• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sinds internet en videospelletjes aandacht van kinderen hebben veroverd, lijkt de traditie van het vertellen van verhalen aan kinderen verdwenen. Stichting Grupo Nanzi wil daar verandering in brengen en organiseert daarom de première van de tweede film van Kompa Nanzi.

De stichting wil de Nanzi-verhalen, die meer dan 300 jaar geleden door de slaven uit West-Afrika naar Curaçao en het Caribisch gebied zijn gebracht, laten herleven. Een ex-tekenaar van Walt Disney is uitgekozen om een Nanzi-figuur in een nieuw jasje te steken.

Verhalentraditie
Grupo Nanzi gaat onze verhalentraditie herleven door meer dan 30 boeken van Nanzi-verhalen met veel tekeningen te publiceren, zowel in het Papiaments als in het Nederlands. Naast verhalenbundels zal het Kompa Nanzi-programma ook kleurboeken, puzzels, internetspelletjes, stickers, mokken en posters uitbrengen.

Kas di Kompa Nanzi
Naast de première zullen ook de deuren van ‘Kas di Kompa Nanzi’ openen bij het Internaat in Scherpenheuvel. Kas di Kompa Nanzi wordt een cultureel en historisch centrum voor kinderen en jongeren, waar zij kunnen genieten van verschillende voorstellingen van Kompa Nanzi, workshops en cursussen over presenteren van theaterstukken en het vertellen van verhalen.

Kaarten
De première start 29 oktober om 18.30 uur bij het voormalige Internaat te Scherpenheuvel. Kaarten voor de première kun je kopen bij Mensing’s Kaminada, alle Samson winkels, Bruna en bij Albert Heijn. De kosten van een kaartje zijn 10 gulden voor kinderen en 15 gulden voor volwassenen. Voor meer informatie kun je deze website bezoeken

1 reactie op “Kompa Nanzi redt Aap van Kompa Slang”

  1. Ook in Holland (Helmond) binnenkort veel aandacht voor de Nanzi verhalen van Curacao