• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Willemstad is al sinds 1997 UNESCO Werelderfgoed, maar sinds vandaag is Curaçao ook geassocieerd lid. Het eiland maakt nu deel uit van de wereldfamilie van de Verenigde Naties-organisatie op het gebied van onderwijs, cultuur, wetenschap en communicatie.

UNESCO heeft op dit moment meer dan 200 lidstaten en geassocieerde leden. Behalve Curaçao, is ook Sint Maarten lig geworden van UNESCO. Als geassocieerd lid kunnen de eilanden aanspraak maken op zowel financiële als technische steun. Minister Lionel Jansen (Wetenschap, Cultuur en Sport) Helmin Wiels (PS), Eunice Eisden (MAN) en Monique Koeyers-Felida (MFK) vertegenwoordigen Curaçao bij deze historische gelegenheid bij het Algemeen Congres van de UNESCO in Parijs.

Felicitatie
Parlementsvoorzitter Ivar Asjes, feliciteert het volk van Curaçao met dit resultaat. “Dit opent weer een deur voor Curaçao om haar banden met de wereld uit te breiden en vooral de contacten met Caribische en Latijns-Amerikaanse landen te versterken. Ondanks dat wij als geassocieerd lig geen stemrecht hebben, kunnen we onze mening geven, voorstellen doen en beslissingen beïnvloeden.”

Onafhankelijk land
Ook wijst Asjes op het belang van deze ontwikkeling in verband met de onafhankelijkheid. “Op het moment dat het volk van Curaçao via een referendum kiest om van Curaçao een onafhankelijk land te maken, kan Curaçao zonder problemen een lidstaat worden, dankzij de ervaring die is opgedaan als geassocieerd lid van de UNESCO.”

2 reacties op “Curaçao bij UNESCO-familie”

 1. Ajses is de schoonzoon van een hotelmagnaat en gebruikt de onafhankelijkheid slechts als een middel voor confrontatie.

 2. Ja.ja dit opent deuren naar:
  Sluwe plannen PS (dictatuur) en natuurlijk tot het zover is een mooi excuus voor nog meer snoepreisjes (je moet die gelden van schuldsanering toch nuttig besteden, TOCH!
  En ook nog eens 300.000 dus DRIEHONDERDDUIZEND naf besteed om dit nieuwe speeltje te vieren???
  BIG spenders van onze centen!!!!!!
  SHAME – SHAME -SHAME on YU