• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het begon tijdens de natte herfstdagen in Munich. Al snel volgde Canada, Amerika, Zuid-Amerika en nu ook Curaçao. Het Oktoberfest strandt dit weekend in Punda en brengt muziek, eten, entertainment en natuurlijk heel veel bier.

Om het huwelijk te vieren van kroonprins Ludwig, later koning Ludwig de 1e, mocht het hele volk meefeesten tijdens de activiteiten voorafgaand aan het huwelijk. Van eind september tot de bruiloft op 12 oktober 1810 stond Munich in het teken van het Oktoberfest. Sindsdien is het Oktoberfest een traditie geworden en elk jaar trekken er miljoenen mensen van overal ter wereld naar de stad om mee te vieren tijdens het twee weken durende festival.

Bezoekers
Het feest promoot de Germaanse cultuur met verschillende shows, parades, eten en drinken. Ook in de rest van de wereld is het festival een begrip geworden. Het grootste Oktoberfest vindt plaats in de Canadese steden Waterloo en Onstario: ieder jaar komen daar 750.000 tot één miljoen bezoekers op af. Ook Brazilië doet goed mee. Het Zuid-Amerikaanse land vermaakt ieder jaar rond de 700.000 mensen.

Oktoberfest op Curaçao
Zaterdag is de eer aan Curaçao en wanen we ons een dagje in Germaanse sferen. Behalve bier, zijn er spelletjes te doen voor kinderen en zorgen lokale artiesten voor een Caribisch tintje op dit Duitse feest: Ginger, Happy Peanuts, Charming Bastards, Sleeves, Daylight Robbery en Diverse Souzen met Gigoloco vullen het podium. DJ’s Maarten Schakel, Tico en MC Tony Castro dragen ook een steentje bij. Het Oktoberfest vindt zaterdag plaats van 12.00 tot 00.00 uur in het Wilhelminapark.

www.versgeperst.com