• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De voorbereidingen voor het Festival di Lamunchi zijn in volle gang. Leerlingen van zestien verschillende scholen testen hun creativiteit met de vrucht om een zo origineel mogelijk lamunchi-product te ontwikkelen. De leerlingen van de Van Houteschool maakten een drankje.

De leerlingen boden het zelfbedachte drankje Friomunchi aan aan premier Gerrit Schotte en de overige ministers tijdens de wekelijkse vergadering. “Wij willen aantonen dat wij zelf geld kunnen verdienen en ervan kunnen leven”, vertelt leerling Kenrick. Zijn medeleerling Ghistangela vult hem aan: “Wij willen de ministers laten zien dat we kunnen bijdragen aan de groei van de economie van Curaçao.”

Handeldrijven
Schotte was vereerd met het bezoek van de leerlingen en bedankte hen. “Jullie mogen trots zijn op dit geweldig resultaat. Over tien tot vijftien jaar kunnen jullie terugkijken op deze dag, toen jullie op jonge leeftijd begonnen met handeldrijven.” Tot slot wenste de premier de jongeren veel succes op het Festival di Lamunchi dat zaterdag plaatsvindt.

Zakendoen
Het Festival di Lamunchi is een initiatief van Girobank om leerlingen van de basisschool al vroeg te leren zakendoen. Girobank gaf samen met Fundashon Negoshi Pikiña lessen over verschillende onderwerpen die met zakendoen te maken hebben.

 

6 reacties op “Premier test nieuw drankje”

 1. Beste Berthold, alle respect voor de kinderen maar ik vind het triest dat ze zo jong als ze zijn al geconfronteerd worden met randfiguren en ordinaire zakkenvullers als Schotte (43 MOT meldingen, en die waren niet voor overboekingen naar het Rode Kruis) en Garcia, die het in de pers altijd voor de minima opneemt maar zelf een salaris van ruim boven de Balkenende norm in zijn zak steekt.
  En deze heren worden vervolgens braaf de hand geschud door de Katrijn (Beatrix) van de grootste poppenkast van Nederland: het koninklijk huis.
  Om nog maar niet te spreken van hun veel besproken buitenechtelijke escapades. Hoe kun je iemand, op macro niveau, als bestuurder vertrouwen die zelf op micro niveau zijn echtgenote bedriegt?

 2. Kinderen dragen bij aan de economie van Curacao en nu de regering nog!

  Dit een goede sponsoring en initiatief van de Girobank! dat er meer van zulke projecten worden opgezet, bijvoorbeeld voor werkloze jongeren die hen creativiteit kunnen laten zien aan investeerders.

 3. @Berthold Je hebt gellijk, maar ik begrijp J. Martina wel. Als je die smoelwerken ziet dan gaat je maag al draaien. Schotte heeft waarschijnlijk een paar lamoenchi’s meegenomen om zijn bi-sites te testen……

 4. Advies aan Schotte is ; veel van die zure drankjes drinken dan gaat die zelfingenomen grijns ook een keer van je gezicht.

 5. Beste meneer of mevrouw Martina, je zou ook iets positiefs kunnen zeggen over het feit dat die kinderen dit doen omdat ze zelf dit initiatief nemen.

 6. Twee randfiguren bij elkaar, premier Gerrit Schotte en Girobankdirecteur Garcia. Afgezien van het feit dat ze beiden nog minder betrouwbaar zijn dan een 2e hands autoverkoper hebben ze nog een 2e overeenkomst. Beiden omringen zich met meelopers en kontenlikkers van het ergste soort en kunnen daardoor volledig ongecontroleerd hun gang gaan. Niet waar, Stella van Rijn?