaapkamer doet en met wie (zijn vrouw, zijn byside of zijn geit) moet hij zelf weten maar val beschaafde mensen niet lastig met beelden waarmee zij niet geconfronteerd wensen te worden.