• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Fundashon Rosa organiseert zaterdag een symposium over de verschillende aspecten van het leven met een stoma. Een stoma is een kunstmatige verbinding die met een chirurgische ingreep wordt aangebracht om afvalstoffen buiten het lichaam te verzamelen.

Een stoma wordt aangebracht als de darmen of blaas zijn beschadigd. Veel mensen zijn onder de veronderstelling dat een stoma alleen iets is voor oude mensen. Maar ook kinderen en baby’s kunnen een tijdelijke stoma krijgen als hun darmen onvoldoende zijn ontwikkeld en de werking van de darmen tijdelijk ondersteund moet worden.

Preventie
Het thema van het symposium is: ‘Stoma kent geen leeftijd!’ Fundashon Rosa wil met dit symposium de gemeenschap meer bewust maken en mensen motiveren te werken aan preventie van de ziektes die kunnen leiden tot een stoma. Daarnaast willen zij ook het aantal gevallen van stoma’s in onze gemeenschap reduceren.

Aanmelden
Het symposium is van belang voor iedereen, maar vooral voor personen die klachten hebben omtrent de ontlasting, pijn in de buik en het verliezen van eetlust en gewicht. Het symposium vindt plaats op 15 oktober van 08.30 tot 13.00 uur in de exibitiezaal van het World Trade Center. Voor deelname kunt u zich aanmelden via 5402800 of 6700234, de toegang is gratis.

1 reactie op “Stoma kent geen leeftijd”

  1. Nou ik heb geen last omtrent ontlasting, dat gaat voor de wind en door de plee.