• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Charles Cooper, minister Nasser El Hakim en minister Hensley Koeiman hebben onlangs vergaderd met Fundashon Pasku Fiesta di Lus, Aqualectra en Dienst Openbare Werken (DOW). Zij gaan werken aan een innovatief en duurzaam lichtjesfeest 2011.

Tijdens de vergadering hebben de Hakim en Cooper afgesproken dat de weg naar de luchthaven versierd kan worden. “Ook kunnen wij accent leggen op onze binnenstad, door het verlichten van de Julianabrug”, aldus Hakim.

Feestdagen in 2010
Tijdens de feestdagen in 2010, hebben de regering, Aqualectra en DOW de gemeenschap van Curaçao een feestelijk verlichte binnenstad bezorgd. Dit was de oprichting van Fundashon Pasku Fiesta di Lus, met als doel om de Curaçaose gemeenschap te stimuleren deel te nemen aan het creëren van een feestsfeer tijdens de kerstdagen en jaarwisseling. Dit jaar is het project uitgebreid naar meer buurten in Curaçao.

Ontwerpen 
Fundashon Pasku Fiesta di Lus en Aqualectra zullen dit jaar een speciaal pakket samenstellen met kerstverlichting en verlichting wordt dit jaar lokaal ontworpen. Ze zullen dit jaar gebruik maken van ledverlichting en plexiglas, wat goedkoper en duurzamer is dan de verlichting die vorig jaar is gebruikt. Op 30 november kan Curaçao een spectaculaire opening verwachten tijdens de koopavond.

7 reacties op “Innovatief en duurzaam lichtjesfeest”

 1. Is er in het geniep een “vergadertoelage” beschikbaar gekomen voor ministers???
  Het moet wel een verschrikkelijk belangrijk onderwerp zijn als zich er 3 ministers over moeten buigen. Waarom was MONK er niet bij??? Had hij gelijk de lichtmasten uit wijken met macamba’s weg kunnen halen ha ha ha.

  Hoe zit het ook alweer met de LED verlichting???

  Gelukkig zijn er geen andere belangrijke onderwerpen die de aandacht verdienen.
  BANANENREPUBLIEK!!

 2. Kun je wel zien dat de aandelen van de BOO centrale nu in eigen handen zijn.
  Door zich op te stellen als de lokale winkeliersvereniging , heeft de regering toch weer een leuk fotomomentje. Nu nog allemaal een bril van Optica Hakim en het kerstfeest is compleet.

 3. Verlichting Pontonbrug en julianabrug etc. met zonnecollectoren uitvoeren.

 4. 3 ministers die zich bezig houden met feestverlichting, alsof dit land geen belangrijker onderwerpen heeft om zich mee bezig te houden. Het geeft wel het kleinschalige niveau aan van alles wat hier moet gebeuren dat daar `ministers` bij moeten zijn…..en nu even blijven opletten wie de nieuwe verlichting gaat leveren en zo….

 5. @ John..

  Daar hadden ze toch al een oplossing voor? Gewoon een aantal lantaarpalen weghalen bij de rijkere buurten…
  Ze denken wel na hoor 😉

 6. Moeten we wel de Isla uitdoen, anders zien we de lichtjes niet…..

 7. Heel goed en wat doen we met al die buurten die 365 dagen per jaar ZONDER licht zitten maar niets krijgen omdat Bandabou een onderontwikkeld gebied is en hun belasting geld niets waard is?