• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Op feestelijke wijze opende premier Gerrit Schotte gisterochtend een expositie met portretten van alle ex-ministers. In zijn toespraak vertelde de premier dat de regering met het initiatief voor deze permanente tentoonstelling is gekomen om de leiders van ons land te eren.

“De tentoonstelling moet dienen als een eerbetoon aan de leiders uit ons verleden. Zij verdienen dat hun strijd en inzet vastgelegd wordt in gedachten en ziel van ons vandaag en van de toekomstige generaties”, aldus Schotte. De expositie bestaat uit olieschilderijen van alle premiers van Curaçao vanaf 1949.

Onthullig
Ter ere van 10-10 werden gisteren de eerste schilderijen onthuld van de premiers die nog in leven: Lucina da Costa Gomez-Matheeuws, Miguel  Pourier, Don Martina, Maria Liberia-Peters, Alejandro Paula, Suzy Camelia-Römer, Etienne Ys, Mirna Louisa-Godett en Emily de Jongh-Elhage. Alle ex-premiers behalve Miguel Pourier die in het buitenland zit en Emily de Jong-Elhage die andere verplichtingen had, waren aanwezig bij de onthulling. De schilder Girigorio Adriana gaat nu verder met de overige premiers om de expositie compleet te maken.

Bibliotheek en Universiteit
De expositie zal permanent in de wachtkamer van de Raad van Minister komen te hangen en hier blijft het niet bij als het aan Schotte ligt. “Wij zullen zowel het bestuur van de Openbare Bibliotheek als de Nationale Universiteit benaderen met het verzoek om replica’s van de schilderijen op te hangen in hun instituten. Zo kunnen onze ouderen, maar vooral onze jongeren de leiders zien die onze politiek geschiedenis hebben geschreven.”

7 reacties op “Ex-premiers herrijzen”

 1. @Wilfried, wat ben jij hersenloos. Denk je echt dat Schotte dit meent? Het zijn sluwe acties van deze gast om er zelf beter van te worden. Zie je niet dat hij niet op de uitpsraken van Wiels ingaat? Dit alleen om zijn positie de komende 3 jaar veilig te stellen! Het maakt hem geen moer uit wat er van het eiland overblijft. Hij weet dat hij bij de volgende verkiezingen kansloos is en probeert hij dus zoveel mogelijk voor zichzelf en zijn vriendjes te regelen en te pakken wat er nog te pakken kan. Ik hoop het voor je dat jij wel een beetje opgeleid bent en straks ergens anders aan de slag kan, mocht het zo zijn dat Curacao naar een bananenrepubliek afglijdt. Zoniet, moet je dan maar voelen wat jou actie (steunen van deze maffiabende) heeft veroorzaakt.

 2. De centrale bank heeft alle presidenten van de Bank laten portreteren zo’n tien jaar geleden. Dhr. Tromp is dus stiekum het grote voorbeeld voor dhr. Schotte!

 3. Goed zo Schotte.Mensen zullen toch altijd blijven klagen dat dit of dat niet goed is.De beste stuurlui staan aan wal.

 4. Ik heb de cv van Gerrit nog eens bekeken, hij was manager van het hotel Lido!? Een shabby hotel voor stagaires. En deed iets met paintballen. Waarom heeft de bevolking op hem gekozen? Is zijn aanhang echt zo verpauperd? Onbegrijpelijk.
  Deze man heeft totaal geen bagage. Maar goed dat die lepe Hakim in het kabinet zit. Zou dat de echter premier zijn? En is Schotte er meer voor de sales?

  Al jaar en dag hoor je dat op Curacao het bedrijfsleven corrupt is, maffiaachtig opereert, ik geloof daar niets van. Als dat zo was waren die Wiels en Schotte toch al lang “verdwenen”.
  Het bijzondere van de Curaçaose politiek is , is dat de polictici zo grof zijn, zo onbeschoft en schaamteloos.

  En al dat gedoe over “ons Curacao”! Er wonen meer Curacaoers in Nederland dan op Curacao. Is dat misschien niet de kern van het probleem van mensen als Wiels, Curacao bestaat niet

 5. Briljante zet van Schotte, deze ongeschoolde jongen is wel sluw. Door die premiers te huldigen laat hij zien dat de helft van die mensen ook niet echt snugger waren. We waren bijna mevrouw Godett vergeten en Ys en die softie Paula. Ja als je Gerrite afzet tegen die premiers steekt hij erop eens positief boven uit. We moeten niet vergeten dat tot 2004/5 het een zooitje was op Curacao. Pas met Emily kwam er wat beweging, ergo onbestreden veel Nederlanders in het eiland. De bouw heeft de laatste 10 jaar gefloreerd. Deze ligt nu weer stil. Oorzaak: de economische crisis.

  Op zich maakt het niet uit wie op Curacao regeert. Geen enkele regering heeft wat voor elkaar gekregen. De wegen zijn nog steeds slecht, de panden in de stad verkrotten en de apathische, ongastvrije bevolking verjaagt toeristen.

  Over stil gesproken. Grote bek Wiels horen we momenteel niet. Helmien is een van de grootste racisten die het koninkrijk rijk is. Hij zet de neger weg als dom, ongeschoold, zonder toekomst en afhankelijk.

 6. Snap niemand dat deze heer Schotte ook eens graag op een schilderij wil! Gun hem die egotripperij het is al lang gemaakt en wacht tot dat hij fort verlaat.

 7. De tentoonstelling moet dienen als een eerbetoon aan de leiders uit ons verleden. Zij verdienen dat hun strijd en inzet vastgelegd wordt in gedachten en ziel van ons vandaag en van de toekomstige generaties”, aldus Schotte. Hypocrisie noemen we dat!