• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Na een week van Caribische films, blijven we ook deze week in de buurt. Films uit Jamaica, Colombia en Curaçao staan op het programma van Theater Luna Blou. Ook de jongeren van La Tentashon laten zich van hun beste kant zien in de voorstelling Kompa Nanzi Ta Bai Broadway.

Shon a Rei wil voor zijn 50e verjaardag een grandioze show organiseren met veel entertainment van talentvolle jongeren. Hij zoekt de beste producer van Curaçao en gaat met Kompa Nanzi aan het werk. Nanzi is van plan een grote school te ontwikkelen voor grote talenten en kent veel talenten op het eiland. De succesvolle Nanzi stemt toe om Shon a Rei te helpen, maar heeft wel een verborgen agenda. De cast van Kompa nanzi ta bai Broadway bestaat uit de La Tentashon Performing Arts Academy en talenten van Luna Yen. De Papiamentstalige voorstelling is zaterdag en zondag om 20.00 uur te zien bij La Tentashon. Een kaartje kost 10 gulden.

Filmfestival
De Caribische films vloeien ook deze week over het witte doek tijdens het Muestra Caribe Filmfestival. Alle films zijn Engels ondertiteld en entree tijdens het festival is 13.50 gulden per dag. Morgen staat er een film uit Venezuela op het programma: Libertador Morales is een goede taxi-chauffeur in Caracas. Hij is een fan van de stad met haar wetten en regels en van Simon Bolivar. Hij is altijd een modelburger, maar ’s nachts verandert de bugerlijke taxichauffeur in ‘El Justiciero’ en strijdt hij tegen misdaad in de gemeenschap. Libertador Morales draait morgen om 19.00 uur.

Zaterdag
Orodoto Balbuena is een Dominicaanse immigrant die werkt in New York City in de hoop een Green Card te bemachtigen. Door de nieuwe anti-immigratiewet moet hij een huwelijk met een lokale partner regelen om alles voor elkaar te krijgen en zo de immigratieambtenaren te bedriegen. Nueba Yoll is zaterdag om 18.00 uur te zien.

Zondag
In een klein Midden-Amerikaans land met een bevolking van 285.000 inwoners, delen drie muzikanten momenten uit hun dagelijks leven met elkaar. Paul Nabor, een 79-jarige visser en legendarische Garifuna componist, speelt al 53 jaar op dezelfde gitaar. Ook al is hij de meeste liedjes vergeten, zijn geest blijft sterk. Florencio Mess, een Maya harp speler, spendeert zijn tijd met het maken van traditionele violen, gitaren en harpen terwijl hij wacht op zijn volgende reis buiten het kleine dorp waarin hij woont. De Creoolse accordeonist, Wilfred Peters, met zijn onuitsprekelijke charme en humor wat zijn ideale tegengif is voor ouderdom. De film uit Belize is zondag om 15.00 uur te zien.

Zondag
De grote atleet Churandy Martina doet mee aan de Olympische spelen om zijn sportdroom te vervullen en zijn geboorteland, Curaçao, trots te maken. De Curaçaose film Churandy is zondag om 17.00 uur te zien. Hierna verplaatst de avond zich naar Jamaica en Colombia. Om 18.30 is de Jamaicaanse film ‘Nanzi and the common sense’ te zien. Om 18.35 uur wordt ook de Colombiaans film ‘Mario el nino de la tambora’ uitgezonden. Het verhaal vertelt over een kind dat wil leren de bass drum te spelen om een klasgenoot te imponeren. Dit werk is geproduceerd door kinderen uit de Narino buurt. We blijven hierna nog even in Colombiaanse sferen met de film Roble de Olor. Het liefdesverhaal speelt zich af in Havana in de 19e eeuw en beschrijft de liefde tussen een jonge Haïtiaanse slavin en een Duitse handelaar. Een verhaal over liefde en de taboes en machtsstructuren. De film is om 19.30 uur te zien.

Woensdag
Woensdag gaat de filmverkenning door met een feature film uit Barbados. Dit emotionele drama, vol met spanning, intriges en liefde, vertelt het inspirerende verhaal van Alex Nelson, een getalenteerde maar inconsequente cricket speler die al langer problemen heeft met zijn coach. Nu hij al drie jaar uit het team is, voert hij een zoektocht naar het team om als laatste kans te spelen in de Global One Day serie. Hij wordt gevoed door een brandend verlangen om het respect van zijn kritische vader te winnen. Hit for Six is woensdag om 19.00 uur te zien.

Donderdag
De Colombiaanse documentaire Los Dioses Rotos is toegewijd aan de Afrikaanse cultuur in Colombia. De traditionele ritmes van de muziek nemen ons mee naar het verleden en de oudheid van Afrika. De moderne muziek wordt gespeeld door jongeren. De documentaire is donderdag 20 oktober om 19.00 uur te zien. Hierna is het tijd voor een kijkje in Suriname. De film A Love Story vertelt het verhaal van Lesley en Anne. Het tweetal komt uit verschillende werelden, maar tegen alle verwachtingen in worden ze verliefd. Zal hun liefde sterk genoeg zijn om de verschillen te overbruggen om hun wederzijdse vooroordelen tegen te gaan? Dan ineens krijgen ze het resultaat van hun HIV-test… A Love Story is donderdag 20 oktober om 21.00 uur te zien.

Boskwiri “Ora bo ta wak den di mi, otro ta fiesta den di bo”
Dit stuk beschrijft het verhaal van een dronken man die zich erg bemoeit met het leven van anderen. De hoofdrolspeler (Boskwiri)  is dagelijks te vinden bij een snèk. Hij heeft het hoogste woord en heeft commentaar op iedereen en zijn eigen leven vindt hij perfect. Zijn vrouw zal hem zeker niet verlaten en bij hem kan nooit iets misgaan. Doordat hij zich zo bezighoudt met het leven van anderen, vergeet hij wat er in zijn eigen leven gebeurt en wat hij heeft. In het stuk is er ook een speciaal optreden van Chokoi. De Papiamentstalige voorstelling is zaterdag om 21.00 uur te zien. Kaartjes kosten 27.50 gulden

www.versgeperst.com