• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Meer dan 450 mensen hebben zaterdag het symposium ‘Stoma kent geen leeftijd’ bezocht, georganiseerd door Fundashon Rosa in de exhibitiezaal van het World Trade Center. Tijdens het symposium werd uitgelegd wat een stoma is en hoe het leven van iemand eruit ziet die een stoma draagt.

Het programma bracht alle facetten naar voren, van het eerste bezoek bij de huisarts gevolgd door de diagnose, tot aan de operatie en gebruik van medicijnen.

Ervaring delen
Zoals de naam van het symposium al aangeeft, ‘Stoma kent geen leeftijd’, was een deel van het programma gewijd aan gevallen waarbij baby’s een stoma nodig hebben en de speciale aandacht en zorg die daarbij komt kijken na de operatie. Daarnaast hebben een aantal personen die zelf een stoma dragen hun ervaringen gedeeld.

Helpende hand
“Wij zijn meer dan tevreden over de goede reacties die wij hebben ontvangen van de gemeenschap”, vertelt de voorzitter van Fundashon Rosa Cecilia Booi na afloop. “Een stoma blijft een gevoelig onderwerp maar door middel van dit soort activiteiten proberen wij het uit de taboesfeer te halen. De ervaringen van de één, kunnen heel goed helpen om de pijn van een ander te verlichten. Daarom houden wij maandelijks ontmoetingen voor onze leden. Wij hopen dat na dit symposium, wij alle stoma patiënten kunnen begroeten op onze bijeenkomsten en hen kunnen helpen met alle problemen die zij hebben”, aldus Cecilia Booi.

1 reactie op “Symposium doorbreekt taboe over stoma”

  1. Onze ervaring is dat veel mensen zelf keuzes willen maken en dus heel graag info willen en met elkaar in contact komen maar zelf hun problemen willen oplossen. Daarom dat wij naast site en forum ook mensen interviewen en zo boeken schrijven voor stomadragers en hun omgeving (wij noemen ze geen patienten), maar dat vinden jullie allemaal op onze site.
    Succes en groetjes