• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – 40 jaar heeft zij zich onvermoeibaar ingezet voor visueel gehandicapten op ons eiland. Cornellie Schoonhoven-Muntslag, beter bekend als Tante Nellie, is gisteren geëerd als zesde Unsung Hero (held zonder erkenning) van First Caribbean International Bank.

Tante Nellie ontving van Marishka Minguel, Risk Control Manager van CIBC Curaçao, de hoofdprijs van 6000 dollar. De nieuwe Unsung Hero zal tevens meestrijden in de regionale competitie met de kans om 7500 dollar te winnen.

Niet-erkende helden
De andere finalisten waren dit jaar Annemarie Smit en Aishel Hooi. “Personen als Annemarie, Cornelli en Aishel herinneren ons eraan dat er in onze gemeenschap individuen schitteren die met hun middelen, tijd en inspanning Curaçao een betere plek maken om te wonen”, vertelt Minguel. “Of het nu gaat om kinderen, jongeren, ouderen, gehandicapten of dieren in nood, onze niet-erkende helden hebben getracht een voorbeeld te zijn van hoe je diegene die het meest nodig hebben in onze gemeenschap kunt helpen”, aldus Minguel.

Pionier Tante Nellie
Tante Nellie is één van de pioniers die de Fundashon Pro Bista in 1971 heeft opgericht. Jaren heeft zij zich met liefde en toewijding ingezet voor mensen met een visuele handicap. Ondanks haar leeftijd van 83 jaar staat zij nog altijd klaar om een handje te helpen.

3 reacties op “Tante Nellie geëerd voor 40 jaar inzet”

  1. Tante Nellie van U hebben we heeeeeellllllllll veel dingen geleerd.
    Voor xde mensen die Tante Nellie niet kennen . Zij is een ware zegen van God in haar doen en Laten. Tante is een gezegend Mens wij zijn zoooo blij dat we haar gekend hebben dikke kus voor onze lieve lieve tante Lissa

  2. Als ik kijk waarop het Curacaose volk de laatste verkiezingen gestemd heeft, zijn er op dit eiland tienduizenden visueel gehandicapten. Behoefte aan veel meer tante Nelly’s dus.

  3. Pabien TanteNellie! Masha danki !!