• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sleep Apnea Associaton Curaçao wil het syndroom slaapapneu meer onder de aandacht brengen door dit weekend twee lezingen te geven. Als slaap apneu niet of slecht wordt behandeld, vormt dat een groot risico voor de gezondheid en leefomstandigheden.

Slaap apneu kan onder andere leiden tot een hoge bloeddruk, beroerte en hartproblemen. We spreken van slaap apneu syndroom als stoppen met ademhalen vijf keer per nacht plaats vindt.

Slaap apneu
Mensen met slaap apneu krijgen tijdens hun slaap ademhalingsstilstand. De hersenen geven een signaal om wakker te worden en de slaper begint weer met ademhalen. Hoe vaker dit per nacht gebeurd, hoe ernstiger de gevolgen kunnen zijn. Tijdens de lezing kan er gediscusseerd worden over de behandelingsmogelijkheden en worden mensen die last hebben van slaap apneu aangespoord zich te laten onderzoeken.

Lezing bijwonen
De lezing over de slaapstoornis wordt gehouden in het auditorium van St. Elisabeth Hospitaal op 14 en 15 oktober. De eerste lezing begint om 19.00 uur voor professionals in de gezondheidzorg. De tweede lezing op 15 oktober behandelt de presentatie ‘To Sleep, Perchance to dream, to breathe’ en is voor iedereen toegankelijk en start om 10.00 uur. Aanmelding wordt aanbevolen en kan via 6625513 of per mail sleepapnea.cur@gmail.com. Beide lezingen worden in het Engels gegeven, toegang is gratis.

www.versgeperst.com