• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Alle natuurliefhebbers opgelet. Er is maandenlang hard gewerkt om het verwaarloosde natuurgebied ‘Parke Sorsaka’ op te knappen. Zaterdag organiseert Stichting Uniek Curaçao een open dag in het gebied, waar je kennis kunt maken met dit mooie gebied met een lange geschiedenis.

Tijdens de open dag zijn er onder andere oude waterputten, slavenmuren en veel verschillende planten te zien. Er zullen wandelgidsen aanwezig zijn om uitleg te geven over de honing en bijen. Ook wordt er verteld over producten van Dinah Veeris, die probeert de geheimen van de kruiden die de vorige generaties hadden, te behouden. Er zullen stands zijn met informatie en je kunt lekker Curaçaos eten proeven.

Geschiedenis
Parke Sorsaka, ook wel bekend als Den Dunki, heeft een geschiedenis met één donkere bladzijde. Het gebied diende namelijk in de zeventiende en de achttiende eeuw als slavendepot. Na de overtocht vanuit Afrika werd Sorsaka als hersteloord gebruikt voor slaven om te kunnen worden verkocht. Aan het eind van de negentiende eeuw is het gebied veranderd in een siertuin met de bekende brug en zwanenvijver.

Deelname
De open dag is voor iedereen gratis toegankelijk en bij voldoende belangstelling wordt er een ‘Mudloop’ georganiseerd naar Hofi Jan Thiel. Voor deelname dien je je in te schrijven. Je kunt hiervoor bellen met Stichting Uniek Curaçao op 4628989 of 4626632.

www.versgeperst.com